Windows 11 / : Jak ominąć wymagania systemowe

memnon

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4260
"Znak wodny w Windows 11 zainstalowanym na sprzęcie, który nie spełnia minimalnych wymagań lada moment stanie się rzeczywistością. W programie Insider pomysł trafił już na kanał Release, co oznacza, że w stabilnym wydaniu Windowsa 11 pojawi się w najbliższych aktualizacjach."

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

rom57

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
66
Wgrałem Windows 24H2 wczoraj i ok. Wczesniej w grudniu posypał mi kopa, coś poprawili.

MLJ

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
5216
Wgrałem Windows 24H2 wczoraj i ok. Wczesniej w grudniu posypał mi kopa, coś poprawili.

Zainstalowałem win11 wraz z nowym kompem dwa lata temu i przyznam sie szczerze, że nie miałem ani jednego problemu natury sprzętowej na tym dość mocno krytykowanym systemie. Obecnie jestem na najnowszej kompilacji, tj 24H2 i chodzi to bezbłędnie. Ba, chodzą nawet stare blisko 20 letnie gry ( jak strzelanki typu Warblade) które na wcześniejszej wersji, potrafiły mi sie wysypywać w różnym momencie rozgrywki. Tak więc zgadzam się, cos poprawili..

Ostatnia edycja:

Leszek55

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
272
Gry może nie do końca są wyznacznikiem sprawności systemu w końcu dziś na Linuxie też już pograsz o co wcześniej było bardzo trudno :) Win 11 mimo że u mnie też nie sprawia problemów nadal ma "dokładane apki" i inne cuda które to, po pierwsze są dyskusyjne a nie pomocne jak przykładowo Recall i inne AI, a za wszystkim wszędobylska telemetria a najgorsze że to masz na dzień_dobry instalowane i uruchamiane bez Twojej zgody a wyłączenie tych "pomocników" najczęściej niemożliwe.Kierunek jaki zapowiada M$ w prawdopodobnym Win 12 to system w chmurze a user Kowalski na długim sznurze.Jeśli będę miał potrzebę skorzystania z Recall to sobie to włączę lub nie, a jednak tak się nie da?
Na dziś porzucają Windows 10 i bardzo dobrze nie spartolą go już bardziej i jakiś czas jeszcze z niego warto korzystać bo 10_tka w miarę dała się dostosować do potrzeb usera, a co dalej...zobaczymy.Linux też ciągle robi postępy i może z czasem Windows zostanie faktycznie do "grania" :dancing.

Do góry