Co nam gra w duszy, czego aktualnie słuchasz ?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30137
Miasto
Trololololo
To tak na jutro :eek:o

Lucca

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1277
Miasto
Kraków
:) :)
Soundtrack z przepięknego filmu o ludzkiej dobroci i miłości "Amelia"w baśniowy klimat prowadzi nas muzyka :Yann Tiersen

Tytułowy utwór zespołu Dire Straits z płyty Brothers In Arms ,Marka Knopflera

Syntezatorowe akordy + gitara + cudowny wokal = dzieło sztuki.
Dla mnie to ikona, pomnik pięknej muzyki rockowej .Pomimo,że utwór jest trochę starszy od mnie wciąż jest zjawiskowy.

:yes master :yes master :yes master

fiodor99

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
86
Miasto
25° 47' N 80° 13' W
Dla wszystkich Ziomali:

:eek:o
PS Marsellus dałeś ognia :yhy przypomniały mi się stare czasy i podziały na skinów, panków, metali i depeszów :szydera

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
KULT - Komu bije dzwon

KSU - Pod Prąd

KSU - 1944 w okopie

KULT - Krew Boga

Kult - Wódka

:mistrzunio :mistrzunio :mistrzunio

Lucca

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1277
Miasto
Kraków
W późny ciepły wieczór wybrałam się z gośćmi z dalekiego kraju na Rynek Główny w Krakowie .
Usiedliśmy przy Wieży Ratuszowej w jednym z ogródków kawiarnianych . I spotkało nas coś niesamowitego ,zabrzmiała niesamowicie piękna muzyka :jakby nie z tego świata .

Otóż trafiliśmy na Międzynarodowy Festiwal „Młodzi i Starzy” czyli Jazz w Krakowie (pod patronatem Unesco ).
Ja nie rozumiem jazzu i raczej tej muzyki nie słucham ,ale tym razem przypadek sprawił ,że w tym koncercie wzięłam udział .

Oprócz wielu wykonawców wystąpił charyzmatyczny pianista Leszek Możdzer z Larsem Danielssonem .Grali wiele utworów .

Ale rozpadłam się na tysiące kawałeczków jak usłyszałam jego niektóre interpretacje znanych utworów .

Fantastyczny mix zapada bardzo głęboko i na bardzo długo ,mega aranżacja (Kurt Cobajn + Leszek Możdzer). :mistrzunio :mistrzunio

Ta muzyka wybrzmiewała niesamowicie długo aż do rana odbijając się od starych zabytkowych murów .A koncertu na żywo nie da się porównać z żadnym choćby najlepszym nagraniem ,bo brakuje tego czegoś nieuchwytnego . :mistrzunio :mistrzunio

Leszk Możdzer „Popełnił” kiedyś koncert z zespołem Myslovitz

Jak masz doła ,to ta muzyka wyciągnie cię i da power na długo .
Zamknij oczy i słuchaj ,rzadko zdarzają się tak szczere nagrania ,aż do bólu. Niesamowity utwór jeden wart drugiego .Rojek i Możdzer "wymiatają" po równo .

Tekst +muzyka = genialne :yes master :yes master :yes master :yes master

Pozdrawiam :)

Do góry