WinPatrol/ WinPrivacy Free/Plus

Ircus

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
50459
WinAntiRansom v 2016.10.580

Below are the release notes:
• WAR now detects Malware in addition to Ransomware. Viruses, Trojans, Rats, you name it...
• Removed the need for manual whitelisting
• Added a quarantine and the ability to unquarantine items
• Sped up program discovery
• WAR automatically discovers new programs as soon as they are written to disk
• Fixed various minor bugs, including Allow button not always working properly
• Renamed “Allow” to “Allow Next Time” and “OK” to “Quarantine” on detection prompts
• Changed Version to be visible by default on the Programs page

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

SKIBA

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
Ircus ten program jest jakiś "nienormalny". Dlaczego? Właśnie zainstalowałem aktualizację do nowej wersji i program zablokował własny instalator nowej wersji programu. Powiem jedno: zbyt rygorystycznie ocenia bezpieczne pliki i instalatory.

Ircus

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
50459
SKIBA napisał:
Ircus ten program jest jakiś "nienormalny". Dlaczego? Właśnie zainstalowałem aktualizację do nowej wersji i program zablokował własny instalator nowej wersji programu. Powiem jedno: zbyt rygorystycznie ocenia bezpieczne pliki i instalatory.

Nie mam zielonego pojęcia dlaczego ci zablokował ,u mnie przy instalacji było ok !!

SKIBA

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
Ircus napisał:
SKIBA napisał:

Nie mam zielonego pojęcia dlaczego ci zablokował ,u mnie przy instalacji było ok !!
Nie wiem, dlaczego nie ma tej wersji oficjalnie na stronie autora programu. A druga rzecz to taka, że po zainstalowaniu tej wersji po restarcie systemu występuje BSOD i musiałem przywrócić system do ostatniego punktu przywracania ( programem Rollback Rx).

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
28861
Miasto
Trololololo
SKIBA napisał:
Nie wiem, dlaczego nie ma tej wersji oficjalnie na stronie autora programu.

Jak nie ma jak jest, link do pobrania jest ze strony developera

SKIBA

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
OXYGEN THIEF napisał:
SKIBA napisał:

Ale jak klikam w programie Update, to pokazuje mi na stronie internetowej autora tą samą wersję, którą mam zainstalowaną. No i niestety BSOD po aktualizacji programu. Na forum WildeSecurity pisze, że to wersja Pre-release.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
28861
Miasto
Trololololo
SKIBA napisał:
OXYGEN THIEF napisał:
SKIBA napisał:

Ale jak klikam w programie Update, to pokazuje mi na stronie internetowej autora tą samą wersję, którą mam zainstalowaną. No i niestety BSOD po aktualizacji programu. Na forum WildeSecurity pisze, że to wersja Pre-release.
1.Może faktycznie jest to wersja Pre-Relase
2.Załóżmy że jest to wersja Finalna i takie opóźnione aktualizacje to norma wśród wielu programów, tzn w sieci widzisz że jest nowa wersja jakiegoś programu który masz zainstalowany ale u Ciebie po kliknięciu w update z poziomu programu nie wykrywa nowej wersji a nie wykrywa dlatego że niektórzy producenci wypuszczają auto aktualizacje z lekkim opóźnieniem od 1 do kilku dni po to tylko aby zapobiec zapchaniu serwera.Wyobraź sobie np: 100 tysięcy czy nawet milion użytkowników tego programu pobierających w tym samym czasie aktualizacje, spowoduje to tylko zapchanie serwera.Tego typu praktyki stosują raczej małe firmy i nie ma w tym nic złego czyli w skrócie:

Janek dostanie dziś o 21 aktualizacje, Bronek o 22, Czesiek o 23 a Stefan jutro,

SKIBA

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
2.Załóżmy że jest to wersja Finalna i takie opóźnione aktualizacje to norma wśród wielu programów, tzn w sieci widzisz że jest nowa wersja jakiegoś programu który masz zainstalowany ale u Ciebie po kliknięciu w update z poziomu programu nie wykrywa nowej wersji a nie wykrywa dlatego że niektórzy producenci wypuszczają auto aktualizacje z lekkim opóźnieniem od 1 do kilku dni po to tylko aby zapobiec zapchaniu serwera.Wyobraź sobie np: 100 tysięcy czy nawet milion użytkowników tego programu pobierających w tym samym czasie aktualizacje, spowoduje to tylko zapchanie serwera.Tego typu praktyki stosują raczej małe firmy i nie ma w tym nic złego czyli w skrócie:

Janek dostanie dziś o 21 aktualizacje, Bronek o 22, Czesiek o 23 a Stefan jutro,

To tak jak Symantec stosuje u Nortona- najpierw dostają użytkownicy amerykańscy, a potem europejscy, oczywiście na końcu Polska. Jeśli chodzi o ten program, to nie wiem, czemu po aktualizacji ponownie analizuje zainstalowane programy w systemie oraz pliki systemowe, a to trwa długo.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
28861
Miasto
Trololololo
SKIBA napisał:

Jeśli chodzi o ten program, to nie wiem, czemu po aktualizacji ponownie analizuje zainstalowane programy w systemie oraz pliki systemowe, a to trwa długo.
zapytaj innych czy tak samo mają, zapytaj producenta czy to normalne zachowanie

WAR to program zabezpieczający więc ponowna analiza była by normalna ponieważ program jest ciągle ulepszany, poprawiają algorytmy skanowania ale najlepiej jak zapytasz developera

Ircus

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
50459
Nie wiem, dlaczego nie ma tej wersji oficjalnie na stronie autora programu. A druga rzecz to taka, że po zainstalowaniu tej wersji po restarcie systemu występuje BSOD i musiałem przywrócić system do ostatniego punktu przywracania ( programem Rollback Rx).

Przykro mi że miałeś takie problemy , ale jak piszesz po restarcie ,przecież program nie wymaga ponownego uruchomienia komputera , a po drugie jak miałeś BSOD ,to trzeba było odinstalować WinAntiRansom i wrócić do poprzedniej wersji.
Zanim wrzuciłem na forum ,najpierw zainstalowałem u siebie i u mnie problemu nie mam!! i tak jak pisał Oxygen napisz do developera

..... że masz taki problem!!!!

Ircus

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
50459
SKIBA napisał:
OXYGEN THIEF napisał:
SKIBA napisał:

Widzisz długo nie musiałeś czekać bo już jest na stronie głównej !!!! :facepalm

SKIBA

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
Ircus działa nowa wersja. Być może źle zainstalował się nowy sterownik.

PS. Zauważyłem, że WinPatrol ma spolszczenie. Czy wiadomo, czy ta sama osoba podejmie się spolszczenia tego programu?

Ircus

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
50459
PS. Zauważyłem, że WinPatrol ma spolszczenie. Czy wiadomo, czy ta sama osoba podejmie się spolszczenia tego programu?

Jak na razie,nic nie słychać o spolszczeniu Winprivcy i WinAntiRansom ????

Ircus

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
50459
WinAntiRansom v 2016.10.582

What’s new in 2016.10.582 (posted October 6th, 2016)
Fixed bug that could result in blocking of some Chrome plugins. They can now be allowed if blocked.
Fixed bug, ensuring VC++ 2010 runtime is installed if it not resident.
Fixed bug that could result in licenses not validating properly.
Contacted Norton to ensure they don’t block installation of WAR

SKIBA

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
Ircus napisał:
WinAntiRansom v 2016.10.582

What’s new in 2016.10.582 (posted October 6th, 2016)
Fixed bug that could result in blocking of some Chrome plugins. They can now be allowed if blocked.
Fixed bug, ensuring VC++ 2010 runtime is installed if it not resident.
Fixed bug that could result in licenses not validating properly.
Contacted Norton to ensure they don’t block installation of WAR

Właśnie to ja zgłosiłem do Symanteca i dodali instalatory WAR do białej listy. :szef

Do góry