I?A mi sie widzi że gdyby zrobili to wcześniej to dalej byłby krzyk, a tu mi się wydaje że o tym dobrze wiesz i nic nie trzeba tłumaczyć.
Przez zamykanie kopalń i mniejsze wydobycie to tego węgla wystarczy i na 2000lat. Jeszcze z 10lat ekoszołowni i za taczki wungla będzie się bylic jedną wypłatę. Za 30 lat to o górnikach będą uczyć na lekcjach historii.
I?
tak tylko podkresle ze z pieniedzy wywalonych przez Sasinady na EJ daloby sie juz zbudowac Candu 600-750MWe.
Ale nie, TO przeciez nie jest po to zeby zbudowac elektrownie tylko zeby sie swinki z PiSdu napasly.
A tymczasem w Finlandii, gdzie premier moze i tnczy po pracy, chocby i topless, ale za to nie okrada wlasnych obywateli na obligacjach denominowanych wg inflacji:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Jak to powiedzial ktos z tej bandy oszutow pod wplywem grzybowej u Klamczynskiego: wystarczy nie krasc.
I mowiac ze z pieniedzy wywalonych dotychczas daloby sie zbudowac, zapewniam ze wiem co mowie.
2009 a 2023 no ładna obsuwaAreva, francuski producent reaktorów, rozpoczął budowę nowego bloku jądrowego w Olkiluoto w 2005 roku. Jego zakończenie zaplanowano na 2009 rok. Koszt szacowano na 3,2 mld euro. Jednak według najnowszego harmonogramu sfinalizowanie inwestycji przewidywane jest dopiero pod koniec 2018 roku, a koszty zwiększą się aż trzykrotnie względem pierwotnych ustaleń i będą wynosić 8,5 mld euro.
Widze ze czytanie ze zrozumieniem masz na poziomie jednego z poslow-zlodziei.I?
teraz czekam na resztę odnoście zamykania firm, drukowania pieniędzy, zamykania szkół.
Ja tam pamiętam że w 2014 mieliśmy mieć atom i co g... (może też radioaktywne).
Czyli uważasz że jak by Sasiniady nie było to by kasa została?
Finlandia czekaj jak to tam było:
2009 a 2023 no ładna obsuwaa ile dokładnie zabulili i z kogo $ to nie chce mi się szukać.
Sasiniady pewnie gdzieś tam palce już wtedy maczał w tym![]()