Widows Xp w pliku iso

Status
Zamknięty.
A

Anonymous

artoor masz rację, ale w tym programie z tego co pamiętam (teraz nie mam go na dysku) nie nagra się inaczej

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa
rozumiem... być może jest to faktycznie kwestia rozbieżności w programach którymi się nagrywa :)

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30489
Miasto
Trololololo
senior a jak nagraleś płytę z WIn XP to jak ty sprawdzałeś czy ona działa

Tadek 47

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
W Ashampoo Burning Studio jest tak:
najedź na "Utwórz/Nagraj obraz z dysku" i w powstałym okienku zaznacz "Nagraj CD/DVD z obrazu dysku/ Nagraj pliki ISO" wskaż ścieżkę gdzie znajduje się plik i to wszystko. w tym programie jest możliwość zmniejszenia szybkości wypalania, skorzystaj z tego.

A

Anonymous

Musisz nagrać tak jak mówiłam:

G8Ba2ct.png

Innej możliwości w tym programie nie ma :(

Tadek 47, ale jeżeli płytka nie jest bootująca i Senior nagra ją tak jak napisałeś to mu chyba nie wystartuje

A

Anonymous

Racja...wystarczy nagrać obraz na CD. Po wypaleniu płytki z systemem XP, płyta sama w sobie jest już botowalna. Przed uruchomieniem w BIOS`ie należy ustawić napęd CD/DVD jako pierwszy do startu. Jeśli płytka z "Chomika" była ok(w co wątpię)powinien uruchomić się instalator Windows....dalej wiadomo. Pozdrawiam. :wariat

A

Anonymous

Overlocker napisał:
Racja...wystarczy nagrać obraz na CD. Po wypaleniu płytki z systemem XP, płyta sama w sobie jest już botowalna. Przed uruchomieniem w BIOS`ie należy ustawić napęd CD/DVD jako pierwszy do startu. Jeśli płytka z "Chomika" była ok(w co wątpię)powinien uruchomić się instalator Windows....dalej wiadomo. Pozdrawiam. :wariat

Kurcze no właśnie nie koniecznie sama z siebie jest bootowalna, na chomika czasami różne rzeczy są wrzucane

Senior, proszę bardzo, mam tylko prośbę, po nagraniu napisz w tym temacie czy Ci działa dobrze?

A

Anonymous

Spróbuj wypalić, zmień w BIOS ustawienia napędu CD/DVD włóż płytę uruchom kompa i będzie wszystko jasne - innej metody, aby się przekonać, czy działa niema.

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Ściągnięty plik ISO W7HP z jakiejś strony wsp.z Microsotfem i wypalony ImgBurn:

gaKqS3u.png

Sumy kontrolne się zgadzały, a ściąganie z Chomika jest trochę ryzykowne.

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa
Gdyby była potrzeba, to mógłbym wystawić Windows XP Prof PL z MSDN'u, sumy się zgadzają z tymi co można ściągnąć (mając konto) z Microsoft MSDNAA :)

A

Anonymous

Autor nie napisał jaki to sprzęt. Jak to wgrywane na lapa to trzeba dodać sterowniki sata.

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Ola napisał:
Manila, ale w tym temacie mowa jest o windows xp nie o 7 :jezyk

Nooo zauważyłem, ale chodziło mi tylko o początek płyty. Cały czas była mowa, że Senior źle nagrał płytkę i nie zbootował jej (cóż za paskudne słowo).

senior38

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
238
Miasto
Świętokrzyskie
Ola napisał:
Musisz nagrać tak jak mówiłam:

G8Ba2ct.png

Innej możliwości w tym programie nie ma :(

Tadek 47, ale jeżeli płytka nie jest bootująca i Senior nagra ją tak jak napisałeś to mu chyba nie wystartuje
OLa w funkcjach zaawansowanych nie ma możliwości nagrania tego pliku,ale skuteczna była metada Tadka 47

Status
Zamknięty.
Do góry