Co proponujecie jako alternatywę do CCleanera ?

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
A propos ASC, to znana pewnie większości p.picasso z fixitpc, określiła produkty IObit jako nieszczęsne. Chodziło pewnie o naprawianie szkód po ich działalności. :pala

Gonzoo

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Malina możliwe . Nie chwaląc się mam asc pro i ultimate , ale denerwowało mnie to , że przy każdym skanie defragmentował mi dysk . Tuneup robi to wtedy , gdy jest to rzeczywiście wymagane . Testuję przeróżne programy od dawna . pozdrawiam

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
MLJ napisał:
Odkurzacz bardzo dobry i pewny. Ponadto Advanced system care free, czy Jet clean free, sporo tego. Ważne aby nie instalować "nowinek" a coś sprawdzonego, z dobrą oceną..Pozdrawiam ;)

No i sam sobie kolega zaprzecza, bo wspomniany ODKURZACZ jest jednym z najgorszych programów do czyszczenia komputera, Przy niewłaściwej konfiguracji (wielokrotnie sprawdzone) jako potencjalny program, po użyciu którego system uratuje jedynie re-instalacja. Podobne działanie (niebezpieczne dla rejestru) ma program AthTek RegistryCleaner (kilka dni temu był w promocji). Czyści rejestr bez opamiętania z tysięcy wpisów. Przetestowałem go na ósemce (robiąc wcześniej pełną kopię systemu), wyczyściłem rejestr z wszystkich 3096 wpisów, które AthTek RegistryCleaner uznał za błędne,poddałem rejestr defragmentacji i po ponownym włączeniu Windows 8 poprosił mnie o płytę instalacyjną ...

terieron

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7
Re: Co proponujecie jako alternatywę do cccleanera ?

artoor napisał:
Osobiście obok CCleanera używam WiseCare Pro (z promocji od Chipa ;) ) i to zestawienia uznaję za bezpieczne. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żebym miał po użyciu powyższych jakieś problemy. To tak chyba z punktu widzenia zwykłego niewymagającego użytkownika zdecydowanie wystarcza. I nie zaprzeczam, że po uruchomieniu jednego, drugi niewiele ma do zrobienia ;)

TuneUp Utilities w najnowszej odsłonie nie wiedzieć czemu powodował u mnie migotanie ekranu... co kilka, kilkanaście sekund pracował na maksymalnym podświetleniu po czym za chwilę wracał do standardowego niskiego... i tak na okrągło... ale to nie dotyczy tematu, ot taka dygresja ;)

@artoor Co do migotania-Sprawdź i zweryfikuj profile TUU, zwłaszcza Ekonomiczny i Turbo.
A co do tematu -Przy czyszczeniu pozostałości używam Revo Uninstaller (z ustawieniami zaawansowanymi, ale ostrożnie !) i Everything-dla pewności, że nic nie zostało.
Dla cyklicznej pielęgnacji (IT,cookies, temp, ślady, rejestr itp.)-najlepszy dla mnie TuneUp.
:hi

A

Anonymous

Re: Co proponujecie jako alternatywę do cccleanera ?

artoor napisał:
TuneUp Utilities w najnowszej odsłonie nie wiedzieć czemu powodował u mnie migotanie ekranu... co kilka, kilkanaście sekund pracował na maksymalnym podświetleniu po czym za chwilę wracał do standardowego niskiego... i tak na okrągło... ale to nie dotyczy tematu, ot taka dygresja ;)
Artoor-powyłączaj te wszystkie profile w TU (turbo etc.) one guzik dają,niczego Ci ani nie przyspieszą ani nie zoptymalizują...to zwykły bełkot marketingowy :wariat .

Do góry