Wysokie wykorzystanie procesora przez Google Chrome

elai90

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Witam wszystkich! Mam problem z przeglądarką Gogle Chrome, od paru dni mój antywirus Norton, który był w promocji w PZD informuje że jest wysokie wykorzystanie procesora 100% przez Google Chrome jest najnowsza wczoraj się aktualizowała mam Windows7 home premium 64-bit SP1 Pentium Dual-Core CPU E6500@ 2,93GHz,2,0GB RAM ,ATI Redon HD 5670. Co zrobić czy ktoś mi podpowie? Jestem zielona w ustawieniach. Dziękuję za każdą pomoc!

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30513
Miasto
Trololololo
Z poprzednią wersją było to samo? Jeśli nie to może jest to wina nowej wersji przeglądarki.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30513
Miasto
Trololololo
Widocznie chrome tak ma że lubi podjeść trochę procesora.Z ciekawości zainstalowałem chrome i po otwarciu 18 zakładek na raz zużycie procesora skacze od 50 do 100 %, oczywiście takie zużycie jest chwilowe czyli do czasu załadowania strony..Wszystko zależy od tego co jest na stronie i ile przeglądarka ma do przerobienia, np. jeśli jest masa reklam we "flaszu" to bardziej obciąża procesor.Oglądanie filmów online też dosyć mocno obciąża procka.Chrome też tworzy masę procesów co także ma wpływ na obciążenie procesora.

zapomnij

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
234
No wiesz ,żeby wyjebać wszystkie dane z Twojego kompa do centrali , musi proca żreć .Sorka ale takie to to jest

krakowiak25

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Kraków
Norton w kazdej wersji tak miał. Tez kiedys mialem nortona i tak samo krzyczał. Wystarczy wyłączyć to powiadomienie :)
Mi przy otwarciu 20 kart wykorzystanie procka waha się między 10 a 20% a mam athlona x2 2x 2.8GHz

Do góry