al_arsen napisał:Był ten co nie miał kobiety a miał za to dwunastu apostołów. W dodatku mówił, że to Judasz go zdradził a sam figlował z pozostałymi jedenastoma![]()
Zeno napisał:![]()
Przepraszam ale się zgubiłem... Czyli miał kobietę i żonę, która stała się z chwilą zamążpójscia mężczyzną... Czy też miał dwie kobiety jednocześnie, z których jedna była czyjąś żoną... ? A może żona, to ktoś gorszy niż kobieta, czy wręcz przeciwnie? A może konynujemy myśl naukową uczonych z Arabii Saudyjskiej, którzy w marcu br. w końcu doszli do wniosku, że kobieta to ssak... ? Tylko kim (ewentualnie czym) byłaby dla nich żona...?I w ogóle o kim piszesz?
![]()
Nie przepraszaj nie twoja wina.Zeno napisał:![]()
Przepraszam ale się zgubiłem...
Czyli miał kobietę i żonę, która stała się z chwilą zamążpójscia mężczyzną... Czy też miał dwie kobiety jednocześnie, z których jedna była czyjąś żoną... ? A może żona, to ktoś gorszy niż kobieta, czy wręcz przeciwnie? A może konynujemy myśl naukową uczonych z Arabii Saudyjskiej, którzy w marcu br. w końcu doszli do wniosku, że kobieta to ssak... ? Tylko kim (ewentualnie czym) byłaby dla nich żona...?Czy każda żona przestaje być kobietą, czy też ta była wyjątkiem? I w ogóle o kim piszesz?
![]()
Oczywiście że nie moja, bo to wyraźnie twoją wina.alco napisał:Nie przepraszaj nie twoja wina.Zeno napisał:![]()
Przepraszam ale się zgubiłem...
Ten. kobiete miał czyli żone a judasz o zdrade został przez niego poproszony.
Więcej tuPierwsze wydanie „Świętego Graala...” wywołało burzę i wstrząs, które wciąż pobrzmiewają w całym zachodnim świecie. Zaprezentowane w książce wnioski dla wielu będą szokiem, a może nawet bluźnierstwem. Jednak ze względu na wyznawane poglądy tej książki nie można odłożyć na bok. Relacja autorów z poszukiwania prawdy ma wszelkie cechy klasycznej dziewiętnastowiecznej powieści-intrygi... Książka będzie gwałtownie atakowana i masowo czytana.
„Finical Times”
Kto wie jak potoczyłaby się kariera Dana Browna autora „Kodu Leonarda da Vinci” gdyby nie ta książka. To właśnie 'Święty Graal, święta krew” zapoczątkowała zainteresowanie teoriami spiskowymi, zwłaszcza tymi dotyczącymi chrześcijaństwa. Autorzy wręcz oskarżyli Browna o bezprawne wykorzystanie ich ksiązki. Proces sądowy w Anglii w tej sprawie toczy się z odwołaniami do tej pory – piszą o nim zresztą autorzy w tym wydaniu. Niewątpliwe jest jedno – książka Baigenta, Leigh i Lincolna powstała znacznie wcześniej niż „Kod”, niewątpliwie spełnia ona nawet pewne standardy pracy naukowej i niewątpliwie o tej ksuiążce Anthony Burgess autopr „Mechanicznej pomarańczy” napisał, że jest najciekawszym reportażem śledczym w historii.