Webroot Filtering Extension

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Dzisiaj zauważyłem, że wprasza mi się do Chrome nowe rozszerzenie - Webroot Filtering Extension. Oczywiście ma to związek z tym, że mam zainstalowanego Webroota SA.
Trochę poczytałem to forum

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

...i opinie są różne. Jest mowa nawet o spowalnianiu przegladarki (czego ja na razie nie zauważam).
Strony są sprawdzane przez Webroot Intelligence Network:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Jeśli strona jest niebezpieczna oznaczona jest na czerwono. Bezpieczna na zielono, a na żółto lekkie ostrzeżenie.

L0aGsUq.png

Pierwszy znacznik jest od Bitdefender TrafficLight, a drugi od Webroot FilteringExtension.
Ciekawe co się mu nie spodobało na PZD? :scratch
Jeśli ktoś z Was korzysta z tego rozszerzenia dłuższy czas, to może określi jego przydatność.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29977
Miasto
Trololololo
Manila napisał:
Pierwszy znacznik jest od Bitdefender TrafficLight, a drugi od Webroot FilteringExtension.
Ciekawe co się mu nie spodobało na PZD? :scratch

Pewnie te poprzednie reklamy które były nie za ciekawe (reputacja , polski dostawca :ireful :k...... i reklamy typu podaj nr.tel. ). Teraz są już normalne bo dostawca zmieniony, albo może niepochlebnie pisaliście o Webroocie :szydera

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
OXYGEN THIEF napisał:
może niepochlebnie pisaliście o Webroocie :szydera

Fakt, kiedyś sam dołożyłem cegiełkę pisząc o tym, że sprawdzając WSA w teście eicar, wypadł słabo :dziwak
Natomiast rozszerzenie mnie trochę dziwi. Przecież Webroot z pozycji programu i tak blokuje groźne strony. Chyba, że to ma być dostępne dla wszystkich, nawet tych którzy nie mają Webroota?

Do góry