Win XP Pro nie widzi komputerów w sieci

grummer

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2
Tak jak w temacie. Firewall to ten od XP i Windows 7 Firewall Control, który nie blokuje sieci (sprawdzone). WWDC i Seconfig XP skonfigurowane tak, by nie blokowały. Wszystkie usługi odpowiedzialne za sieć włączone. Nie wiem dlaczego komputer widzi tylko swoje foldery udostępnione. Grupa robocza również ta sama. Lap mojego taty - HP Pavillion 6500. Miał ktoś już taki problem i może wie co z tym zrobić? Z góry dzięki za poradę.

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Foldery, które maja być widoczne w sieci muszą być udostępnione . Folderów nie udostępnionych po prostu nie widać. Druga rzecz: w opcjach folderów musi być zaznaczona opcja Automatycznie wyszukuj foldery sieciowe... w przeciwnym wypadku trzeba je dodać ręcznie w Moich miejscach sieciowych.
1.jpg

grummer

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2
Emmers napisał:
Foldery, które maja być widoczne w sieci muszą być udostępnione . Folderów nie udostępnionych po prostu nie widać. Druga rzecz: w opcjach folderów musi być zaznaczona opcja Automatycznie wyszukuj foldery sieciowe... w przeciwnym wypadku trzeba je dodać ręcznie w Moich miejscach sieciowych.
1.jpg

Ok dzięki Emmers. Prawdopodobnie wyłączyłem tę opcję jak mu konfigurowalem kompa. Sprawdzę jeszcze czy nic nie jest namieszane w Xp-Antispy. Ale to dopiero w tygodniu następnym jak zobaczę tego kompa na oczy :)

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Widziałem gdzieś fajny poradnik video o konfiguracji sieci na xp. coś mi się wydaje, że na portalu dobreprogramy...

Zgadza się:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Ostatnio edytowane przez moderatora:

grummer

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2
Jak zwykle świetna pomoc Emmers! Dzięki! Oglądnąłem to i zapisałem. Ja jednak zmagałem się aby jeden komp zobaczył drugi poprzez wifi. Mam nadzieję, że wszystko juz bedzie ok.

Do góry