AppGuard - wersje stabilne

SE7EN

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
114
New Features in AppGuard 3.4

vcWer.png

There are several new features in AppGuard version 3.4:
- The Alerts Configuration Interface has been enhanced to allow an end-user to customize the AppGuard Alert Policy. With this release, reporting levels are no longer supported but the end-user can determine which types of events to report and which reporting mechanisms to use for each event.
- Parental control has been added for power applications.
- Product upgrade notifications and status have been improved.
- A new filelock driver has been included and this driver fixes an audio issue.
- This version will allow install on Win8.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Supported Operating Systems
Windows XP SP2+, 32‐bit
Windows Vista SP1+, 32‐bit, 64‐bit
Windows 7, 32‐bit, 64‐bit

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29980
Miasto
Trololololo
Podczas instalacji dodali info

YzRhc.jpg
mHisZ.jpg
SsDyX.jpg

Nowa cena programu

C9UDj.jpg

:ok :Full zadowolony :okk spox

Jak skonfigurować AppGuard'a aby działał z Sandboxie
In order for AppGuard to allow Sandboxie to function properly a few settings must be tweaked.

• Open the main AppGuard window and click on “Customize…”
• Switch over to the “Advanced” tab and click on “Add” under the MemoryGuard settings.
• Navigate to your Sandboxie install location (default is C:\Program Files\Sandboxie).
• We will be adding the following 3 Sandboxie executables with “Write” permission:
1. sandboxierpcss.exe
2. sandboxiedcomlaunch.exe
3. sandboxiecrypto.exe
• Now switch over to the “Guarded Apps” tab and click on “Settings…” under Folders.
• Add your main sandbox folder (the default location is at C:\Sandbox) with Read/Write permissions.

That’s all there is to it. Now Sandboxie should have no issues running alongside AppGuard.

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Witam !

I pojawił się problem mam AppGuard i zablokował mi serwer z możliwością pobrania atualizacji google chrome miga ikonka AppGuarda i pokazuje się to co niżej :

googleupdateondemand.exe-: i coś tam jeszcze

Co robić ???

Proszę o pomoc :scratch

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29980
Miasto
Trololololo
Tadek59 jak otworzysz główne okno AppGuarda to powinieneś mieć na czerwono linijkę tekstu, kliknij na nią PPM teraz wybierz copy (czyli skopiuj) i wklej tu na forum.

Jeśli chodzi o aktualizacje chrome to musisz w zakładce User-Space dodać wykluczenie dla chrome a dokładniej dla jego aktualizacji.
czyli coś takiego

Klikasz przycisk Add i dodajesz
C:\Documents and Settings\ user_name\Local Settings\Application Data\Google\Update\Download

oczywiście to jest przykład.
user name to twoja nazwa użtkownika.

Jak już dodasz tą scieżkę/folder to klikasz tam gdzie napisane jest YES/NO i wybierasz NO.

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
OXYGEN THIEF napisał:
Tadek59 jak otworzysz główne okno AppGuarda to powinieneś mieć na czerwono linijkę tekstu, kliknij na nią PPM teraz wybierz copy (czyli skopiuj) i wklej tu na forum.

Jeśli chodzi o aktualizacje chrome to musisz w zakładce User-Space dodać wykluczenie dla chrome a dokładniej dla jego aktualizacji.
czyli coś takiego

Klikasz przycisk Add i dodajesz
C:\Documents and Settings\ user_name\Local Settings\Application Data\Google\Update\Download

oczywiście to jest przykład.
user name to twoja nazwa użtkownika.

Jak już dodasz tą scieżkę/folder to klikasz tam gdzie napisane jest YES/NO i wybierasz NO.

08/03/12 09:57:38 Prevented process <googleupdateondemand.exe - c:\windows\system32\svchost.exe> from launching from <c:\users\tadeusz\appdata\local\google\update\1.3.21.115>.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29980
Miasto
Trololololo
to dodaj tylko to
c:\users\tadeusz\appdata\local\google\update\

po dodaniu klikasz apply i powinno grać, aha i pamiętaj aby zaznaczyć na NO

Oczywiście sprawdzasz czy nic nowego na czerwono nie pojawiło się po dodaniu tej ścieżki.

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
OXYGEN THIEF napisał:
to dodaj tylko to
c:\users\tadeusz\appdata\local\google\update\

po dodaniu klikasz apply i powinno grać, aha i pamiętaj aby zaznaczyć na NO

Dzięki za szybką reakcję , wszystko działa i jest Okay :D

:dziękuję

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29980
Miasto
Trololololo
@Tadek59 a tak zapytam, dodałeś sobie google chrome do listy chronionych aplikacji ?? (zakładka Guarded Apps)

screenshot00001z.jpg

Jeśli nie to dodaj sobie.

OnSam

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Pierwsze co zrobiłem, to kupiłem ten program, bo pamiętam jak szef pisał o konfiguracji tego AppGuarda z Sandboxie - jak to było..?

32

Dziękuje, a tak zostając w temacie, to warto było by założyć tego rodzaju temat "Konfiguracje" i tak Konfigurację: Hipsów, antywirusów itp...

Co wy, Ty szefie na to?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29980
Miasto
Trololololo
Konfiguracja AppGuard i sandboxie

a jaki ty masz systemik, x32 czy x64 ??
Konfiguracja AppGuard'a z Sandboxie
Dodaj te 4 pliki od sandboxie do zakładki PowerApps
SandboxieCrypto.exe = Sandboxie COM Services (CryptSvc)

SandboxieDcomLaunch = Sandboxie COM Services (DCOM)

SandboxieRpcSs.exe = Sandboxie COM Services (RPC)

SbieCtrl.exe = Sandboxie Control

Teraz przejdź do zakładki User-Space i dodaj tam kontener Sandboxie (domyślna lokalizacja kontenera sandboxie to c:\Sandbox, przy include zaznacz na YES , dodanie kontenera do ochrony Appguard'a nie jest wymagane, ale jak dodasz to zwiększysz ochronę bo AppGuard będzie monitorował ten folder/kontener.

kontener Sandboxie domyślnie jest na C:Sandbox więc powinno wyglądać tak
DKVLb.jpg

Potem przejdź do zakładki Guarded Apps i kliknij na Settings, dodaj tam kontener Sandboxa i wybierz przy nim Read/Write.

HNngP.jpg

Oczywiście skonfiguruj sobie programy które mają być w chronionych (Guarded Apps) i zwracaj uwagę na logi w oknie głównym.

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
OXYGEN THIEF napisał:
@Tadek59 a tak zapytam, dodałeś sobie google chrome do listy chronionych aplikacji ?? (zakładka Guarded Apps)

screenshot00001z.jpg

Jeśli nie to dodaj sobie.

Mam dodany , on to zrobił z automatu :)

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Witam !

Kolejna prośba o pomoc , a zarazem pytanie , mam program ProLasso , ten program ma to do siebie że bardzo często się aktualizuje i dziś podczas aktualizacji automatycznej AppGuard go zablokował , musiałem przesunąć ochronę na instal , potem ściągnąć nowy plik ProLasso , zainstalować i ponownie włączyć Locked Down jest to dość uciążliwe .
Czy można jakoś odblokować proces aktualizacji tego programu .

Daję kopię z AppGuarda , pewnie to jest to ? :

08/06/12 09:28:43 Prevented process <processlassosetup.exe - c:\program files\powerarchiver\powerarc.exe> from launching from <c:\users\tadeusz\appdata\local\temp\_pa174>.

Proszę o wiadomość :dziękuję

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29980
Miasto
Trololololo
Tadek jeśli masz jeszcze jakieś inne logi w głównym oknie to zawsze możesz wstawić i zobaczymy czy coś dodatkowo należało by ustawić.

Jeśli chodzi o aktualizacje programów to ja na czas aktualizacji podobnie jak ty zmieniam ochronę na install.Po zakończeniu aktualizacji przywracam ochronę.Można też było by pokombinować z zaufanymi wydawcami i powinno działać.

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
OXYGEN THIEF napisał:
Tadek jeśli masz jeszcze jakieś inne logi w głównym oknie to zawsze możesz wstawić i zobaczymy czy coś dodatkowo należało by ustawić.

Jeśli chodzi o aktualizacje programów to ja na czas aktualizacji podobnie jak ty zmieniam ochronę na install.Po zakończeniu aktualizacji przywracam ochronę.Można też było by pokombinować z zaufanymi wydawcami i powinno działać.

Pewnie z czasem jeszcze jakieś logi się pojawią np: takie , które będą informowały o tym że jakiś proces np : instalacyjny został zablokowany i jak wspomniałeś ten program w miarę upływu czasu będzie oddziaływał na zainstalowane programy . Logi w oknie się pojawiają i jest ich sporo rozumiem że tak ma być bo informują o tym że program działa i chroni , ale dopóki nie mam problemów z uruchomieniem programów i ich blokowaniem przez AppGuard nie zawracam głowy :)
Jak się coś pojawi to zgodnie z umową napiszę , dzięki za szybką reakcję i wiadomość. :dziękuję

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Mam jeszcze jedno pytanie a co robić , kiedy pojawią się aktualizacje Windowsowe one pojawiają się co miesiąc ?
Biorąc na logikę , kiedy ściągną się aktualizacje na dysk mam przełączyć na Instal i wtedy je instalować dobrze myślę ?

:scratch

Do góry