Co nam gra w duszy, czego aktualnie słuchasz ?

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4432
Miasto
Polska

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12429
Miasto
Somewhere over the rainbow.
RHCP wracają i to w pełnym składzie z Johnnem Frusciante. Jedna zagadaka - czy Antek słuchał kiedyś Kazika - "krótko z przodu, długo z tyłu i wąsy na przedzie" :scratch

Z nowym materiałem wraca także zespół Marillion:

A to nowy John Mayall. No i co z tego zapytacie. A to z tego, że ma 88 lat i tak gra:

Zostaniemy z bluesowymi nutami. Keb' Mo' czyli muzyk ze szkoły Johnna Mayalla gra ostatnio tak:

Prezentowałem już próbkę nowego Jethro Tull ale postanowiłem jeszcze coś dodać bo po którymś już przesłuchaniu zaczął mi się podobać :)

A na koniec kolejny singiel z nadchodzącego krążka T.Love:

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12429
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Dzisiaj będzie moc :mistrzunioa na koniec ciekawy bonus :klawik Zespół, który sporo osób zna, sporo też nie, a większość tych co go znają to się nie chcą do tego przyznać bo uważają, że to co robią to jest świętokradztwo, wstyd, żenada i w ogóle. Tym zespołem jest The Beatles.... a właściwie to Metallica.... a tak konkretnie to Beatallica - czyli zespół grający piosenki The Beatles w stylu Metalliki. Ten twór to czterech muzyków - Jaymz Lennfield, Grg Hammetson, Kliff McBurtney, Ringo Larz. Znajomo to brzmi :) Dyskografia składa się z płyt, których tytuły też brzmią znajomo.

All You Need Is Blood i z tej płyty utwór tytułowy:

Sgt. Hetfield's Motorbreath Pub Band, z którego pochodzi między innymi taki utwór:

Jest też płyta Abbey Load a na niej znajdziemy takie "perełki"

W zeszłym roku zespół Beatallica wydał kolejną płytę. Tytuł albumu The Devolver Album nawiązuje to siódmego albumu studyjnego The Beatles. Oto próbka:

Na początku wspomniałem o ciekawym bonusie więc już pora. Pierwsza płyta, o której dziś wspomniałem All You Need Is Blood to tak naprawdę maxi-singiel, który zawiera jedną tylko, tytułową piosenkę ale w kilkunastu wersjach językowych. Jest też po polsku :klawik
Tak więc Beatallica i piosenka "Potrzebujesz Krwi". Do następnego :francuz

Do góry