marsellusaliveinНиш

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
37
Z tego co wiem, to nie ma problemu z ochrzczeniem nieślubnego dziecka, więc obrazek nie ma sensu :szydera

A

Anonymous

No i stało się :szydera :

556XE3K.jpg

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
623
Miasto
okolice internetu
Który Urząd Skarbowy opublikował te dane? Nie to, że się czepiam - ale chciałbym sprawdzić.

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12400
Miasto
Somewhere over the rainbow.
TajnyAgent napisał:
Który Urząd Skarbowy opublikował te dane?

To nie jest istotne. Jak umieścisz taką tabelkę, z której będzie wynikało, że różnice są mniejsze to w odpowiedzi usłyszysz:
"Pokaż dane", jak różnice są większe to znaczy, że to prawda. Jak jest po myśli to nie musi być danych, jak nie jest to dane są obowiązkowe :zaciesz

A tabelkę zrobił Pan Janusz z Warszawy na podstawie własnoręcznie zgromadzonych danych. :jezyk

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
623
Miasto
okolice internetu
A tabelkę zrobił Pan Janusz z Warszawy na podstawie własnoręcznie zgromadzonych danych. :jezyk

Ale czemu się pod tym nie podpisał?

AXXAZ77

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Dzień z życia podatnika

6.30 - Budzę się we własnym domu. Powierzchnia 150 m2 za którą płacę podatek 111 zł/rok. Wybudowany został na mojej działce 30a za którą płacę podatek 414 zł/rok. Urzędnik pozwolił mi nawet garaż wybudować!
6.40 - Włączam telewizor/radio za które płacę podatek 21,50 zł/miesiąc.
6.50 - Śniadanie, poranna toaleta za którą płacę VAT zużywając wodę i odprowadzając ścieki. Dodatkowo segreguję śmieci i płacę 32 zł/mies.
7.30 - Odwożę dzieci do szkoły używanym samochodem, za który zapłaciłem podatek przy kupnie 300 zł.
7.50 - Jadę z żoną do pracy. Gdy braliśmy ślub, wujek z USA podarował nam 12 000 zł. Zapłaciliśmy 874,48 zł podatku.
7.51 - Zatrzymuję się na stacji paliw, napełniam zbiornik Pb95 za 300 zł. Płacę podatek 165 zł.
8.00 - Jestem w pracy. Zarabiam miesięcznie 3000 zł brutto, płacę podatek i zostaje mi 2156 zł "na rękę". Mój szef płaci za moje miejsce pracy 3513 zł.
16.00 - Wracam do domu, robię zakupy za 80 zł i płacę podatek VAT 18,4 zł.
17.30 - Reguluję rachunek za energię elektryczną i płacę podatek 40 zł.
19.00 - Wieczorem pijemy ze znajomymi 4-pak piwa za 14 zł, zapłaciłem 5 zł podatku.
22.00 - Idę spać by mieć siłę na Państwo dać.

Rok 2050

Mam 70 lat, pracowałem 45. Dzieci w Wielkiej Brytanii mają wnuki i odwiedzą nas w Boże Narodzenie.
Czekam 6-ty miesiąc na operację w państwowym szpitalu. Powinienem zdążyć się zobaczyć z nimi i w tym roku.
Razem z pracodawcą płaciłem obowiązkowe składki (ZUS, FP, FGŚP) 900 zł miesięcznie. Miałbym teraz 2500 zł emerytury. Niestety ZUS upadł w 2022 r. Przez resztę życia próbowałem oszczędzić na lokacie Miałbym 175 tys. na koncie, ale... Zapłaciłem podatek Belki 9 tys. zł.
Niemal za wszystko co kupiłem w ciągu życia zapłaciłem 23% VAT.

Jednak zbytnio martwić się nie muszę. Przecież mam już 70 lat... Żałuję tylko, że nie miałem czasu dla żony i dzieci. Może dlatego, że z 45 lat etatu oddałem 30-ści pracując tylko na Państwo i podatki?
Jadę do naczelnika urzędu skarbowego zapisać spadek. Inaczej moje dzieci przedostatni raz zapłacą podatek od tego co po mnie zostanie.

Jeszcze podatek za trumnę i mam święty spokój

skopiowane z fb :dziwak

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
623
Miasto
okolice internetu
Mam się ubabrać w g..., żeby wyjśc na czysto? Bez jaj...Jeżeli coś robię - to się pod tym podpisuję. No, chyba że się boję procesu za oszczerstwa. Bo tylko anonimowi tchórze ładnie brzmią w chórze opluwaczy.
Nie dajesz - nie jęcz nad nie swoimi pieniędzmi. Nie rozliczaj cudzego, żebyś sam nie był rozliczony. Co komu do domu jak chałupa nie jego.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30022
Miasto
Trololololo
marsellusaliveinНиш napisał:
Z tego co wiem, to nie ma problemu z ochrzczeniem nieślubnego dziecka, więc obrazek nie ma sensu :szydera
ja natomiast czytuję całkiem coś innego ale to zapewne zależy od smalcu i pana w sukience.

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
623
Miasto
okolice internetu
ja natomiast czytuję całkiem coś innego ale to zapewne zależy od smalcu i pana w sukience

Dodam, że ja znam takie sytuacje - z życia. Są księża - i są urzędnicy w sutannach, świętsi od papieża.

ichito

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
235
Miasto
Kraków
bonaventura napisał:
takie tam drobne :)
Jak zwykle w okresie finału WOŚP trzeba poszczekać i ludziom powciskać pierdoły. Obrazek jest starawy i 2 lata temu już było komentarz do niego i "rewelacji", które pokazuje. To zwykła manipulacja i naprawdę trzeba nie mieć za grosz rozsądku, żeby w te bzdety wierzyć. Komentarz to tego zasraństwa poniżej
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Orkiestra prowadzi i publikuje swoje rozliczenia, a jest pod takim nadzorem od prawie ćwierć wieku, że dawno by poszła w cholerę, gdyby coś było nie tak w rozliczeniach.
Aha...Jakby dobrze poszukać to "pan Janusz", który tak skrupulatnie manipuluje ma swojego adwersarza...to "pan Zdzisiek", u którego WOŚP wydaje więcej, niż zbiera...i on też ma swoje źródła.
:facepalm

A

Anonymous

ichito napisał:
bonaventura napisał:
takie tam drobne :)
Jak zwykle w okresie finału WOŚP trzeba poszczekać i ludziom powciskać pierdoły. Obrazek jest starawy i 2 lata temu już było komentarz do niego i "rewelacji", które pokazuje. To zwykła manipulacja i naprawdę trzeba nie mieć za grosz rozsądku, żeby w te bzdety wierzyć. Komentarz to tego zasraństwa poniżej
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Orkiestra prowadzi i publikuje swoje rozliczenia, a jest pod takim nadzorem od prawie ćwierć wieku, że dawno by poszła w cholerę, gdyby coś było nie tak w rozliczeniach.
Aha...Jakby dobrze poszukać to "pan Janusz", który tak skrupulatnie manipuluje ma swojego adwersarza...to "pan Zdzisiek", u którego WOŚP wydaje więcej, niż zbiera...i on też ma swoje źródła.
:facepalm

Nie wiem skąd ta fala :eek:
przecie to jest temat Śmieszne, albo i nieśmieszne
na różnych stonach,rózni ludzie publikują swoje prawdziwe lub nie informacje.A Demotywatory raczej nie są stroną opiniotwórcza , publikacje na niej są pół żartem pół serio.Z niej zaczerpnąłem tą niby wiedzę,nad którą namęczył sie jakis Pan j...czy inny
jest tylko kwestia podejścia do tego
poważnie lub nie
nie podałem tego jako prawdy objawionej,bo to nie jest temat do tego
sobie mogę zarzucic tylko tyle,że nie podałem skąd to info

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
623
Miasto
okolice internetu
sobie mogę zarzucic tylko tyle,że nie podałem skąd to info

Zapewne z głowy, czyli z niczego. Ani to śmieszne, ani nie śmieszne - ale perfidnie złośliwe na pewno. Ot, takie bezinteresowne obrzucenie g.... - a nuż się coś przyklei?

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
marsellusaliveinНиш napisał:
No niestety jest problem. Znam kilka takich historii od bliskich znajomych i nie tylko.

A

Anonymous

Zeno napisał:
No niestety jest problem. Znam kilka takich historii od bliskich znajomych i nie tylko.
Przestań Zeno...chyba się naczytałeś "Krytyki Politycznej" :szydera . Jak jest jakiś problem to dajesz w kopercie i problem znika.W końcu mamy kapitalizm czy nie :klawik. ?

Do góry