360Amigo System Speedup Pro za darmo

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30072
Miasto
Trololololo
jogobella napisał:
ten program jest blokowany przy starcie przez funkcje kontrola konta użytkownika i jeśli zdeaktywujemy tą funkcję to program automatycznie ładuje się przy starcie systemu,może jest jakaś sztuczka,aby na stałe wyłączyć program 360Amigo z tej kontroli :??
Jak wyłączyć kontrolę konta użytkownika Windows Vista
home title

Pewnie większość użytkowników Visty denerwuje okienko (mechanizm UAC), które wyskakuje, gdy chcemy coś zrobić z systemem. Ma to również swoje zalety. Chroni komputer przed złośliwym kodem, który może się uruchomić bez wiedzy i zgody użytkownika. Wyskakujące komunikaty potrafią być jednak irytujące. Mechanizm ten możemy w prosty sposób wyłączyć:W tym celu:

1. Wybieramy z menu Start – Panel Sterownia – Konta Użytkowników i Bezpieczeństwo Rodzinne.

2. Następnie klikamy na aplet Konta użytkowników — Wyłącz lub Włącz funkcje Kontrola Konta Użytkownika.

Po wyłączeniu tej funkcji należy ponownie uruchomić komputer, system Windows Vista od tej pory nie będzie potrzebował akceptacji przy uruchamianiu aplikacji.

Uwaga!! Po wyłączeniu UAC i ponownych uruchomieniu komputera może koło zegara pojawić się informacja o niskim poziomie zabezpieczeń. Neleży oczywiście ją zignorować.

Trzeba też zaznaczyć że świadomie zmniejszyliśmy bezpieczeństwo systemu.

inny sposób na wyłączenie UAC:
- Kliknij Start->Uruchom i wpisujemy komendę msconfig i klikamy ok
- Przechodzimy do zakładki Narzędzia
- Odszukujemy na liście „Wyłącz kontrolę konta użytkownika” i klikamy przycisk Uruchom
- Zapisujemy zmiany i ponownie uruchamiamy system

jogobella

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
no tak ja już zrobiłem,ale może da się jakoś wykluczyć sam program 360Amigo z tej okntroli,tak aby po restarcie systemu kontrola konta użytkownika była aktywna :??

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30072
Miasto
Trololololo
Ja mam XP więc za wiele ci nie pomogę, może ktoś posiadający nowszy system coś doradzi. :D

Do góry