Wojna w Ukrainie

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12551
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Jest oficjalne dementi w sprawie zatopienia rosyjskiego okretu. Jak się okazuje to była w pełni świadoma akcja przekształcenia krążownika "Moskwa" w okręt podwodny.
Operacja zakończyła się powodzeniem i okręt nie jest wykrywany obecnie przez radary.

Quń

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
199
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

A wywiad USA bardzo ostrożnie wypowiada się o przyczynach pożaru. Okręt płynie podobno do portu - więc po pierwsze - ugaszono pożar, po drugie - zachował zdolność manewrowania. Czyli silniki i stery całe.

Jak dla mnie - awaria przy odpaleniu rakiety z pokładu, stąd tyle ognia. Prawdopodobnie utknęła w wyrzutni, wypaliła paliwo, eksplodował ładunek. Ośmieszyli się już wiele razy - i nie wiem, czy nawet nie ten okręt - odpalając "rakiety".

i

Ostatnia edycja:

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4455
Miasto
Polska
Biolaboratoria, "nazistowski" barszcz i "Wujek Wania" zamiast McDonald's...
Od początku inwazji na Ukrainę, Rosja prowadzi gigantyczną kampanię propagandową. Mimo zaangażowania w nią ogromnych sił, wpadki zdarzają się na każdym kroku. Zobaczcie wybrane absurdy rosyjskiej propagandy, która w ostatnich tygodniach pogrąża się coraz bardziej w szaleństwie

Ostatnia edycja:
S

spamtrash

Wersja "oficjalna" odnosnie Moskwy: gorzala i cygarety. Znaczy: matrosi sie opili, poszli zajarac szluga i kiepowali na startery rakiet:

Nie bede oceniac czy okret za 750 baniek dolkow mozna zatopis flaszka stolicznej i dwoma czesterfildami. Skoro ruscy uwazaja ze to dla nich wersja wygodniejsza niz udezenie ukrainskiej raiety to nie mam wiecej pytan.
Gorzej jak pierdzielna atomowka na Cherson i powiedza ze to dlatego ze putler poszedl do srocyka i mu sie lancuszek do spuszczania wody pomerdal z lancuszkiem do odpalenia z silosa.

Do góry