Wojna w Ukrainie

S

spamtrash

Ukraina ogolnie, a Odessa szczegolnie jest pod ciaglym atakiem znienawidzonej Rosji. Wszyscy ukraincy poswiacaja kazdy grosz zeby wspomoc armie walczaca z barbarzynskim najazdem. Do takiego samego wysilku wojennego zobowiazany jest kazdy kochajacy wolnosc i demoktacje obywatel Unii Europejskiej, Anglii czy Stanow. Wykazcie sie TAKIM SAMYM zaangazowaniem jak pokazani na filmie ukrainsy patrioci

al

Ali al Forumiani, Duchowy przywódca PZD
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
13463
Miasto
Somewhere over the rainbow.
S

spamtrash

a to na tym nie koniec
Ja to polece klasykiem:

Test znajomosci jezyka angielskiego: znajdz trzy roznice miedzy wersja obecna:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
a oryginalem:

Dla nieznajacych dobrze jezyka angielskiego pytanie z zakresu pogranicza fizyki i matematyki:
przyjzyj sie ponizszemu obrazkowi i powiedz o ile zminiejszyla sie masa fotografowanego obiektu aby zmienic tresc artykulu jak w powyzszych przykladach:

26d0a7b567a51c085c38caed821c668cef9afea343d9d3c592bfa366880a7acc,w800.png

S

spamtrash

Ale wiecie na co ida WASZE pinionszki z wyzszych cen energii, benzynki, prunda, i zarelka? Nie? hmmm...
Oddajmy glos obywatelom Ukrainy:

Знаєте, чому нардеп Герега та його група «За Майбутнє» були проти відкриття декларацій?
Тому що за рік купили люксових () авто майже на 1 мільйон доларів.
▪️Mercedes-Benz G63 AMG 2022 р.в. (від $220 тис)
▪️люксовий кросовер Mercedes-Benz Maybach GLS 600 2021 р.в. (від $187 тис)
▪️преміальний седан Mercedes-Maybach S 680 2022 р.в. (від $260 тис.)
▪️мікроавтобус Mercedes-Benz V 300d 2022 р.в. (від $120 тис.)
▪️електромобіль Mercedes-Benz EQS 580 2023 р.в. (від $128 тис.)

i jeszcze jeden przyklad:
Нардепи з групи «Довіра» теж бойкотували відкриття декларацій.
Я їх розумію, глава групи Геннадій Вацак, купив Rolls-Royce Cullinan у версії Black Badge 2023-го.
Його соратники теж прикупили (
) авто на 500 тисяч доларів. І це тільки авто, без нерухомості в Іспанії і інш. Після війни всі ці Дмитрукі () та інш. будуть доларовими мільйонерами.

A Ty, drogi Polaku pmietaj: gdyby nadrep nie kupil merca za cwierc banki baksow to ruskie czolgi by weszly do Kijowa, wiec nadal pracuj i plac podatki.
Kuwa...:jaranko na wafel mnie dostep do takiego gunwa....?
A nie, czekaj, krol Karol mi za to placi, spoko.

S

spamtrash

Szykuje sie mobilizacja w Polsce. Miliony ludzi pojda do urn. Niektorzy z tych ludzi moga zmienic opinie w ostatniej chwili... tak jak Wasz uprzejmie sie klaniajacy.
To dosc smutne ze jedna dosc popularna w Polsce partia (ktorej bylem... hmm... moze nie sympatykiem ale uwazalem ze zasluguje na okreslenie: Mniejsze zlo) w okregu Elbląg, gm. Elbląg, pow. Elbląg na pozycji numer 6 plasuje kandydatke od
"batko nasz Bandera, Upaina maty, a my bedziem riadom
Lachiw se rizati"
albo od:
"Znaj Lasze szo po San nasze".
Przepraszam uprzejmie ale uwazam ze to jest przegiecie.
Przeprowadzmy rozumowanie logiczne:
ktos sie okresla jako: "Ukrainka w Polsce..."
zastanowmy sie jakie oze miec uczucia owa Ukrainka w Polsce, skoro od dziecka nasiakala atmosfera domu rodzinnego...
Domu gdzie kultywowana byla pamiec Dziadka, bohatera oOUN-UPA skazanego na kare smierci w latach 40-tych (i tak, oczywiscie, nie do konca obecnie sie zgadzamy polityka tamtych rzadow, a niekiedy bywamy wrecz przeciw ale... czy z wszystkimi? Ja na przyklad w 100% popieram zarowno decyzje oraz dzialania zwiazane z osoba Rudofla Hessa), ktory wypowiada sie (pozwole se sobie zacytatnac):

Wyrósł Pan wśród takich opowieści?
Słuchałem ich przez całe dzieciństwo. Matka, ciotka, cała wioska Ostre Bardo o tym mówiła: „Polski żołnierz, orzełek na rogatywce, półtorej godziny”. Nie byłem chowany, delikatnie mówiąc, w miłości do Polaków.

Tylko w nienawiści?
Tak, wnienawiści. Z czasem zacząłem pytać: „Dlaczego aż tak ich nienawidzicie?”.

Na podstawie powyzszego pozwole sobie wywnioskowac tryb myslenia i sposob rozumowania oraz przyjazn Ukraincow do Polakow (poki MUSZA pchac zaopatrzenie przez Rzeszow).

Natomiast ubolewam nad wystawieniem kandydatki z rodziny polakozercow do Sejmu z ramienia partii ktora o to NIE posadzalem.
Uprzejmie donaszam ze:
1. Zaglosuje (ponownie wybierajac mniejsze zlo niz Dziedziczke Rezunow) zgodnie ze swoim sumieniem
2. Dlaczego tu? Ano, wbrew pozorom moj post ma bardzo wiele wspolnego z wojna na Ukrainie. Juz wyjasniam. Do tej pory co miesiac czynilem darowizne 10% mojego dochodu netto (gupie £670) na ZSU. Od 15 wrzesnia darowizna zostanie skierowana (bo cos musze wspierac, inaczej mnie leb nawala) na Wszechswiatowy Zwiazek Jamnikow Dlugowlosych.
Zgadnijcie dlaczego.

• Wow
Reactions: MLJ
Do góry