Co nam gra w duszy, czego aktualnie słuchasz ?

Lucca

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1277
Miasto
Kraków
[website]http://www.baeblemusic.com/music-video/Daniel-Bedingfield/Secret-Fear.html[/website]

[vimeo]http://vimeo.com/52463885[/vimeo]

Posiadam tajemny strach
Że będę nadal cię kochać
Może całe moje życie
Nie ma tu żadnych tajemnic
Może nadal cię kocham
Może całe moje życie

Obawiam się, że kiedy leżę
Obok kobiety, którą nazwę moją żoną
Potem usłyszę twój głos
Twoje serce zawoła do mnie
Może całe moje życie
Całe moje życie
Całe moje życie

Ciemny płomień mój
Światło poranka
Ciemny płomień mój
Jak ja, jak ja, jak ja
Mam wiedzieć?
Ciemny płomień mój
Bez przeznaczenia
Ciemny płomień mój
Jak ja, jak ja, jak ja
Mam o tobie zapomnieć?

Drzazga w umyśle
Wyobraźnia czy samotne serce
Czy jestem ofiarą manipulacji czy
Kobiecej części?
I kiedy umierający dzień sięga mych otwartych ramion
Wiem, że odnajdę
Będzie zawierać mój strach
Załagodzi torturę mego umysłu
Umysłu
W moim umyśle

Ciemny płomień mój
Światło poranka
Ciemny płomień mój
Jak ja, jak ja, jak ja
Mam wiedzieć?
Ciemny płomień mój
Bez przeznaczenia

Ciemny płomień mój
Światło poranka
Ciemny płomień mój
Jak ja, jak ja, jak ja
Mam wiedzieć?
Ciemny płomień mój
Bez przeznaczenia
Ciemny płomień mój
Jak ja, jak ja, jak ja
Mam o tobie zapomnieć?

Nie potrafię jeść bez ciebie, skarbie
Nie potrafię śnić bez twej miłości
Nie potrafię pływać bez twej miłości
Nie potrafię widzieć bez ciebie, skarbie
Nie potrafię żyć bez twej miłości
Nie potrafię spać bez ciebie, skarbie
Nie potrafię oddychać bez twej miłości
Nie potrafię być bez ciebie, skarbie
Nie potrafię pływać bez twej miłości

Ciemny płomień mój
Światło poranka
Ciemny płomień mój
Jak ja, jak ja, jak ja
Mam wiedzieć?

Ciemny płomień mój
Bez przeznaczenia
Ciemny płomień mój
Jak ja, jak ja, jak ja
Mam wiedzieć?
Ciemny płomień mój
Światło poranka
Ciemny płomień mój
Jak ja, jak ja, jak ja
Mam o tobie zapomnieć?
tekstowo.pl

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30073
Miasto
Trololololo
Guy J - Electronic Groove Podcast

Guy J Live @ Gurubox - Buenos Aires (30.11.12)

A

Anonymous

COLDPLAY - „GHOST STORIES”

xRCcLpb.jpg

19 maja 2014 roku miała miejsce oficjalna premiera szóstej płyty brytyjskiego zespołu Coldplay zatytułowanej „Ghost Stories”. Przygotowania do tego wydarzenia rozpoczęły się kilka miesięcy wcześniej. Najpierw 25 lutego pojawił się w sieci teledysk z utworem „Midnight”. Kilka dni później - 2 marca 2014 - został opublikowany pierwszy oficjalny singiel w wersji audio z utworem „Magic”. :eek:o

Jednocześnie za sprawą serwisu YouTube zostały udostępnione trailery promujące to wydawnictwo. Zespół rozpoczął także przygotowania do koncertu w specjalnie zaprojektowanym amfiteatrze (scena 360). :dziękuję Spektakl został wyreżyserowany przez Paula Dugdale (Adele, Rolling Stones). Na koncert zostało zaproszonych tylko 800 fanów. Premiera długo wyczekiwanego filmu z koncertu w Sony Pictures miała miejsce w telewizji NBC 18 maja 2014. :gracz :suuper

Płyta „Ghost Stories” jest wyjątkowa, gdyż na jej powstanie miał wielki wpływ kryzys w małżeństwie Chrisa Martina i Gwyneth Paltrow. Niewątpliwie większość piosenek z albumu zainspirowały właśnie trudne relacje lidera Coldplay z laureatką Oscara. Cóż, to nic nowego w branży muzycznej. Podobno najlepsze albumy powstają pod wpływem rozstań. :yhy :hippie Tylko czy w tym przypadku tak jest ??

W nagraniach Chrisa Martina i jego kolegów wspierał Jon Hopkins, a także współpracownik Adele, Paul Epworth. Nad brzmieniem płyty czuwali Rik Simpson i Dan Green oraz basista Coldplay, Guy Berryman. :klawik.

Jaka jest ta płyta ?? Jeszcze tego nie wiem !! Na pewno inna niż te wcześniejsze. Jestem pewien, że wzbudzi ona wśród fanów zespołu duże emocje. :co jest? Z jednej strony będą zachwyty, :yahoo ale z drugiej - Coldplayowi puryści i miłośnicy dźwięków gitary pokręcą głową i zasyczą, że jest za dużo elektroniki. :lanie

Najmocniejszym punktem płyty jest... właśnie elektroniczny utwór „Midnight”, w którym pojawiła się laserowa harfa. :gwizdek
Z kolei w utworze „A Sky Full of Stars” Chris Martin oddał pianino Avicii'emu, co ewidentnie słychać i czuć !! :szydera Wstęp do popowego „True Love” brzmi jak spowolniona wersja motywu z „Titanium” Davida Guetty i Sii. Takie skojarzenia nie są przypadkowe, gdyż w tym utworze maczał palce sam Timbaland. :scratch

Plyta nie należy do gatunku rozwodowych. Nie znajdziemy na krążku żałobnych dźwięków, smutaśnych smyczków czy łkającej gitary. :Stop Najbardziej dramatyczną linijką tekstu na płycie wydaje się być fragment utworu „True Love”, w którym rozpad wieloletniego związku wokalisty Coldplay jest skwitowany w sposób następujący:
„Powiedz, że mnie kochasz,
Jeśli mnie nie kochasz, skłam.”

Brzmi to jakoś znajomo. :szydera

Numerem jeden na krążku jest dla mnie utwór „Always In My Head” :yes master, który nieoczekiwanie się kończy, by zrobić miejsce singlowemu utworowi „Magic”. Ta ostatnia piosenka bardzo przypomina najlepsze czasy Coldplay. Spokojny, bardzo melodyjny kawałek, który pozostaje w głowie jeszcze długo. :jezyk

Jednym z lepszych kawałków na płycie jest utwór „Another's Arms” z dodatkowym żeńskim głosem i subtelną gitarową solówką. Po nim mamy piękny „Oceans”, czyli taki tam akustyczny powrót do korzeni Coldplay, zwłaszcza do płyty Parachutes. :ok W spokojnym utworze „O” występują gościnnie dzieci lidera Coldplay - Apple i Moses w charakterze wokalistów. :eek: :) Niewątpliwie najsłabszy na płycie jest utwór „Ink”, który jakoś mi nie pasuje tekstowo i muzycznie do pozostałych utworów. :(

COLDPLAY -„GHOST STORIES” - TV TRAILERS

Coldplay : Ghost Stories - U.S. TV Special Trailer NBC

Coldplay - Ghost Stories - TV Special Trailer

Ghost Stories TV Special (Behind The Scenes)

Coldplay - Ghost Stories TV Special (Extended Trailer)

Coldplay - Magic Video Shoot Photo Slideshow

COLDPLAY - „GHOST STORIES”- ALBUM

Coldplay - „Magic”

Coldplay - „Midnight”

Coldplay - „A Sky Full Of Stars”

Coldplay - „True Love” - Live in Los Angeles

Coldplay - „Ink”

Coldplay - „O (Fly On)”

Coldplay - „Oceans” - BBC Radio 1 Live Lounge

Coldplay - „Another's Arms”

Coldplay - „Ghost Story”

Coldplay - „All Your Friends”

Coldplay - „O (Reprise)”

Coldplay - „Always In My Head”

COLDPLAY - „GHOST STORIES” - REMIX

Coldplay - „Magic” - [Jaga Remix]

Coldplay - „Midnight” - [Giorgio Moroder Remix]

Coldplay - „Magic” - [Extended Dance Remix By Rik Ede]

Coldplay - „Midnight” - [Kygo Remix - Pete Tong BBC Radio 1 Snippet]

Coldplay - „Magic” - [Rik Ede Remix]

Coldplay - „Midnight” - [Jeremy Hills Remix]

Coldplay - „Magic” - [Zaeden Remix]

Coldplay - „Midnight” - [Laibert Remix]

COLDPLAY - „GHOST STORIES” - NBC SPECIAL CONCERT - 18.05.2014

Coldplay - „Ghost Stories” - NBC Special Comcert - 18.05.2014 - Part 02

Coldplay - „Ghost Stories” - NBC Special Comcert - 18.05.2014 - Part 03

Coldplay - „Ghost Stories” - NBC Special Comcert - 18.05.2014 - Part 04

Coldplay - „Ghost Stories” - NBC Special Comcert - 18.05.2014 - Part 05

Coldplay - „Ghost Stories” - NBC Special Comcert - 18.05.2014 - Part 06

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30073
Miasto
Trololololo
Coldplay - Midnight

The Killers - Shot At The Night

Coldplay - Charlie Brown

Coldplay - Every Teardrop Is a Waterfall

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30073
Miasto
Trololololo
Rolling Stones - Angie (HQ)

The Rolling Stones - Angie - OFFICIAL PROMO (Version 1)

The Rolling Stones - Start Me Up (Sweet Summer Sun - Hyde Park)

A

Anonymous

LABRINTH

ubGYbFF.jpg

Iluzjonista Dynamo powiedział kiedyś w programie telewizyjnym „Więcej niż magia”, że jego ulubionym wokalistą i zarazem przyjacielem jest Labrinth. :friends Ten ostatni naprawdę nazywa się Timothy McKenzie i jest brytyjskim raperem, wokalistą, multiinstrumentalistą oraz producentem muzycznym. Pochodzi z wielodzietnej rodziny muzycznej - ośmioro rodzeństwa. Dorastał w otoczeniu amerykańskiej muzyki gospel. :szef

Labrinth stał się sławny w 2010 roku, gdy nawiązał współpracę z raperem Tinie Tempah, którego utwór „Pass Out” zajął pierwsze miejsce na liście najlepiej sprzedających się pojedynczych nagrań - UK Singles Chart. :hura W tym samym roku napisał teksty dla takich wykonawców jak: Professor - „Oh My God (Alive Till I'm Dead)”, Ola Svensson - „Let It Hit You (Ola)” i Loick Essien - „Love Drunk”. Jako producent muzyczny wspierał także w 2011 roku wokalistki Yasmin - „Finish Line” i Ms. Dynamite - „Neva Soft”. :gracz :suuper

W 2010 roku Labrinth podpisał kontrakt z jednym z najbardziej wpływowych ludzi brytyjskiego show-biznesu - Simonem Cowellem i jego wytwórnią Syco. :gwizdek Facet jest nie byle kim, to pomysłodawca i twórca takich programów jak „X Factor” czy „Mam talent”. :papież W tym miejscu tylko wspomnę, że Simona Cowella określa się mianem człowieka, który zamordował rocka. :wariat Show, jaki proponuje, jest z roku na rok marniejszy, za to biznes robi coraz lepszy. :dziwak Niektórym wydaje się, że Kuba Wojewódzki jest polskim Simonem Cowellem, to jednak jest między nimi zasadnicza różnica. Bez Kuby Simon radzi sobie w show-biznesie bardzo dobrze. Zaś Kuba bez Simona nigdy nie zdobyłby w polskich mediach takiego rozgłosu, jakim cieszy się obecnie. :jezyk

Pierwszy solowy singel Labrintha - „Let the Sun Shine” ukazał się w 2010 roku i doszedł do trzeciego miejsca na wcześniej wspomnianej liście. :mistrzunio Labrinth wsparł także w 2011 roku akcję Children in Need 2011 i został producentem utworu „Teardrop”, będącego w istocie coverem Massive Attack. :ok Utwór ten nagrała grupa muzyczna Gary Barlowa - The Collective, którą tworzyli N-Dubz, Rizzle Kicks, Ed Sheeran, Wretch 32, Tinchy Stryder, Ms Dynamite, Chipmunk, Mz Bratt i Dot Rotton. Piosenka została wykonana podczas charytatywnego koncertu Children in Need Rocks Manchester w 2011 r. :yahoo

Labrinth odniósł duży międzynarodowy sukces w 2011 r., wydając swój drugi singel pt. „Earthquake”. :piwko Jego debiutancki album Electronic Earth został poprzedzony trzecim singlem „Last Time” i ostatecznie ukazał się w 2012 r. Z tego albumu pochodzi szósty singel pt. „Beneath Your Beautiful”. Utwór ten powstał z udziałem wokalistki brytyjskiej Emeli Sande. :yes master Rzecz jasna szybko wspiął się na pierwsze miejsce najlepiej sprzedających się małych płytek. :yahoo :hura Pod koniec roku piosenkarz wydał epkę Atomic, którą można było pobrać za darmo w internecie. :ok

W roku olimpijskim 2012 Labrinth dużo koncertował na terenie Wielkiej Brytanii - występ na torze wyścigowym w Cheltenham, na uniwersytetach w Leeds, Nottingham, Surrey niedaleko Guildford oraz wziął udział w koncercie dla 90 tys.widzów - VG-Lista Top 20 w Norwegii. :eek:o

Obecnie artysta pracuje wraz z Edem Sheeranem nad swoim drugim albumem studyjnym. :) Sam też wsparł rapera Tinie Tempah w pracy nad jego również drugim albumem - Demonstration. Labrintha można tam usłyszeć w dwóch utworach: „Lover Not a Fighter” i „It's OK”. :klawik.

Labrinth - „Let The Sun Shine”

Labrinth - „Treatment”

:szydera :szydera :szydera Tinie Tempah feat. Labrinth - „Lover Not A Fighter” :szydera :szydera :szydera

Labrinth feat. Tinie Tempah - „Earthquake”

Labrinth - „Express Yourself”

Labrinth - „Last Time”

Labrinth - „Sweet Riot”

Labrinth - „Vultures”

Labrinth - „Climb On Board”

Labrinth feat. Devlin & Tinchy Stryder - „Up In Flames”

Labrinth - „Last Time” - (Official Piano Edition)

:yes master :yes master :yes master Labrinth feat. Emeli Sandé - „Beneath Your Beautiful” :yes master :yes master :yes master

:papież :papież :papież Devlin feat. Labrinth - „Let It Go” :papież :papież :papież

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30073
Miasto
Trololololo
Guy J Live (at) Gurubox - Buenos Aires (30.11.12)

Guy J Live @ Gurubox - Buenos Aires (30.11.12)

[zippy]http://www41.zippyshare.com/v/36990506/file.html[/zippy]
:yes master :yes master :yes master

Do góry