Windows 8

A

Anonymous

Securitas, dzięki bardzo ciekawe :) A sprawdzałeś może czy nie spowalnia systemu?

karolos

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Przetestowałem.System działa szybko(chyba nawet szybciej od7).Ku mojemu zdziwieniu nie wymagał instalacji sterowników(nawet do drukarki).Metro jest do dupy na PC niech wypierdziela na tablety.Na szczęście można przywrócić normalny wygląd.Wiele softów nie działa ale w końcu to tylko beta.Ogólnie dobre wrażenie :sarkazm :sarkazm :sarkazm

sebt

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Siemka. Chciałem się zapytać - jak wygląda sprawa ze sterownikami pod Win8? Czy te na vistę/7 są w pełni kompatybilne? Czy może producenci będą musieli stworzyć nowe?

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Podejrzewam ze czesc bedzie dzialac a czesc nie...Tak samo bylo przy 7.Ale do konca jeszce nikt nie jest pewien .

A

Anonymous

Mnie się wydaje, że spora część sterowników z siódemki będzie działała też z windows 8

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
Pod moją grafikę nadal brak sterownika obsługującego pełną rozdzielczość, więc nadal czekam. Podejrzewam że do puki producent karty nie wyda odpowiedniego sterownika pozostanie mi tylko przyglądanie się dalszemu rozwojowi tego systemu. Co by nie pisać każdy zainteresowany powinien go wypróbować i się troszkę zaznajomić, zwłaszcza gdy posiada kopię partycji systemowej :klawik.

Michał

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Nieoficjalna koncepcja Windowsa 9 :D

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Takim systemem bym nie pogardził, ale 8 coś chyba trochę gardzę, ale to kwestia gustu ;)
Tutaj też fajne porównanie szybkości startu:

Zaczynają się już pojawiać themy do 8:

Wymaga chyba jakiegoś talizmana czy czegoś... ale chyba działa chyba z 7 (wynika tak z komentarzy).
:D :D :D

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
Windows 8 Developer Preview - spolszczenie
1. Pobieramy program

2. Pobieramy odpowiednie spolszczenie dla Windows 8 (paczka zip) i wypakowujemy pliki:
- spolszczenie dla Windows 8 32-bit

- spolszczenie dla Windows 8 64-bit

3. Uruchamiamy program My WDP Universal Language Installer i klikamy na przycisk Open *win8lng and istall it, po czym wskazujemy na pobrany plik ze spolszczeniem. Po kilku minutach paczka zostanie zainstalowana i ponownie uruchamiamy komputer z Windows 8.
4. Po ponownym uruchomieniu udajemy się do panelu sterowania i przechodzimy do sekcji: Clock, language and region/Langugage/Advanced Settings i z rozwijalnej listy wskazujemy polski (Polska). Operację zatwierdzamy klikając na przycisk Save.
5. Następnie udajemy się do Region and language na zakładkę Administrative i klikamy przycisk Copy stettings.... Zaznaczamy opcje Welcome screen and system accounts oraz New user accounts i klikamy OK.
6. Uruchamiamy ponownie Windows 8. Przywita nas spolszczony interfejs.
Info z tej stronki

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Słuchajcie(czytajcie) uważnie bo nie bo nie będę 2x(2 razy) powtarzał ...:)
Po kolejnej probie przekonania sie do Win 8 stwierdziłem że jest to dokładnie to samo co z Ubuntu i unity...jednym pasi innym nie.Mnie niestety interfejs Metro nie pasuje...niby można używac zwykłego ..ale z tego co zaobserwowalem (przynajmniej narazie ) czasami przełączenie z metro na zwykly interfejs było , jakby to ując...zagmatwane.Wiem że to beta ale sama koncepcja połączenia metro ( który został zaprojektowany na obsługę dotykiem) i zwyklego znanego nam interfejsu jest moim zdaniem nieudaną próbą połączenia dwóch systemów.

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
nowy system MS jest trochę przekombinowany
osx ostatni też
już nie ma normalnego systemu który by działał ok i tak jak chce tego użytkownik

Do góry