Windows 8

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Windows 8 za darmo dla wszystkich......( Trial 90 dni ) :dziwak
udostępniony trial pozwala nam przetestować nowe okienka przez 90 dni. Doliczając do tego okres wymagany do aktywacji systemu (10 dni) daje nam to łącznie możliwość użytkowania Windows 8 przez maksymalnie 100 dni.
wersja trial systemu dostępna jest w postaci kompilacji Windows 8 Enterprise, czyli dedykowanej sektorowi biznesowemu. Generalnie edycja ta posiada tą samą funkcjonalność co Windows 8 Pro, a więc najbogatszy wariant systemu dla użytkowników domowych. Pobrać możemy zarówno 32-, jak i 64-bitową wersję.
klucz potrzebny do aktywacji Windows 8 zintegrowany jest bezpośrednio z obrazem systemu. Tym samym nie musimy go ręcznie wpisywać, a jedynie aktywować.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Witam !

Szczegóły uaktualnienia do systemu Windows 8 dla tych , którzy nabyli komputer z systemem Windows 7 w ostatnich miesiącach

Link :

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

:)

A

Anonymous

Wiadomo już jakie będą ceny windows 8

• Windows 8 OEM 32-bitowy PL - 389 PLN
• Windows 8 OEM 64-bitowy PL - 389 PLN
• Windows 8 Pro OEM 32-bitowy PL - 589 PLN
• Windows 8 Pro OEM 64-bitowy PL - 589 PLN
• Windows 8 Pro 32-bit/64-bit PL Uaktualnienie BOX - 1019 PLN

Jak nietrudno zauważyć, są one bardzo zbliżone do obecnych cen Windows 7. Zdaje się więc, że Microsoft zamierza mocno je zawyżyć zaraz po okresie promocyjnym. Dla porównania, uaktualnienie BOX do Windows 8 Pro obecnie oferowane jest w przedsprzedaży za 222 złote, między innymi w Komputroniku czy sieci sklepów Vobis. Po 31 stycznia 2013 roku spodziewajmy się ceny niemal pięć razy wyższej! :eek:

A

Anonymous

Pierwszy mini Service Pack do 8 już jest!

Poprawka jest naprawdę nie byle jaka. Patch waży 170 MB i wprowadza na pokład nowych okienek mnóstwo usprawnień.

Dziś w nocy w usłudze Windows Update dla Windows 8 oraz Server 2012 pojawiła się nowa poprawka. Tym razem jednak nie mamy do czynienia ze zwykłym patchem, ale zbiorem poprawek, które ważą aż 170 MB! O co więc chodzi? Uaktualnienie Windows 8 Client and Windows Server 2012 General Availability Cumulative Update z powodzeniem możemy nazwać mini Service Pakiem.

Wśród usprawnień, które wprowadza patch warto wymienić:

· Udoskonalenia z zakresu zużycia energii w konsekwencji wydłużające czas pracy na baterii;

· Usprawnienia z zakresu wydajności aplikacji w Windows 8 oraz ekranu startowego;

· Poprawki z zakresu odtwarzania plików audio i wideo w różnych scenariuszach;

· Udoskonalenia związane z kompatybilnością aplikacji i sterowników dla Windows 8.

Jest więc tego całkiem sporo. Pojawienie się tak dużej poprawki jeszcze przed premierą oznacza, że Microsoft chce zapewnić użytkownikom jak najlepsze doświadczenia z nowymi okienkami. Przy okazji zdaje się, że w ten sposób gigant z Redmond chce również pokazać, że nie olewa klientów chcących zakupić system, zwłaszcza tych biznesowych. Firmy i przedsiębiorstwa zazwyczaj wstrzymują się z przeaiadką na nową wersję Windows do czasu wydania pierwszego dodatku Service Pack. Już wcześniej jednak pojawiły sie plotki, że Microsoft zamierza dostarczać kluczowe aktualizacje i poprawki znacznie szybciej niż dotychczas. Prawdopodobnie jest to właśnie projekt Windows Blue, o którym po raz pierwszy mogliśmy usłyszeć w sierpniu tego roku. Rzekomo zespół odpowiedzialny za rozwój nowych okienek został rozbity na dwa osobne oddziały. Jeden z nich zajmuje się już pracami związanymi z Windows 9. Pozostali członkowie z kolei udoskonaleniami dla Windows 8

Dodatki Service Pack 1 udostępniane są zazwyczaj w około rok po premierze danej wersji Windows. Nie inaczej będzie zapewne wraz z ósemką. Całkiem możliwe, że pierwszego zbiorczego pakietu aktualizacji dla Windows 8 doczekamy się już na przełomie lata i jesieni 2013 roku. Ten z kolei zostanie poprzedzony zbiorczymi poprawkami jak ta, o której wspominamy na początku artykułu.

Warto dodać, że kilka dni temu Microsoft rozpoczął również proces aktualizacji dla wbudowanych w Windows 8 aplikacji Modern UI. Część z nich została już uaktualniona (jak SkyDrive czy Bing), a pozostałe zostaną na dniach.

W rzeczywistości pozostaje nam tylko cieszyć się, że Microsoft wcale nie każe czekać nam z usprawnieniami do momentu wydania pierweszego dodatku typu Service Pack. Dzięki takim praktykom mamy pewność, że w dniu premiery otrzymamy możliwie najlepszy produkt.

Źródło: Microsoft

Naits

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
6
remool napisał:
Windows 8 za darmo dla wszystkich......( Trial 90 dni ) :dziwak
udostępniony trial pozwala nam przetestować nowe okienka przez 90 dni. Doliczając do tego okres wymagany do aktywacji systemu (10 dni) daje nam to łącznie możliwość użytkowania Windows 8 przez maksymalnie 100 dni.

Oczywiście magiczna komenda "rearm" na nowych okienkach też działa
Tylko zdaje się 180 dni trial, a nie jak Windows 7 na rok

A

Anonymous

A tutaj macie więcej komend, które mogą okazać się przydatne (komendy działają również w windows 7):

Aby wyświetlić bieżące informacje o licencji systemu Windows 8, wpisz następujące polecenie:
slmgr /dli

Aby wyświetlić szczegółowe informacje o typie bieżącej licencji, należy wpisać następujące polecenie:
slmgr /dlv

Aby wyświetlić datę wygaśnięcia bieżącej licencji, należy wpisać następujące polecenie:
slmgr /xpr

Aby przedłużyć obecną licencję, należy wpisać następujące polecenie:
slmgr /rearm Edit: 10.10.2012 23:40 chwilowo odradzam korzystania z tej opcji

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
z czystej ciekawości spróbowałem ostatniej komendy..i jakaż wielka była moja radość..po jej zastosowaniu i restarcie moim oczom ukazał się napis licencja systemu windows wygasła
Noż qr...i znowu system czas stawiać ..psia jego kostka, motyla noga , kurtka na wacie, wpizdu i na drzewo .. ot co :(

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29977
Miasto
Trololololo
Securitas napisał:
z czystej ciekawości spróbowałem ostatniej komendy..i jakaż wielka była moja radość..po jej zastosowaniu i restarcie moim oczom ukazał się napis licencja systemu windows wygasła
Noż qr...i znowu system czas stawiać ..psia jego kosta, motyla noga , kurtka na wacie, wp***u i na drzewo .. ot co :(
:szydera :yes master

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
Tak się wszyscy "jarają" ósemką, a ja jestem ciekaw jak wam ze sterownikami idzie?
Przy mojej ostatniej próbie miałem bardzo małą rozdzielczość grafiki, a sterowników pod nowy system nie udało
mi się znaleźć.

pkolasa

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
8
U mnie problem był tylko ze sterownikami od modułu Bluetooth na USB, ale po ręcznym wybraniu tego, co 7-ka sama łapała, czyli Generic Bluetooth Radio w spisie urządzeń, zaczęło działać. Reszta bez problemu odnaleziona przez system i zainstalowana.

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
ja tez nie miałem żadnych problemów ze sterami...jeszcze taka mała ciekawostka po wpisaniu komendy rearm która wygasiła moją lickę win 8 ( jescze 64 dni miałem) system samoczynnie wyłącza się po mniej więcej 1 godzinie...to cholercia microsoft wpakował zabezpieczenie jakieś czy cuś :)

A

Anonymous

Securitas napisał:
ja tez nie miałem żadnych problemów ze sterami...jeszcze taka mała ciekawostka po wpisaniu komendy rearm która wygasiła moją lickę win 8 ( jescze 64 dni miałem) system samoczynnie wyłącza się po mniej więcej 1 godzinie...to cholercia microsoft wpakował zabezpieczenie jakieś czy cuś :)

Z komendą rearm wszystko działało jak do tej pory, sama używałam jej już trzy razy na mojej 8 (dlatego podałam ją na forum), teraz nie jestem w stanie sprawdzić czy u mnie jest ok czy nie gdyż jest ograniczenie, że można użyć tego polecenia właśnie trzy razy, jednak aby nie było, że pododaję jakieś rzeczy, które nie działają czy niszczą systemy użytkowników zrobię format mojej ósemki i zobaczę jak to będzie u mnie, czy licencja również wygaśnie czy też nie. O wszystkim oczywiście poinformuję i wrzucę Wam screeny.

EDIT:

Tak jak mówiłam tak zrobiłam, sformatowałam mojego windows 8 i powiem Wam, że klapa i jeszcze raz klapa.

Zacznę od początku, przed formatowaniem zostało mi jeszcze chyba 64 dni (po wcześniejszym użyciu slmgr /rearm) chciałam sprawdzić czy teraz zadziała u mnie slmgr /rear, ale pojawił się komunikat, że wykorzystałam już tą opcję itp... Więc zabrałam się za formatowanie i ponowną instalację. Wszystko przebiegło pomyślnie, ale już po ujrzeniu pulpitu zobaczyłam, że coś jest nie tak, gdyż wyglądało to tak:

Z6Ti9.png

Bez paniki wzjęłam się za spolszczenie, pogrzebanie w rejestrze itp, ale pomimo restartów i innych pierdół nadal był napis, że licencja wygasła więc znów użyłam slmgr /rearm, pokazał się taki komunikat:

yQfHN.jpg

ale po ponownym uruchomieniu nic się nie zmieniło, dlatego być może MS maczał w dam swoje paluchy, ale ja się nie poddam i jutro zrobię jeszcze jeden mały trik, jak on coś da to dam Wam znać

przepraszam Was Wszystkich bardzo, wcześniej wszystko działało poprawnie, gdym wiedziała, że teraz będą z tym kłopoty to nie podałabym Wam tego polecenia. PRZEPRASZAM

A

Anonymous

Windows 8: jest pierwsza dziura!

Nowe okienka Microsoftu jeszcze nie zadebiutowały oficjalnie w sprzedaży, a w systemie już znaleziono pierwszą krytyczną lukę w zabezpieczeniach.

Deweloperzy firmy Passcape Software znaleźli w Windows 8 poważne uchybienie. Okazuje się, że nowe okienka Microsoftu przechowują hasła użytkowników w postaci czystych plików tekstowych.

Windows 8 posiada wiele kilka nowych metod związanych z logowaniem do systemu. Niemniej, korzystanie z pinu czy metody obrazkowej i tak najpierw wymaga założenia konta użytkownika, ze zwykłym hasłem.

Zmiana metody logowania powoduje, że nasze tradycyjne hasło użytkownika wcale nie znika z systemu i jest przechowywane w postaci pliku tekstowego. Co prawda po przełączeniu się na inną metodę logowania plik z hasłem jest szyfrowany za pomocą AES w katalogu %SYSTEM%/config/systemprofile/AppData/Local/Microsoft/Vault/4BF4C442-9B8A-41A0-B380-DD4A704DDB28. Niemniej, każdy użytkownik komputera z prawami administracyjnymi może w prosty sposób uzyskać do niego dostęp

źródło: komputerswiat.pl

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
Olu,

daj link do tego newsa.

pozdrawiam,

A.