Wojna w Ukrainie

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12383
Miasto
Somewhere over the rainbow.

Quń

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
199
Trochę marudzę, ale wolę już informacje o covidzie... Tam nie wyłączano na portalach możliwości komentowania. Teraz dowiaduję się zadziwiająco dużo złych informacji o Rosji i Putinie, jego willach, majątku, córkach czy chociażby XP na komputerze, ze szczegółami charakterystycznymi dla pudelka, oraz mnóstwo dobrych informacji o Ukrainie, w stylu cesarsko-królewskich informacji z CK dezerterów, jak to głowa bohaterskiego ck żołnierza toczyła się dwa kilometry, aż wpadła do okopu z okrzykiem "nech żyje cesarz!" Tylko troszkę podbarwionych, że to ruskiego sabotażystę owinęli folią, a nie szabrownika... Brakuje mi RZETELNYCH informacji... Bez nalotu propagandy pro- czy anty-...

Grandalf

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
56075
Trochę marudzę, ale wolę już informacje o covidzie... Tam nie wyłączano na portalach możliwości komentowania. ............................. Brakuje mi RZETELNYCH informacji... Bez nalotu propagandy pro- czy anty-...

Racja, za dużo "plew w ziarnach" i dlatego sporadycznie zwracam uwagę na te wiadomości. Nie mam czasu na weryfikację.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29997
Miasto
Trololololo
Tłumacz :kwiczy

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29997
Miasto
Trololololo
S

spamtrash

Trochę marudzę, ale wolę już informacje o covidzie... Brakuje mi RZETELNYCH informacji... Bez nalotu propagandy pro- czy anty-...
O RZETELNE info trudno. Popatrz na sytuacje: Ukraina probuje (i wychodzi jej to calkiem zgrabnie) podbudowac morale. Z drugiej strony ruskonazisci sie probuja ogarnac POZA terenem swojego kraju. Nie jest to rzelelna informacja, ale wydaje mi sie ze zaspali. Mieli takie pranie mozgow wewnatrz rosji ze zupelnie nie przejmowali sie opinia "zewnetrzna". Probuja temat ogarnac teraz. W sposob, IMHO, typowy dla ruskich: porstacki.
Nie pamietam (a tu wraca poniekad moja ulubiona fraza: za leniwym by sprawdzic) kto: sekurak, niebezpiecznik albo z3s robi webinar odnosnie fake newsow. WARTO skorzystac.

Ale... mozna wyciagac wnioski. Przyklad? Prosze bardzo: popatrzmy na historie publikacji na sputniknews, ria czy innnych ROSYJKSICH portali: czy pojawila sie tam PRZED agresja jakakolwiek informacja ze tocza sie JAKIEKOLWIEK negocjacje z Ukraina? Jakies: rozmawialismy ze to WASZE terytorium zagwarantowane w Memorandum Budapesztanskim z 1994 ( i tu chcialbym podkreslic: Memorandum Budapesztanskie jest dosc dobrze udokumentowane, mamy dostepny online skan z podpisami ktorego nikt nie kwestionuje, w odroznieniu od RZEKOMEGO zobowiazania ze NATO sie nie bedzie rozszerzac za Odre na Wschod) ale mamy problem bo mieszkancy CZESCI obwodow donieckiego i luganskiego nie chca ruszyc dupy ale czuja sie ze som wielgoruskie??
Jakos nie zaobserwowalem, sadly. To sklania mnie do przyjecia zalozenia rovboczego ze ruskie LZA. Jak psy. I kiedys ktos (in my humble opinion: im szybciej tym mniejsze straty) zmusi ich do odszczekania tego spod stolu.
Poki co may prosty wybor: publikacje tego i owego, przy czym weryfikacja materialow jest trudna (chyba ze chodzi o np. kolejny przyklad onucowego myslenia: przewiezmy ludnosc donbasu -> nie przejmujmy sie ze ich filmuja -> wsadzmy ich do ukrainskiego hotelu co tez zostaje udokumentowane -> przedstawmy ich jako ludnosc tubylcza rejonu XX (obecnie chyba Nikolajew, jutro byc moze Rzeszow) witajaca radosnie ruskich wyzwolicieli.
Kontynuujac watek, mozemy odniesc sie do TRADYCJI. Pamietamy doskonale, abstrahujac od zaszlosci, zachowania ruskich oswobodzicieli na ziemiach wyryckanych i w samych niemczech, a nierzadko i w Polsce: z niezwykla radoscia zolnierze rosyjscy wyzwalali ludnosc od sztuccow (zwlaszcza posrebrzanych lub srebrnych), zegarkow, kosztownosci, nocnikow, a okoliczna ludnosc plci zenskiej od cnoty. Czasem (i to nie bylo rzadkoscia) nastepowal ciag zdarzen, tzw. stopniowe wyzwalanie: wyzwolenie od kosztownosci -> wyzwolenie od conty -> wyzwolenie od zycia.
Niestety, powloczka cywilizacyjna wydaje sie nader cienka w przypadku kiedy wysylasz ruskiego ogura na cwiczenia.
BTW: owszem, uwazam ze tluaczenie zolnierzy TEGO SAMEGO rzutu ktory kradnie, gwalci, i strzela do cywili ze: ja nie wiedzialom, wyslali miem na swiszenia, jam siem szkolil a w ogole to bidny jezdem to SCIEMA. Sa to wyszkoleni i poinstruowani co mowic jak zlapia RABUSIE, GWALCICIELE i MORDERCY (tacy sami jak reszta spoleczenstwa rosji dzieki pokoleniowemu praniu mozgow).

Change my mind, pls.

EDIT: nie prawda jest ze oferuja 1 milion dolarow za rozmowe z glowa putlera (reszta ciala niekoniecznie obecna przy rozmowie). Ze swojej storny dolozylem 10 tysi.

S

spamtrash

Putler lub Vladolf Putler to neologizm powstały z połączenia nazwisk prezydenta Rosji Władimira Putina i niemieckiego dyktatora Adolfa Hitlera.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Kraza poltki ze Wladolf Putler ma polskie korzenie. Wiesc gminna niesie ze jest nieslubnym synem Dzierzynskiego i Lenina.
Jesli bylaby to prawda, powstawalyby nowe tropy w jaki sposob Lenin zarazil sie syfilisem.

MLJ

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
5234
To co się czyta i słyszy o gwałtach, czym to ***** różni obecnych kacapów od armii czerwonej. Niczym. Ta nacja nie ma prawa racji bycia w obecnym świecie. Mam nadzieje że branie do niewoli skończyło się na dobre.

Do góry