Corel VideoStudio X9 Pro za darmo

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30084
Miasto
Trololololo
Nie ma, a z newslettera później możesz się wypisać.

do.spamowania

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
55
Haha. Rzeczywiście w tym trialu jest opcja że posiadamy numer seryjny i go wprowadzamy i przyjęło ten numer który dostałem w akcji. Ciągnie. Zobaczymy jak się zainstaluje. Ten installer ze strony corela pobiera dodatkowy gibabajt z jakimś kontentem. Razem 2.4 GB. Plik od Niemców miał 1 GB. Dzięki :)
Zastanawiam się czy oba instalatory udostępnione przez Niemców nie są felerne. Mi wprawdzie udało się zainstalować wersję z pliku 64 bit ale program jest bardzo ograniczony. Niema w ogóle obsługi wypalania autoringu płyt, avchd, obsługi wielu formatów, konwersji do formatów 3D i wielu wielu innych rzeczy z których jest znany VideoStudio PRO. Jeśli to zamierzony efekt to czemu nazwali to wersją PRO a nie np. LE. Nie ma mowy u mnie na laptopie o braku kodeków wsparcia wypalania itp. Laptop spełnia wymagania producenta. I jeszcze sprawa czy skorzystanie z instalatora ze strony Corela i numeru z akcji nie jest łamaniem licencji, prawa? Często jest zasada że instalator i numer z akcji mogą być używane wyłącznie razem.

Micx

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
202
Badał ktoś czy z pomocą tego numeru seryjnego można zainstalować wersje bogatszą tzn. chodzi mi o wersję Pro od Corela? Program instalacyjny nie wyświetla informacji że numer jest niepoprawny lub coś podobnego.

do.spamowania

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
55
Wyżej o tym dokładnie napisałem. Jak pobierzesz plik zwykłego triala VideoStudio X9 Pro ze strony Corela, link podał kolega wyżej i go odpalisz masz opcję wpisania numeru seryjnego. Co ciekawe numer który otrzymałeś w akcji jest akceptowany ale po instalacji musisz się zarejestrować Po tym masz pełną wersję PRO. Problem w tym że to najprawdopodobniej nielegalne. Ja spróbowałem z instalatora triala i zainstalowałem pełną wersję PRO nawet na najcieńszym tablecie z windowsem :p Instalator 32 bit od niemców jest uszkodzony :p
I najważniejsze cała akcja niemców w rozdawaniu tego programu nie dotyczy wersji PRO jak wmawiają na stronie ale LITE. Jest bardzo ograniczona jak już wspominałem. Wystarczy wejść do menu ABOUT. Wyraźnie napisano LITE a nie PRO!

Elvis

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
851
do.spamowania napisał:
Wyżej o tym dokładnie napisałem. Jak pobierzesz plik zwykłego triala VideoStudio X9 Pro ze strony Corela, link podał kolega wyżej i go odpalisz masz opcję wpisania numeru seryjnego. Co ciekawe numer który otrzymałeś w akcji jest akceptowany ale po instalacji musisz się zarejestrować Po tym masz pełną wersję PRO. Problem w tym że to najprawdopodobniej nielegalne. Ja spróbowałem z instalatora triala i zainstalowałem pełną wersję PRO nawet na najcieńszym tablecie z windowsem :p Instalator 32 bit od niemców jest uszkodzony :p
I najważniejsze cała akcja niemców w rozdawaniu tego programu nie dotyczy wersji PRO jak wmawiają na stronie ale LITE. Jest bardzo ograniczona jak już wspominałem. Wystarczy wejść do menu ABOUT. Wyraźnie napisano LITE a nie PRO!
Na stronie promocji nic nie piszą, że to jest Pro tylko X9 :hippie
Jak masz już zainstalowaną tą wersję Pro, to czy możesz napisać czym dokładnie się różni od tej Lite ?? Nie chcę specjalnie ściągać triala żeby tylko zobaczyć różnice. Pomijam DVD, AVCHD and Blu-ray Disc Authoring, bo to trzeba dokupić osobno nawet jak ma się werję Pro.

do.spamowania

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
55
Niby tak, ale instalator przez cały proces instalacji twierdzi że instaluje wersję pro. Po instalacji wszędzie krzyczą nazwy VideoStudio PRO łącznie ze splashem. Dopiero po wejściu do Help->About malutkimi literkami nad numerem seryjnym napisali Corel VideoStudio 19 (64bit Lite) choć powyżej na tym samym panelu wielkimi literami VideoStudio X9PRO...
A czego nie ma w wersji Lite zainstaluj trial z numerem z promocji będziesz miał pełną wersję :D
Czego nie ma w wersji Lite. Poza tym co napisałeś jest naprawdę garstka efektów specjalnych, przejść, titlów, efektów itp. w porównaniu do wersji PRO. Grafik i dźwięków właściwie nie ma. W Toolsach nie ma TrackMotion, DV to DVD, bardzo ograniczona możliwość stosowania kodeków i formatów wejściowych. Brak modułu tworzenia filmów 3D. MultiCamera niby jest ale w tej wersji od niemców coś był nie tego, po zainstalowaniu wersji od corela śmiga. Automusic jest tak ograniczony że go w sumie nie ma. Jest też gdzieś tytularka (takową instalowała wersja pro z kontentu) ale jeszcze do niej nie doszedłem. Wersja Lite nie ma też MyDVD. Pewnie jeszcze więcej rzeczy...
W wersji PRO nic nie musisz dokupywać. Masz autoring płyt bezpośrednio z programu jak w osobnym programie MYDVD.

rafalp86

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
457
Czyli bardzo uboga wersja Corela. Dzięki za opisanie "do.spamowania".Chociaż dziwne pobrałem instalator co podał "extern.int",użyłem klucza który dostałem, pobrałem obie wersje 32 i 64 bity. Następnie włączyłem instalacje,doinstalowałem Standard Content.Uruchamiam program (Corel X9 64 bit Pro) :) bez żadnych lite. I to mi się podoba :D

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
No cóż, przez chorobę przegapiałem promocję, a nie ukrywam, że program by mi się przydał. Szkoda.

Do góry