Zmiana IP w Orange / Neostrada

Char

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Olu, jeśli chcesz uzyskiwać nowy adres z pozycji panelu konfiguracyjnego routera tak jak kolega powyżej poleca to w panelu, czyli:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
wybierz opcję

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
wówczas powinny się pojawić te dwa przyciski, o których wspomniano wcześniej: connect i disconnect.

rekmi

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Wracając do tematu to patrząc na ustawienie Twojego routera masz ustawione encapsulation na PPPoA nie na PPPoE. Fakt iż posiadam inny router, ale tej samej firmy. Nie szukaj tego w opcjach restartu, raczej w WAN. Disconnect nie działa na zasadzie restartu urządzenia tylko wyłącza połączenie, po wznowieniu dostaję nowe IP, tak to działa u mnie.

A

Anonymous

No niestety cher, zrobiłam tak jak napisałeś, ale przyciski mi się nie pojawiły

EAYx8.png

Znalazłam co prawda teraz przycisk connect, ale po jego kliknięciu nic się nie dzieje

zm3kW.png

Dobrze odpuścimy już sobie to bo nie chcę Was zamęczać, bardzo Wam dziękuję

rekmi

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Ola nie masz połączenia przez PPPoE masz przez PPPoA
zm3kW.png

widać tutaj wyraźnie przez co się łączysz nie masz IP przy PPPoE a potwierdza to jeszcze VPI/VCI Ty masz 1/32 a ma być 0/35 tak jak masz przy PPPoA.
LaDVK.png

encapsulation u Ciebie PPPoA, chodzi mi oczywiście w zakładce PPPoA/PPPoE. Przestaw i powinno być ok.

A

Anonymous

Udało mi się rozwiązać "problem" już powiem jak. Otóż było to bardzo proste, ale do rzeczy.

Kiedy ustawiałam na PPPoE tak jak pisał rekmi to nie miałam dostępu do internetu, wszystko przez to, że neostrada
(teraz Orange) obsługuje chwilowo PPPoA.
Ale rekmi zwrócił mi uwagę na to, że przy PVC0 nie mam IP, więc weszła w zmienianie wszystkich PVC i usunęłam ten wpis o PPPoE i teraz jest dobrze :)

batLu.png

Dziękuję Wam WSZYSTKIM za pomoc :dziękuję

rekmi

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Jak widzisz nie warto odpuszczać, zawsze jest jakieś rozwiązanie. :yahoo

A

Anonymous

Mam jeszcze jedno pytanie, a nie ma sensu abym zakładała nowy temat więc zapytam tutaj.
Który według Was typ uwierzytelniania jest lepszy WPA2-PSK czy WPA-PSK/WPA2-PSK? (jak chodzi o szyfrowanie to wiem, że AES)

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Bez dwóch zdań WPA2-PSK z szyfrowaniem AES i do tego klucz minimum 20u różnych znaków i Olu możesz spać spokojnie

Do góry