al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12415
Miasto
Somewhere over the rainbow.
3 maja: Kreml ostrzelany z drona.
7 maja: polska policja nie może znaleźć drona.
Kropki połączcie sami.

Nitrogene

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2118
nie wiem czy to prawda. Jesli tak to coz... Platforma Obywatelska rowna do konkurencji....
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
To manipulacja szyta grubymi nićmi. Trzaskowskiego czasem widuję w komunikacji miejskiej. Jeździ z jednym ochroniarzem. Nie jest dla niego problemem jechać na stojąco w pełnym wagonie metra.

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12415
Miasto
Somewhere over the rainbow.
To manipulacja szyta grubymi nićmi. Trzaskowskiego czasem widuję w komunikacji miejskiej. Jeździ z jednym ochroniarzem. Nie jest dla niego problemem jechać na stojąco w pełnym wagonie metra.

Gdybym nawet w to uwierzył, że Trzaskowski jeździ metrem albo autobusem to myślisz że jego ochroniarze mają koszulki z napisem "hej, to ja, jestem ochroniarzem dupiarza" żeby łatwiej ich było zlokalizować i policzyć :sarkazm

• Haha
Reactions: MLJ

Nitrogene

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2118
Gdybym nawet w to uwierzył, że Trzaskowski jeździ metrem albo autobusem to myślisz że jego ochroniarze mają koszulki z napisem "hej, to ja, jestem ochroniarzem dupiarza" żeby łatwiej ich było zlokalizować i policzyć :sarkazm
Widziałem jednego ochroniarza w metrze. Jeśli był jeszcze jakiś, to gdzieś daleko. Co ciekawe kilka osób poprosiło Tzraskowskiego o wspólne selfie i jakoś nie było problemu.

bene

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
3627
Tak się zastanawiam czy naiwność niektórych idzie w parze z głupotą :myśli2

-------------------------

mem.jpg

S

spamtrash

Czyzby? Wiesz, ja mam taki zwyczaj ze na ogol sprawdzam co wrzucam. Ale skoro uwazasz ze to manipulacja, to zapraszam do dyskusji:
Dlaczego uwazasz ze strona Budzetu Obywatelskiego Urzedu Miasta Warszawy manipuluje w swojej odpowiedzi na propozycje, ktora (zarowno propozycja jak i odpowiedz) sa ogolnie dostepne na:

czy uwazasz ze manipulacja nastapila w wyniku:
1. upojenia alkoholowego i/lub innymi substancjami psychoaktywnymi osoby ktora podpisala decyzje o odrzuceniu wniosku (pomimo pierwotnej akeptacji)?
2. wlamania znanej i lubianej grupy hakerskiej "Tajemniecze Don Pedro z Krainy Deszczowcow" na strone Urzedu Masta Warszawy i spowodowanie odrzucenia wniosku?
3. Szantazu pracownikow/pracownic i pracocostamow Urzedu Miasta za pomoca pozyskanych w drodze mniej lub bardziej legalnej materialow kompromitujacych tychze?
4... podaj swoje propozycje.

Ale wydaje mi sie ze onad wszystkim to tak, jest tu manipulacja: Ty piszesz "czasami", urzedasy (w swej odmowie, mozesz sie z nia zapoznac za pomoca ww linku) pisza: "Użytkowanie samochodów służbowych jest spójne z polityką Miasta. Od kilku lat UM sukcesywnie reorganizuje kolumnę transportową likwidując samochody spalinowe z wysokim poziomem emisji spalin na rzecz samochodów elektrycznych lub hybrydowych. Prezydent i zastępcy korzystają z takich właśnie pojazdów." - wiec ktos tu niewatpliwie manipuluje.

Natomiast czystym skurwysynstwem oraz niedopowiedzeniem jest stwierdzenie w tejze odmowie: "Władze, Prezydent zachęcają warszawiaków do korzystania z komunikacji miejskiej oraz rowerów.".
Otoz nie, kuwa, NIE ZACHECAJA a ZMUSZAJA. ot, taka drobna manipulacja ze strony Prezydenta i Urzedu Jego.

PS: ten projekt tez uwalili, czeka na publikacje uzasadnienia odmowy:

• Wow
Reactions: MLJ
S

spamtrash

A ja tu mialem o czyms zupelnie innym dzisiaj...
Otoz: jak sie konczy sledzenie dronem za 200tysi Babuni Jagusi jak idzie po wiosenne ziolka do lasu z zamiarem oskarzenia o niszczenie srodowiska (w porownaniu do wyrebu masowego lasow w strefach chronionych) przez funkcjonariuszy pewnej sluzby ktorzy swym doswiadczeniem, zaangazowaniem i kwalifikacjami NIE MOGA przeciez przewyzszyc swego szefa (AKA Komediant Pancerfaust):

PS: jak ktos by mial na sprzedaz takiego gamepada jak na zdjeciu (a nie ialby JUZ drona) to jak cos to za ile?
Kolega pyta.

Nitrogene

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2118
Czyzby? Wiesz, ja mam taki zwyczaj ze na ogol sprawdzam co wrzucam. Ale skoro uwazasz ze to manipulacja, to zapraszam do dyskusji:
Dlaczego uwazasz ze strona Budzetu Obywatelskiego Urzedu Miasta Warszawy manipuluje w swojej odpowiedzi na propozycje, ktora (zarowno propozycja jak i odpowiedz) sa ogolnie dostepne na:

czy uwazasz ze manipulacja nastapila w wyniku:
1. upojenia alkoholowego i/lub innymi substancjami psychoaktywnymi osoby ktora podpisala decyzje o odrzuceniu wniosku (pomimo pierwotnej akeptacji)?
2. wlamania znanej i lubianej grupy hakerskiej "Tajemniecze Don Pedro z Krainy Deszczowcow" na strone Urzedu Masta Warszawy i spowodowanie odrzucenia wniosku?
3. Szantazu pracownikow/pracownic i pracocostamow Urzedu Miasta za pomoca pozyskanych w drodze mniej lub bardziej legalnej materialow kompromitujacych tychze?
4... podaj swoje propozycje.

Ale wydaje mi sie ze onad wszystkim to tak, jest tu manipulacja: Ty piszesz "czasami", urzedasy (w swej odmowie, mozesz sie z nia zapoznac za pomoca ww linku) pisza: "Użytkowanie samochodów służbowych jest spójne z polityką Miasta. Od kilku lat UM sukcesywnie reorganizuje kolumnę transportową likwidując samochody spalinowe z wysokim poziomem emisji spalin na rzecz samochodów elektrycznych lub hybrydowych. Prezydent i zastępcy korzystają z takich właśnie pojazdów." - wiec ktos tu niewatpliwie manipuluje.

Natomiast czystym skurwysynstwem oraz niedopowiedzeniem jest stwierdzenie w tejze odmowie: "Władze, Prezydent zachęcają warszawiaków do korzystania z komunikacji miejskiej oraz rowerów.".
Otoz nie, kuwa, NIE ZACHECAJA a ZMUSZAJA. ot, taka drobna manipulacja ze strony Prezydenta i Urzedu Jego.

PS: ten projekt tez uwalili, czeka na publikacje uzasadnienia odmowy:
Dodanie projektu obywatelskiego likwiduującego parking pracowniczy jest prowokacją. To tak jakby miasto wpadło na pomysł przekształcenia ulicy Wiejskiej w deptak z łąką kwietną. Technicznie się da, ale to byłoby złośliwe i głupie.

Jestem zmotoryzowany. Muszę do pracy przejechać na drugi koniec miasta. Mam do wyboru objechanie miasta lub zostawienie samochodu na parkingu P+R i przejazd komunikacją miejską (co najczęściej robię). Władze miasta mnie do tego nie zmuszają. Jest to wynik korkowania się ulic w centrum. Ulic się nie poszerzy, domów się nie przestawi a mieszkańcy też chcą jakoś żyć.

S

spamtrash

Dodanie projektu obywatelskiego likwiduującego parking pracowniczy jest prowokacją. To tak jakby miasto wpadło na pomysł przekształcenia ulicy Wiejskiej w deptak z łąką kwietną. Technicznie się da, ale to byłoby złośliwe i głupie.

Jestem zmotoryzowany. Muszę do pracy przejechać na drugi koniec miasta. Mam do wyboru objechanie miasta lub zostawienie samochodu na parkingu P+R i przejazd komunikacją miejską (co najczęściej robię). Władze miasta mnie do tego nie zmuszają. Jest to wynik korkowania się ulic w centrum. Ulic się nie poszerzy, domów się nie przestawi a mieszkańcy też chcą jakoś żyć.
O, to to wlasnie:"zlosliwe i glupie" jest twierdzenie ze wprowadzenie stref czystego powietrza ma rozladowac korki.
Juz uzasadniam: nikt nigdzie nie ogranicza ilosci samochodow. Nastepuje jedynie wymuszenie drenazu kieszeni Warszawiakow metoda "na Traskowskiego << nie bylem na Cities of 50 a nagranie to oszustwo, jam wtedy w Muppet Show wystepowal>>" przy pomocy wprowadzenia wymogu EURO 3/5.
Oczywiscie, z podatkow tychze Warszawiakow, UM zdazyl byl sie zabezpieczyc i takowe samochody (again: z kieszeni mieszkancow) zakupil.

Co do Twojego rozumowania: zgadzam sie. Kiedym pracowal dla firmy majacej biura w Londynie: dojezdzalem sobie do oskorka Londynu.. przenoszac to na standardy Warszawy, powiedzmy: dojezdzalem do takiego Ursusa, Bialoleki, Wilanowa, Wawra czy innej Wesolej.. zasadniczo: tak z 30-40 mil (lub 50-60km od centrum) i sie przesiadam na metro zeby uniknac KORKOW. PRzesiadanie sie na cokolwiek innego przy zakorkowanych ulicach i wobec chocby czesciowego braku wydzielonych torow (w przypadku tramwajow) nie przyspiesza podrozy per se.

Ale wrocmy do meritum: nie bardzo rozumiem skad wziales jakiekolwiek odniesienie do parkingu PRACOWNICZEGO, skoro projekt mowi o parkingu SLUZBOWYM? Pracownicy - moga sobie odjezdzac czym tam chca, majac pelna swiadomosc ze w Polsce gleboko zakorenione sa archetypy z Folwarku Zwierzecego z czego wynika przeswiadczenie ze walczacy o czystosc powietrza sa rowni i rowniejsi.
Natomiast URZAD, moim skromnym zdaniem NIE powinien wywalac kasy mieszkancow na super eko samochody sluzbowe tylko korzystac z rowerow. Jak sam wskazales: przy trasach dluzszych czemu nie moga skorzystac z P+R?

Do góry