Pytanie do społeczności jakby na czasie
, wyłączanie Windows 7 na finiszu i co dalej? Obejść jest kilka ale nie do końca dobre dla użytkownika zwłaszcza "domowego", następca czyli Windows 10 na pewno nie jest tym czego oczekują użytkujący nadal Win7 i stąd moje pytanie-czy Windows 8.1 jest dobrą alternatywą na "przeczekanie aż dziesiątka stanie się akceptowalna" ,na pierwszy rzut to: Win 8.1 jest mało popularny wśród userów na co wskazują statystyki ciut większe od Linuksa
no i to paradoksalnie jest plus- małe zainteresowanie niszowym systemem-większe bezpieczeństwo.System na plus posiada rozwiązania co niektóre lepsze a nie ma ich w Windows 7.To co jest w nim irytujące dla byłych "siódemkowiczów" idzie dość łatwo poustawiać pod siebie i i z paroma ficzerami to śmiga poprawnie, a jest o to o wiele łatwiej ustawić niż w Windows 10.Wsparcie 8.1 jeszcze trwa i mam wrażenie że telemetria też "łatwiej" się w nim daje poblokować czego w Windows 10 już w takim stopniu nie osiągniemy.Tak użytkuję Windows 10 Prof hmm- wstyd przyznać, ale bardziej "medialno-rozrywkowo" natomiast zadania pracy wykonywałem na Windows 7 Prof.Może użytkownicy i fachowcy wypowiedzą się w temacie