Co nam gra w duszy, czego aktualnie słuchasz ?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30125
Miasto
Trololololo
Na wrotkach :jezyk

:eek:o :eek:o

Lucca

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1277
Miasto
Kraków
:eek:o

:) :)

A

Anonymous

zgaszone światło... piwko.... i Gov't Mule
jak ja to lubię :D
to mi w duszy również gra :piwko

A

Anonymous

Pomyśleć tylko, że OXYGEN THIEF słuchał Aerosmith. Jeszcze się krygował, że taka tam różna muzyczka, której słuchał na rolkach. :dziwak I co? Bolało! :suuper Tak trzymać. Jazda na wrotkach jak najbardziej wskazana. :wariat

Dzisiaj krótki seans filmowy. Aerosmith w swoich najlepszych balladach. Starzy rockmani określają takie utwory mianem, mianem, o :k......, muszę to jednak napisać... pi*********. Nie mogłem inaczej. W przeciwnym razie byłbym jak Justin Bieber. :szydera :szydera :szydera Wybrane przeze mnie trzy teledyski pochodzą z płyty „Get a Grip”.

Wszystkie je łączy modelka i aktorka Alicia Silverstone, ochrzczona „Laseczką Aerosmith”. Z tą aktorką chyba przesadziłem, ale pamiętam, że wystąpiła w 80. odcinku serialu „Cudowne lata", gdzie zagrała Jessicę, dziewczynę, z którą chciał się umówić główny bohater. :dziwak

W drugim teledysku wystąpiła Liv Tyler, córka wokalisty Aerosmith. Później zrobiła światową karierę modelki i aktorki. W Polsce jest znana przede wszystkim z roli Arweny w trylogii „Władca Pierścieni”.

Reżyserem wszystkich teledysków jest Marty Callner. Prawdziwy spec w tej branży. Współpracował nie tylko z Aerosmith, ale z całą plejadą takich gwiazd jak Bon Jovi, Whitesnake, ZZ Top, Poison, Kiss, Dio. I starczy. Przecież to nie jest książka telefoniczna. Każdy z teledysków przypomina krótki film fabularny. Mamy bohaterów, fabułę i zaskakującą puentę. Przyjemnie się słucha i ogląda...

Aerosmith - „Cryin'” - 1993

Aerosmith - „Crazy” - 1994

Aerosmith - „Amazing” - 1994

:hippie :hippie :hippie
images
2838136053_24870gif_answer_2_xlarge.jpeg

:eek:o :eek:o :eek:o

A

Anonymous

Przerwę na chwilę Waszą ambitną muzę i zarzucę prosty bit i tekst o niedolach doczesnego życia :papież :

Lucca

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1277
Miasto
Kraków
:) :)
Taka energetyczna muza ,na olbrzymie korki samochodowe ,które teraz goszczą codziennie w grodzie Kraka
Pomaga nie złościć się i nie złorzeczyć ,ale musisz słuchać bardzo głośno :szydera

:suuper :suuper

A

Anonymous

dziś będzie zdecydowanie ostrzej i bardziej"wrażliwym " odradzam ...
Adama Darskiego
polski....
i bardzo kontrowersyjny

A

Anonymous

A propos wrażliwości o której pisała kiedyś Lucca to dwa z niewielu utworów przy których zdarzało mi się płakać :zawsty :

Nie chcę tu pozycjonować ludzi (niech się wypowiedzą starsi) ale podobno za komuny absolwenci Liceów znali wszystkie teksty Starego Dobrego Małżeństwa na pamięć,natomiast absolwenci Zawodówek pytali : a co to takiego ? :wariat. Inne poczucie estetyki :scratch

Lucca

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1277
Miasto
Kraków
:)
przez Hornet »
A propos wrażliwości o której pisała kiedyś Lucca to dwa z niewielu utworów przy których zdarzało mi się płakać :zawsty :
Utwór „Und wenn ein Lied” to tak naprawdę piękne wyznanie miłość i trudno mi się dziwić ,że tak Cię wzruszył. Cieszę się , :scratch że możesz go słuchać z kimś bardzo Ci bliskim . :yes master

przez Hornet »
Nie chcę tu pozycjonować ludzi (niech się wypowiedzą starsi) ale podobno za komuny absolwenci Liceów znali wszystkie teksty Starego Dobrego Małżeństwa na pamięć,natomiast absolwenci Zawodówek pytali : a co to takiego ? :wariat. Inne poczucie estetyki :scratch
Zespołu „Stare Dobre Małżeństwo” - można wcale nie znać ,lecz trudno sobie wyobrazić ,że młody człowiek ,który nazywa siebie wizjonerem czy kosmopolitą nie znał wierszy Stachury ,Leśmiana ,Loebla ,czy Ziemianina .
A zespół jak zespół - ważne jaką „prawdę” przekazuje .Poezja śpiewana czy deklamowana zawsze była i będzie piękna i wzruszająca .

Pozdrawiam :hippie

Do góry