AVG Internet Security 2013 / 2014 za darmo

malakas

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Re: AVG Internet Security 2013 za darmo

Mam ciekawy problem z tym AVG. Instalowałem go na trzech komputerach i nie było problemu, ale gdy chciałem go wstawić do laptopa w którym był poprzednio AVG Free nie dostaję klucza (okienko jest puste) i nie ma możliwości instalacji. Korzystałem z narzędzia do usuwania AVG, ale nic to nie dało.
Macie może jakieś sugestie...

andrzej65

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
16

Dzięki longinus :dziękuję

fluid

super saiyajin...
Fąfel
Reakcje/Polubienia
47

:eek: grubo pojechali........ dopiero co wyszło i już jest za free :wariat

wlodeusz

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7
Miasto
Warmia i Mazury

Jadę na nim drugi tydzień, w Windowsie 8 Pro 32. Wkurza tylko, wyskakujące okienko przy otwieraniu poczty i komunikat o jej nie skonfigurowaniu z AVG. A po jakie licho to konfigurować?. Dość skomplikowane i znacznie wydłuży odbiór i czytanie poczty. To samo z wysyłką. Inne programy np. Kaspersky, czy Norton, same załatwiają konfigurację z automatu... :dziwak

hist1410

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
29
AVG nie pozwalają ustawić dysków i katalogów nie do sprawdzenia. A przecież takie się przydają. Do tego jak się uweźmie na plik, to go nie odpuści, mimo, że każe się AVG zostawić plik w spokoju.

Ale jeśli komuś to nie przeszkadza, to polecam go za lekkość dla systemu i jak widać przyzwoitą ochronę ZA DARMO.

A

Anonymous

Tak jak pisze acar, trzeba dodać wyjątek do wszystkich modułów, ochrona rezydentna, identity protection, skan i coś tam jeszcze :wariat

Alexander

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
W.
Tak swoja drogą, gdyby Identity Protection za bardzo się czepiała, warto zgłosić im to mailem na support@avg.com, w treści napisać jakiego pliku się czepia (link do pobrania). Można też na pomoc@avg.pl
Szybko usuwają błędy.
Z plikami - virus@avg.com. W treści false positive, plik w archiwum.

fluid

super saiyajin...
Fąfel
Reakcje/Polubienia
47
dobry is za darmo na rok tu nie ma co wybrzydzać :yhy ......... no a poza tym to avg chyba chce mieć rekordową liczbę użytkowników wśród programów zabezpieczających :dziwak

Alexander

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
W.
Tym bardziej, że nowe Avg jest faktycznie usprawnione. Chmura lepiej reaguje (widac to w przypadku skanu paczek).
Kilka dni temu testowałem Ransomware- wyrzucił je heurystyką :dziwak

hist1410

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
29
acar napisał:
hist1410 napisał:
AVG nie pozwalają ustawić dysków i katalogów nie do sprawdzenia. A przecież takie się przydają. Do tego jak się uweźmie na plik, to go nie odpuści, mimo, że każe się AVG zostawić plik w spokoju.

ad1 - Ustawienia zaawansowane/ Wyjątki - dodajemy do listy co chcemy pominąć
ad2 - po kliknięciu -Ignoruj zagrożenie - pozostawia go w spokoju więc nie wiem gdzie problem :scratch

Napisałem zbyt ogólnie. Wiem gdzie W TEORII dodać wyjątki, ale niestety AVG traktuje to wybiórczo. Alexander pośrednio to przyznał, że AVG czasem pomija dyspozycje użytkownika i nie odpuszcza. Nawet jeśli dasz Ignoruj zagrożenie, nie możesz używać potrzebnego pliku z jednego z dwóch powodów: plik nie został całkowicie ściągnięty, albo AVG aktywnie odmawia mu działania (pomimo wcześniejszej komendy Ignoruj). Wtedy użytkownik ma tylko jedno wyjście, na chwilę wyłączyć IS-a, a przecież nie powinno się tak robić.

Ale jak już pisałem, jest to dobry IS, warty polecenia dla normalnego użytkownika.

Piotr13

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
65

gutek85

Wygadany
Reakcje/Polubienia
1
Miasto
Gdańsk
AVG Internet Security 2014 za darmo na rok

@Piotr13
Darmówka z sharewareonsale.com jest chyba tym samym, co wstawił(a) @Kamelka :)

To są linki bezpośrednie do rocznego triala AVG IS 2014 z sharewareonsale.com, jaki ja dostałem:

AVG Internet Security 2014 (32-bit):

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

AVG Internet Security 2014 (64-bit):

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Instalka wielojęzyczna, również po polsku.

Piotr13

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
65
Re: AVG Internet Security 2014 za darmo na rok

gutek85 napisał:
@Piotr13
Darmówka z sharewareonsale.com jest chyba tym samym, co wstawił(a) @Kamelka :)
Być może, nie sprawdzałem :)
Znalazłem promę, to się podzieliłem informacją na forum. Detektywie ;)

Do góry