WinRAR- "licencja dożwotnia (wieczysta)"

tigi57

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Mam pytanie odnośnie WinRAR-a do bardziej zorientowanych, lub posiadających i użytkujących dany program.
Jak mam rozumieć "licencję dożywotnią(wieczystą) w/w programu? :scratch
Opinie w internecie są różne:
Jedni twierdzą, że jest wieczysta wraz z aktualizacjami; - inni natomiast, że owszem ale tylko na daną wersję programu + aktualizacje do roku czasu.
Większość programów posiada taką "wieczystą opcję", więc zastanawiam się, czy warto inwestować w kupno WinRAR-a, czy też pozostać (jak do tej pory), przy darmowej wersji programu do archiwizacji.
Pytanie może wydać się dla niektórych banalne :zawsty , ale chcę być pewny i wiedzieć, w co inwestuję pieniądze.
Z góry dziękuję za podpowiedzi. :dziękuję

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
I to co najważniejsze licencja jest dożywotnia na konkretną zakupiona wersję WinRARA , przez rok masz aktualizację i tzw: pomoc techniczną a potem możliwość zakupu nowej wersji ze zniżką .
Jeżeli nie chcesz , zakupiony WinRAR działa non stop ale w wersji zakupionej przez ciebie.
:)

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30504
Miasto
Trololololo
Licencja zakupiona u nich (strona producenta) jest dożywotnia na program i aktualizacje w dodatku można sobie chyba na wszystkich kompach w domu zainstalować.
Prywatni użytkownicy mogą używać takiej licencji na dowolnej ilości komputerów będących w ich posiadaniu.
Wiem że się zastanawiali nad rocznymi ale jeszcze nie wprowadzili tego.

Czasem na konkursy dawali licencje przeznaczone tylko dla jakiejś tam wersji np: do tylko 4.0.1, choć ja ja robiłem konkurs to dali dożywotnie na program i aktualizacje.Kupiona będzie dożywotnia a konkursowa już może taka nie być.
Zawsze możesz skrobnąć do nich maila z zapytaniem, czy jeśli kupisz licencję to będzie ona dożywotnia na program i aktualizacje.

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Ja oparłem się na informacji jednej z firm , która dystrybuje WinRARA .
I tu cytuję z ich strony : - w okresie 1 roku:

zapewnienie aktualizacji do nowych wersji.
gwarancja zachowania ceny (z przedziału cenowego zakupionej (największej) licencji winrar) na dokupienie kolejnych licencji (min. 20)
priorytetowa pomoc techniczna producenta (e-mail)
jak coś mogę dać linka ???

Ale jak mówi Oxy najlepiej u zródła, napisać i powiedzą co i jak .
:england

tigi57

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Dzięki za podpowiedzi!
Zrobię tak jak sugeruje OXYGEN THIEF. Zapytam w e-mailu do nich i zdecyduję.
Jest to nie mały wydatek, ale może być jednorazowy i świadomość, że będzie służył "do końca Świata i jeden Dzień dłużej" :)

mayszka1

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Radlin
Ja mam winrara z licencją wieczystą działa na każdej wersji włącznie z tymi najnowszymi i można tak jak wyżej było powiedziane zainstalować go na wszystkich swoich komputerach.
Dotyczy to wersji zarówno 32-bitowych czy też 64 bitowych.

Do góry