Mój lapek chrocha (jak świnka) i cyka (pyka).
Nie wiecie co to i dlaczego?
Nie wiecie co to i dlaczego?
Securitas napisał:Może te dziwne dzwięki wydaje zapchany wentylator?... a może świnka domaga się karmienia
Jaki to lapek? Stary , czy tez w miare nowy?
Ola napisał:Z dyskiem jest wszystko OK
Jak na moje oko może to być wina zasilacza, albo właśnie jak mówi Securitas, wentylatora.
Dobrze byłoby sprawdzić zasilacz miernikiem.
Niestety w takiej sytuacji ciężko jest jakkolwiek pomóc, gdyż przyczyn takiego zachowania laptopa może być naprawdę bardzo wiele, a dojść do tego co to jest można mając przy sobie laptopa
sheriff napisał:na moje oko to wcale nie zasilacz a chlodzenie teperatura dysku 52 c to za wiele jak na granice bezpieczenstwa 50 c co moze wskazywac na problem z chlodzeniem lub z dyskiem" Mój lapek chrocha (jak świnka) i cyka (pyka)." to moze byc tego objawem takie dzwieki - moje zalecenie zaistalowac program monitorujacy dysk - np bardzo dobry Hard Disk Sentinel 4.20 moge udostepnic ci klucz i przetestowanie dysku dzieki temu wykluczymy dysk ze sie nam psuje - 2 zalecenie moje - udac sie do punktu serwisowego lub punktu oferujacego odpylanie laptopow takzwane czyszczenie koszt to 20 do 35 zl u mnie w miescie 60 min to trwa raz na pultorej roku pracy laptopa musi byc koniecznie odpylany by sprawnie dzialal bezawaryjne 3 - zalecenie moje - zapoznac sie z artykulami bardzo ciekawe i modre tezy postawione sa w nich
Jak dbać o laptopa? Co trzeba, a czego nie wolno robić?![]()
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
O tym jak dbać o akumulator w laptopie możecie przeczytać w artykule poświęconym temu elementowi komputerów przenośnych.![]()
Jak ochłodzić laptopa?![]()
jesli bedziemy sie stosowac do wszystkich zalecen nasz laptop bedzie bezawaryjny![]()
![]()
![]()
tofana napisał:sheriff napisał:na moje oko to wcale nie zasilacz a chlodzenie teperatura dysku 52 c to za wiele jak na granice bezpieczenstwa 50 c co moze wskazywac na problem z chlodzeniem lub z dyskiem" Mój lapek chrocha (jak świnka) i cyka (pyka)." to moze byc tego objawem takie dzwieki - moje zalecenie zaistalowac program monitorujacy dysk - np bardzo dobry Hard Disk Sentinel 4.20 moge udostepnic ci klucz i przetestowanie dysku dzieki temu wykluczymy dysk ze sie nam psuje - 2 zalecenie moje - udac sie do punktu serwisowego lub punktu oferujacego odpylanie laptopow takzwane czyszczenie koszt to 20 do 35 zl u mnie w miescie 60 min to trwa raz na pultorej roku pracy laptopa musi byc koniecznie odpylany by sprawnie dzialal bezawaryjne 3 - zalecenie moje - zapoznac sie z artykulami bardzo ciekawe i modre tezy postawione sa w nich
Jak dbać o laptopa? Co trzeba, a czego nie wolno robić?![]()
O tym jak dbać o akumulator w laptopie możecie przeczytać w artykule poświęconym temu elementowi komputerów przenośnych.![]()
Jak ochłodzić laptopa?![]()
jesli bedziemy sie stosowac do wszystkich zalecen nasz laptop bedzie bezawaryjny![]()
![]()
![]()
Dzięki za zalecenia.
Zaraz zabiorę się za pierwsze, kluczyk mam, wygrałam!
Lapek ma ponad 5 lat i nigdy nie był odpylany ...
Zainstalowałam Hard Disk Sentinel, tylko nie wiem co robić. :nea
warto chociaż odpylić raz na 6 miesięcyLapek ma ponad 5 lat i nigdy nie był odpylany ...
OXYGEN THIEF napisał:warto chociaż odpylić raz na 6 miesięcyLapek ma ponad 5 lat i nigdy nie był odpylany ...