Mirko

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
7420
1563499b3efa27b14517365_10154074597.jpg

alco

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
648
al_arsen napisał:
Był ten co nie miał kobiety a miał za to dwunastu apostołów. W dodatku mówił, że to Judasz go zdradził a sam figlował z pozostałymi jedenastoma :bea

Całkiem pomysłowe. Ten. kobiete miał i żone też a judasz o zdrade został poproszony. A co figlowania to dobra bania. :hi

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
:scratch
Przepraszam ale się zgubiłem... Czyli miał kobietę i żonę, która stała się z chwilą zamążpójscia mężczyzną... Czy też miał dwie kobiety jednocześnie, z których jedna była czyjąś żoną... ? A może żona, to ktoś gorszy niż kobieta, czy wręcz przeciwnie? A może konynujemy myśl naukową uczonych z Arabii Saudyjskiej, którzy w marcu br. w końcu doszli do wniosku, że kobieta to ssak... ? Tylko kim (ewentualnie czym) byłaby dla nich żona...? :scratch Czy każda żona przestaje być kobietą, czy też ta była wyjątkiem? I w ogóle o kim piszesz? :scratch

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
634
Miasto
okolice internetu
Zeno napisał:
Przepraszam ale się zgubiłem... Czyli miał kobietę i żonę, która stała się z chwilą zamążpójscia mężczyzną... Czy też miał dwie kobiety jednocześnie, z których jedna była czyjąś żoną... ? A może żona, to ktoś gorszy niż kobieta, czy wręcz przeciwnie? A może konynujemy myśl naukową uczonych z Arabii Saudyjskiej, którzy w marcu br. w końcu doszli do wniosku, że kobieta to ssak... ? Tylko kim (ewentualnie czym) byłaby dla nich żona...? :scratch I w ogóle o kim piszesz? :scratch

Są rzeczy na niebie i ziemi, o których się nawet filozofom nie śniło. Nie ja to powiedziałem, ale to akurat prawda.

alco

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
648
Zeno napisał:
Przepraszam ale się zgubiłem...
Nie przepraszaj nie twoja wina.

Czyli miał kobietę i żonę, która stała się z chwilą zamążpójscia mężczyzną... Czy też miał dwie kobiety jednocześnie, z których jedna była czyjąś żoną... ? A może żona, to ktoś gorszy niż kobieta, czy wręcz przeciwnie? A może konynujemy myśl naukową uczonych z Arabii Saudyjskiej, którzy w marcu br. w końcu doszli do wniosku, że kobieta to ssak... ? Tylko kim (ewentualnie czym) byłaby dla nich żona...? :scratch Czy każda żona przestaje być kobietą, czy też ta była wyjątkiem? I w ogóle o kim piszesz? :scratch

Czyli kompletny mortal kombat. :guma

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
alco napisał:
Zeno napisał:
Przepraszam ale się zgubiłem...
Nie przepraszaj nie twoja wina.
Oczywiście że nie moja, bo to wyraźnie twoją wina. :guma
Przeprosilem, gdyż jestem człowiekiem uprzejmym i być może powinienem domyślić się o co Ci chodzilo, nawet jeśli napisałeś coś wyjątkowo nieskladnie. Niestety nie udało się. Wierzę jednak, że istnieje nikła szansa, że choć Ty się domyslisz, co chciałeś przekazać. :facepalm

alco

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
648
Panie zeno, dobrze wiem o czym chciałem i co napisałem, zostawiłem tylko małą furtke abyś reszty się domyślił (widze że ci nie grozi). O kim mowa to chyba nie ciężko było zgadnąć.

Specjalnie dla ciebie edycja poprawiona ale furtka zostawiona.
Ten. kobiete miał czyli żone a judasz o zdrade został przez niego poproszony.
:hi

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
Teraz zrozumiałem sens, aczkolwiek upierałbym się przy tym, że nie każda kobieta jest żoną i nie ma tu znaku równości. Przy czym, jeśli piszemy nadal o tym co miał 12 apostołów (jak ładnie nie wymieniamy imienia nadaremno), to historii o żonie nie znam, albo inaczej - obejrzałem "Kod da Vinci", więc coś tam słyszałem, przy czym nie każdą historię filmową traktuję jako prawdziwą. :klawik.
Jeśli jednak wrzuciłeś zdjęcie banknotu dolarowego z pewnym symbolicznym trójkątem jako zakamuflowane kredo, to sporo wyjaśnia i nie mam pytań. :hi

ichito

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
235
Miasto
Kraków
Polecam książkę w tym temacie...to "Święty Graal, Święta krew". Czytałem ze 20 lat temu chyba i nie powiem dość mocno naruszyła moje widzenia świata nie tylko wczesnochrześcijańskiego. Nie ma potrzeby cytować wielu opinii, zacytuje tylko dwie
Pierwsze wydanie „Świętego Graala...” wywołało burzę i wstrząs, które wciąż pobrzmiewają w całym zachodnim świecie. Zaprezentowane w książce wnioski dla wielu będą szokiem, a może nawet bluźnierstwem. Jednak ze względu na wyznawane poglądy tej książki nie można odłożyć na bok. Relacja autorów z poszukiwania prawdy ma wszelkie cechy klasycznej dziewiętnastowiecznej powieści-intrygi... Książka będzie gwałtownie atakowana i masowo czytana.
„Finical Times”
Więcej tu
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Kto wie jak potoczyłaby się kariera Dana Browna autora „Kodu Leonarda da Vinci” gdyby nie ta książka. To właśnie 'Święty Graal, święta krew” zapoczątkowała zainteresowanie teoriami spiskowymi, zwłaszcza tymi dotyczącymi chrześcijaństwa. Autorzy wręcz oskarżyli Browna o bezprawne wykorzystanie ich ksiązki. Proces sądowy w Anglii w tej sprawie toczy się z odwołaniami do tej pory – piszą o nim zresztą autorzy w tym wydaniu. Niewątpliwe jest jedno – książka Baigenta, Leigh i Lincolna powstała znacznie wcześniej niż „Kod”, niewątpliwie spełnia ona nawet pewne standardy pracy naukowej i niewątpliwie o tej ksuiążce Anthony Burgess autopr „Mechanicznej pomarańczy” napisał, że jest najciekawszym reportażem śledczym w historii.

A o samej Marii Magdalenie...kochance Jezusa...jego partnerce, może nawet żonie i matce jego dzieci np tu

A samo słowo "kobieta"? Kiedyś było obraźliwe :)

Mirko

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
7420
grzybek_z_grzybkiem.jpg

Do góry