Quń
Bardzo aktywny
- Reakcje/Polubienia
- 203
I masz Privatefirewall - bo to proces PFGUI.EXE.
Sprawdza "u siebie" ocenę instalowanego / uruchamianego programu, podpisy cyfrowe instalowanych programów...
Mam wrażenie, że niepotrzebnie panikujesz. Jest najprawdopodobniej OK - i jak być powinno.
Boję się pomyśleć, że miałbyś WIN 10 - już na forum pisałem, że pomimo wyłączenia wszystkich opcji szpiegowskich wbudowanych w system - łączył się i przesyłał raporty po całym świecie.
Sprawdza "u siebie" ocenę instalowanego / uruchamianego programu, podpisy cyfrowe instalowanych programów...
Mam wrażenie, że niepotrzebnie panikujesz. Jest najprawdopodobniej OK - i jak być powinno.
Boję się pomyśleć, że miałbyś WIN 10 - już na forum pisałem, że pomimo wyłączenia wszystkich opcji szpiegowskich wbudowanych w system - łączył się i przesyłał raporty po całym świecie.
Witam. Kompletnie nie wiem jak działają takie firmy, jeśli to tylko statystyki itp. to tym bardziej mnie to dziwi.
że co niektóre programy wymuszają połączenie (jeśli są blokowane) przez jakąś usługe systemową np. podczas instalacji Shadow defender PFGUI.exe zaczął się łączyć z danym adresem i wszystko by było w porządku ze sprawdzaniem podpisów gdyby pod tym adresem nie widniał mój dostawca internetu i dlaczego sprawdzane są tylko np. 2 na 10 instalowanych. Inne programy wymuszają połączenie przez Explorator Windows,(też żadko). Odpaliłem tez dwie inne przeglądarki Cent i Slimjet i po raz kolejny pojawił się mój początkowy problem, czyli svchost i adres 172.217.23.33, uruchomił się podczas odpalania filmu w HTML 5, dostałem tylko pytanie czy zezwolić na połączenie, dodam tylko że w pewnym momencie udało mi się ten proces zablokować co się wiązało z wieloma problemami, zawiechy, samoczynne restarty, brak dostępu do panelu sterowania-usługa Rpc, itd.
Dam wam pochwałe bo wiem że zbieracie na upominki noworoczne.