Emsisoft Anti-Malware 5 za Darmo na 12 miesięcy !

A

Anonymous

Dzięki Wszystkim za wskazówki.
Właśnie sugerowałem się tekstem z PCformaciku.Też mi się wydawało ,że instalacja Avasta czy AVG razem z tym programem jest trochę nie teges.
Więc chyba zainstaluję Emsisoft Anti-Malware 5 .Chociaż jeszcze się wacham.
pozdrawiam

A

Anonymous

program w końcu dorobił się normalnych dziennych aktualizacji baz antyvirusa czy nadal ściąga co jakiś czas kilkudziesięciomegabajtowy plik z bazami ?

A

Anonymous

Avast AVG czy Emsisoft Anti-Malware czym zaśmiecić system? o to jest pytanie.

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
Kamiloss napisał:
program w końcu dorobił się normalnych dziennych aktualizacji baz antyvirusa czy nadal ściąga co jakiś czas kilkudziesięciomegabajtowy plik z bazami ?
Pod koniec czerwca i na początku lipca ściągał paczki po 60 - 100 MB :szok . Odczułem to dość konkretnie.
Teraz z powrotem nie wiem, bo lapka używa żona, ale nadal pewnie tak jest ;)
Co prawda online armor ++ ale silnik av i aktualizacje te same ....

FARMER

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Piernikowo
a jak skorzystać z promocji jeśli już ktoś miał utworzone konto wcześniej?może ktoś wie jak rozwiązać ten problem? :diablo

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29913
Miasto
Trololololo
załóż nowe konto na jakiś e mail tymczasowy

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
polecam yopmail.com :)

Wladyslaw

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
U mnie pobierał paczki po kilkanaście kilobajtów.

Dozamet1

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Miasto
Nowa Sól
U mnie za każdym razem po włązceniu kompa pobierał aktualizację szybko i sprawnie

Ponury Rumcajs

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
81
Miasto
Rzacholecki Las :D
Oxygen, mam pytanie...

Pozwolę przytoczyć sobie pewien fragment Twojej rozmowy z userem @figo

Autor: figo dnia 06.07.10 o godz. 11:25
mogę tego używać razem z Zemana AntiLogger i KIS 2010 ?

Autor: OXYGEN THIEF dnia 06.07.10 o godz. 11:29
możesz ale nie widzę sensu.

Autor: figo dnia 06.07.10 o godz. 13:45
chodzi Ci o to, że dubluje KIS-a?

Autor: OXYGEN THIEF dnia 06.07.10 o godz. 13:49
Tak

Dlaczego dubluje KISa? Tak się składa, że używam Emsisoft Anti-Malware 5 razem z KIS 2010 i Zemaną Antilogger i to zawsze KIS reaguje pierwszy, np gdy wchodzę do katalogu z zainfekowanym plikiem. Testowałem to na zwirtualizowanym systemie i wyłączyłem KISa całkowicie, następnie wszedłem do tego zainfekowanego folderu, Emsisoft nie zareagowało. Gdy przeskanowałem ten plik z prawokliku, to owszem wykryło syfa... Pytanie dlaczego tak późno, skoro był możliwy wcześniej do wykrycia... ...Może dlatego wirus nie był aktywny? A może Emsisoft Anti-Malware 5 nie skanuje tak doskonale wszystkich otwieranych katalogów w czasie rzeczywistym oraz nie wykrywa wirusów z taką precyzją jak podczas normalnego "gruntownego skanu" - nie wiem.
W każdym razie miałem z parę właśnie takich przypadków i KIS jednak był skuteczniejszy. Z kolei Emsisoft Anti-Malware 5 wykrywa i usuwa lepiej zainfekowane ciasteczka śledzące, riskware, których KIS nie widzi [oczywiście znakomicie radzi sobie też z trojanami, backdoorami, lecz z wirusami DOS-owymi zupełnie nie, tak jak z reszta Defensewall].
Nie nazwał bym powieleniem stosowanie tych dwóch programów jednocześnie ponieważ uzupełniają się. Choć jestem wielkim sympatykiem Emsisoft, to jednak twierdzę, że jeśli by zastosować ten program w połączeniu z zaporą sieciową, to nie sprawdzi się to połączenie. Trzeba będzie dorzucić antywirusa, Emsisoft traktuję podobnie jak Ad-Aware [jak coś pomiędzy antyspyware a antywirusem - czyli bardzo skuteczne lecz zbyt słabe by działać i samemu]

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
Antivir "realtime" emisoftu zdaje się że jest skanerem uruchomionych procesów. Wejście do katalogu z zainfekowanymi plikami nie wywoła reakcji. Wskazanie pliku, próba uruchomienia, skopiowania powinna wywołać reakcję.
Wiekszość AV skanuje przy wejściu do katalogu , co zresztą widać - ikonki przy plikach pojawiają się stopniowo. Emisoft ma inaczej ....

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29913
Miasto
Trololololo
@ Rumcajsie ponury :)
Jak dla mnie Kis jest wystarczający ,a-skwarka :dziwak bym do nie go nie instalował bo nie widzę sensu,dla mnie to jest dublowanie .

@ Conti Pewnie tak jest że skanuje tylko uruchomione procesy ( wersja płatna ) podobnie jak OA ++ który zresztą korzysta z ich silnika :)

Pozdrawiam

Ponury Rumcajs

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
81
Miasto
Rzacholecki Las :D
To już jest jasne dlaczego Emsisoft nie reagowało... Wszystkie wątpliwości zostały rozwiane :) Dzięki wam za wypowiedzi i cenne informacje.
Pozdrawiam oczywiście :)

Do góry