Zaloguj
lub
Zarejestruj się
aby zobaczyć!
Ukraiński rząd wprowadził zakaz eksportu żyta, jęczmienia, gryki, prosa, cukru, soli i mięsa do końca roku.
Wyzwalają kury.
Pomimo szumnie wprowadzanych przez Unię Europejską sankcji gospodarczych, transport drogowy do Rosji i Białorusi odbywa się bez żadnych zakłóceń ponieważ sankcje nie obejmują towarów przewożonych ciężarówkami.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
tym razem to ja byłem deko wcześniej https://programyzadarmo.net.pl/threads/wojna-w-ukrainie.48203/post-364030![]()
Cannot load Facebook SDK. Disable any adblocker or tracking protection and try again.![]()
Niektorzy sie przygotowali, co zostalo zreszta zaoserwowane.... szkoda ze analiza przyczyn zakupow nie zostala przeprowadzona poprawnie...Będzie się działo, bo „Ukraina i Rosja odpowiadają łącznie za 30 proc. eksportu pszenicy na świecie” której cena już wzrosła. Nie wiem za ile % poniżych towarów odpowiadają ale można się spodziewać wzrostu cen żywności. Do tego doliczyć inflację, spadek wartości złotówki, wzrost cen transportu. Nieciekawie się robi.
Jest stanowisko Pentagonu ws. przekazania polskich myśliwców MiG-29 Ukrainie. - Nie wspieramy przekazania dodatkowych myśliwców Ukrainie, uważamy to za ryzykowne - przekazał rzecznik. Stwierdził też, że przekazanie myśliwców "nie przyniesie wielkiego pożytku" i jest lepsza alternatywa (m.in. broń przeciwlotnicza), a amerykański wywiad uważa, iż Rosja odbierze taką pomoc dla Ukrainy jako eskalację.
"Mój prezydent trzeciego dnia wojny złożył wniosek o członkostwo w UE w trybie pilnym. Teraz chcemy, aby w Bundestagu padło oświadczenie rządu: Chcemy uznać Ukrainę za kraj kandydujący" Prezydent powiedział, że "chcemy mieć status kandydata! Chcemy, aby Komisja Europejska rozpatrzyła nasz wniosek bardzo szybko, tak aby Ukraina mogła zostać przyjęta najpóźniej za pięć lat. Wiele państw UE popiera takie rozwiązanie, na przykład Polska i Słowacja. Niemcy odpowiadają tylko: nie, nie"
1. IMHO ciezko mi odebrac info o szpitalu polozniczym jako "bije jak chce"...A poza tym ciekawi mnie to, że wszędzie tylko widzę info o tym że ukr bije ruskich jak chce. To jakim cudem oni jeszcze ich nie wyparli?
Już nie będę wnikał, dlaczego przez tyle lat nie starali się o wzmocnienie swojej obronności i teraz ktoś inny ma im sponsorować broń, samoloty, czy co tam jeszcze.
Że już nie wspomnę o roszczeniowej formie wypowiedzi ambasadora Ukrainy w Berlinie Andrija Melnyka: