Wyjazd nad morze - pomoc w wyborze kwatery

wcpicker

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
121
Miasto
Łódzkie
Szukam kwaterki nad morzem, chętnie niedaleko Władka, bo tam będziemy zjeżdżali z autostrady.
200 - 300m do morza może być, bierzemy też pod uwagę jakieś gospodarstwo agroturystyczne od którego jest stosunkowo niedaleko do morza. Możecie kogoś polecić . Pobyt od 23 lipca do 31 lipca

wcpicker

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
121
Miasto
Łódzkie
Bierzemy pod uwagę Karwię lub Dębki, ktoś był przypadkiem w obu tych miejscowościach i może coś powiedzieć o plaży np. gdzie jest mniej tłoczno, mniej kamienista plaża lub brzeg morza itp spostrzeżenia. Jeżeli możecie polecić jakąś fajną i czystą kwaterkę to chętnie sobie sprawdzę i odszukam zdjęcia w necie. Jedziemy z czteroletnim dzieckiem.

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
Władysławo samo w sobie niekoniecznie ładne. Jeżeli chodzi o plażę to kierunek na zachód od Władka też niekoniecznie dobry, dlatego że w okolicach Jastrzębiej Góry plaża wąska i tłumy. Nigdy właściwie nie kumałem dlaczego tego tłumy. Im bliżej Dębek tym szerzej i mniej ludzi. Jeśli już - to wolałbym Dębki niż Karwię. Szersza plaża, mniej ludzi i tak powiedziałbym bardziej rodzinnie. Ja mieszkałem w wynajętym domku z rodzinką, sporo tam takich drewnianych w tym celu postawionych, ale przyzwoitych. Cenowo też korzystnie, tyle że to już ładnych parę lat i nie pamiętam u kogo dokładnie. Mimo wszystko Karwia czy Dębki, o ile niewiele się zmieniło, to trochę tak dziurowato i przy kiepskiej pogodzie nie za bardzo co tam robić. Ja osobiście pojechałbym na wschód od Władka na Półwysep. Z synem jezdziliśmy do Jastarni. Miasteczko ładne, plaża szeroka. Fajne przejście przez las na plaże. Zatrzymywaliśmy się w pensjonacie "U Alicji" - ładnie, czysto, dobre jedzonko (śniadania i obiady) na miejscu i dobre, możliwość zaparkowania samochodu, plac zabaw dla dzieci, piaskownica, spory plac ogrodzony, gdzie dziecko może sobie biegać, 150 m od morza, ale to blisko (gdyż tam generalnie musi ochronny pas lasu, tylko Hotel Bryza i osiedle apartamentowców jest, bliżej i ciekaw jestem jakim cudem). Cenowo to powiedziałbym tak sobie i trzeba się targować, niełatwo będzie, bo termin w środku sezonu.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Jedno pamiętam dobrze ze starych czasów - jak będziesz chciał się napić, to nie znam lepszego miejsca niż Okrąglak w Jastrzębiej Górze. Barmani znali się tam na swym fachu. :klawik. Teraz to widzę, że są dwa okrąglaki, to już nie pamietam, czy ten pierwszy, czy ten w tle (raczej w tle) :scratch Pewnie trzeba by sprawdzić obydwa... :dziwak
owEMyVC.jpg

Do góry