Xp professional OEM do wygrania

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
806
Miasto
Hajnówka
Ja wiem, że system Windows XP jest już stary i bez wsparcia ze strony Microsoftu, ale wiem również, że są entuzjaści tego systemu, sam do nich należę. Mam nieużywany, oryginalny klucz do Windows XP PRO OEM (HP). Ogłaszam jednodniowy konkursik, oczekuję naprawdę przekonywujących mnie odpowiedzi dlaczego chcę mieć oryginalny Windows XP. Będę jednak na tyle wredny, że sam zdecyduję komu oddać klucz i obraz płyty. Rozstrzygnięcie pojutrze w lany poniedziałek. Pozdrawiam...i wesołych świąt

senior38

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
238
Miasto
Świętokrzyskie
Używam w tej chwili xp home,ale chętnie spróbuję professional,ponieważ nie mam pojęcia czym różnią a może ta druga przypadnie mi do gustu.Dziękuję za konkurs.

Tomnord15

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
146
Miasto
Wrocław
Ja posiadam system Windows XP Home OEM ,ale wymieniłem płytę główną na inną starą, gdyż tamta padła.I przez to nadużyłem warunki licencji. Nie stać mnie teraz na kupno nowego kompa z nowym systemem a wolałbym żeby warunki licencji były zachowane. Chciałbym żeby wszystko było zgodnie z prawem. Poza tym ten system jak na mój leciwy komputer pasuje doskonale, gdyż nie zamula komputera. Dziękuję za ten konkurs. :)

KnightPL

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Mam jednego laptopa z jeszcze windows 2000 :D, nie stać mnie na kupno nowego systemu, a laptop jest sprawny. Myślę, że XP był by bardzo dobry, a wiadomo, że nie chcę używać nielegalnych wersji. Oprócz tego, ponieważ laptop nie jest zbyt nowy, to podejrzewam, że 7 czy 8 by nie udźwignął, natomiast XP bez problemu :) Do tego dochodzi to, że nawet, gdybym miał pieniądze na zakup, nie można go już w żadnym sklepie dostać. Dzięki za ten konkurs.

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Z przyczyn od mnie niezaleznych jakis niuświadomiony kulturalnie ham zajumał mi prawie nowego laptopa.Niestety w tej chwili musze uzywac starego 7 letniego padlaka na ktorym ani Vista anie 7 za bardzo sie nie sprawdzaja , lagi, zwiechy itp. Windows XP jest najlepszym dla mnie rozwiazaniem ktore pozwoli mi uzywac tego lapka przez dluzszy czas a do tego przemiła księgowa wiecej nie bedzie mi marudzic ze nie moze odczytac dokumentow z Libbre office i nie moze wyplacic mi kasiorki bo brakuje jej wyliczen z dokumentow ktorych nie umie odczytac.Gdy przesiade sie na Xp ten problem zniknie prz pomocy MS office 2007.

Zawisza Czarny

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
64
Miasto
Trójkąt Bermudzki
Piszę z laptopa HP Compaq 6720 s którego kupiłem z Vistą. Te modele miały też dedykowanego XP pro. Piszesz że ten XP jest od (HP). Jeśli tak jest to chętnie zrobię downgrade i dam odpocząć "dziadkowi Compaqowi".

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
Bardzo bym chciała mieć Windowsa XP Pro, zainstalowałabym go na Virtualnej Maszynie.
Emmers, dzięki za konkurs! :dziękuję

rekmi

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Dzięki Emmers za konkurs, chętnie zapiszę się w kolejce po lickę XP-Pro, może będę miał szczęście i wybór padnie na mnie... Fajnie, że chcesz go komuś oddać, szkoda gdyby leżał bezużyteczny. Jest to system z którego nadal muszę korzystać. Pozdrawiam, życzę Wesołych i Spokojnych Świąt.

alberto

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
218
Mam starego blaszaka. Marzę o tym, żeby któregoś dnia go ożywić.
Dziękuję za konkurs! :england

A

Anonymous

Mam starszy kompek u rodziców, wiec jeśli mi się poszczęści ... to będę bardzo zadowolony xp ta tamtą maszynę jest w sam raz :) dzięki za konkurs :ok

wcpicker

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
121
Miasto
Łódzkie
Jestem jak najbardziej zainteresowany starym dobrym xp. ponieważ mamy leciwego lapka. Stary lapek + stary xp to jak spotkanie starych dobrych przyjaciół po latach. Hehe.

matroska

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
10
before I buy a laptop which already installed windows 7 OEM Home Edition, I usually use a pirated version of Windows XP, right now I have an old CPU I want to re-install windows xp but I no longer wish to use the pirated version, this is a very good chance for me to get back to using my old CPU, thank you for making this giveaway

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
806
Miasto
Hajnówka
Jeśli macie swoje stare klucze do XP Pro (nalepki na lapku lub blaszaku ) to podaję adres do płyty instalacyjnej

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Mam trochę kłopotu z wybraniem zwycięscy, któremu wyślę klucz produktu. Właściwie gdybym mógł to każdego obdarowałbym kluczem, niestety mam tylko jeden. Najbardziej sprawiedliwe byłoby pewnie losowanie. Dajcie mi jeszcze chwilę na zastanowienie się... Pozdrawiam
Przed chwilą zauważyłem, że Microsoft wraz z Chomikuj.pl usunęli obraz tej oryginalnej płyty. Faktem jest, że żeby z niej skorzystać trzeba mieć oryginalny klucz, pirackie kopie są dostępne bez problemu i absolutnie tego nie rozumiem.
Nie wiem jak długo ale obraz płyty jest jeszcze dostępny na moim chomiku:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Do góry