ENERGA GWARANCJA STAŁEJ CENY

FARMER

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Piernikowo
Podczas rozmowy z konultantem wyżej wymienionej firmy zaproponowano mi podpisanie umowy , która mówiła o tym że przez 4 lata cena energii nie zmieni się . Z racji że umowa była zawierana przez tel przysługiwało mi odstąpienie od niej w ciągu 14 dni od dostarczenia umowy . Umowa doszła do mnie po około 1,5 miesiącu . Pan konsultany zapomniał dodać że co miesiąc jest doliczana opłata handlowa 14,99. Postanowiłem odstąpić od umowy . Wszystkie dokumenty wysłano do mnie 13.11.2015. Ja wysłałem rezygnację z umowy 17.11.2015. Wysłałem emailem skan dokumentu odstąpienia od umowy . Jakie było moje zdziwienie gdy w odpowiedzi dostałem że przekroczyłem14 dniowy okres wypowiedzenia i zagrożono mi karą wynikającą mi z czasu jaki pozostał do jej końca w wysokośći 2300 zł. Zaczęły się emaile , tel ,zmarnowany mój czas . Czekam teraz na rozpatrzenie mojej sprawy . Przestrzegam wszystkich przed ENERGA GWARANCJA STAŁEJ CENY

Bizon

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
321
Miasto
Nagykutas
Jaki morał z tej bajki?
Nie zawracać sobie doopy cwaniaczkami tylko zawierać umowy z głównymi dostawcami typu Tauron itd. itp. :szydera :facepalm

A

Anonymous

Farmer-dlaczego zawierasz w Naszym Kochanym Kraju umowy przez telefon ? Błąd.
Niektórzy świetnie z tego żyją.A właściwie żyli.Kiedyś w "Vectrze" chcieli zrobić mi taki złodziejski sztos.Na szczęście się postawiłem i wyprostowałem to u roślinek w BOK-u.

FARMER

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Piernikowo
Bizon napisał:
Jaki morał z tej bajki?
Nie zawracać sobie doopy cwaniaczkami tylko zawierać umowy z głównymi dostawcami typu Tauron itd. itp. :szydera :facepalm
U mnie głównym dostawcą jest właśnie Energa

FARMER

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Piernikowo
Hornet napisał:
Farmer-dlaczego zawierasz w Naszym Kochanym Kraju umowy przez telefon ? Błąd.
Niektórzy świetnie z tego żyją.A właściwie żyli.Kiedyś w "Vectrze" chcieli zrobić mi taki złodziejski sztos.Na szczęście się postawiłem i wyprostowałem to u roślinek w BOK-u.
Ja właśnie też prostuję nie podaruję

helium

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
2611
Miasto
Kraków
FARMER napisał:
Podczas rozmowy z konultantem wyżej wymienionej firmy zaproponowano mi podpisanie umowy , która mówiła o tym że przez 4 lata cena energii nie zmieni się . Z racji że umowa była zawierana przez tel przysługiwało mi odstąpienie od niej w ciągu 14 dni od dostarczenia umowy . Umowa doszła do mnie po około 1,5 miesiącu . Pan konsultany zapomniał dodać że co miesiąc jest doliczana opłata handlowa 14,99. Postanowiłem odstąpić od umowy . Wszystkie dokumenty wysłano do mnie 13.11.2015. Ja wysłałem rezygnację z umowy 17.11.2015. Wysłałem emailem skan dokumentu odstąpienia od umowy . Jakie było moje zdziwienie gdy w odpowiedzi dostałem że przekroczyłem14 dniowy okres wypowiedzenia i zagrożono mi karą wynikającą mi z czasu jaki pozostał do jej końca w wysokośći 2300 zł. Zaczęły się emaile , tel ,zmarnowany mój czas . Czekam teraz na rozpatrzenie mojej sprawy . Przestrzegam wszystkich przed ENERGA GWARANCJA STAŁEJ CENY
Tak z ciekawości to ile miało być taniej u innego dystrybutora ? Z tego co mi się obiło o uszy to różnice są niewielkie. Gra nie warta świeczki no chyba że ktoś naprawdę czerpie "przemysłowo".

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30159
Miasto
Trololololo
a tak zapytam, przed potwierdzeniem poszperałeś o nich w sieci czy tak od razu się zgodziłeś ??
Konsultanci i ich gadki to taki marketingowy bełkot nic więcej.

Bizon

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
321
Miasto
Nagykutas
Wątpię, żeby Energa robiła takie sztosy...główni dostawcy załatwiają wszystko pisemnie...więc trafiłeś na bank na cwaniaczka

FARMER

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Piernikowo
OXYGEN THIEF napisał:
a tak zapytam, przed potwierdzeniem poszperałeś o nich w sieci czy tak od razu się zgodziłeś ??
Konsultanci i ich gadki to taki marketingowy bełkot nic więcej.
Energa jest jednym z wielkich obok tauronu, ena. Prąd od nich mam odkąd pamiętam .

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30159
Miasto
Trololololo
skoro umowa doszła jak napisałeś
Umowa doszła do mnie po około 1,5 miesiącu
to powalcz o jej unieważnienie, chiński pacjent z którym rozmawiałeś pewnie nawijał kiedy ta umowa dojdzie do ciebie i zapewne było to kilka dni a nie kilkadziesiąt.Jako dowód masz kopertę z datą.

FARMER

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Piernikowo
Re:

Bizon napisał:
Wątpię, żeby Energa robiła takie sztosy...główni dostawcy załatwiają wszystko pisemnie...więc trafiłeś na bank na cwaniaczka
Jest to Energa zapropnowao mi tą umowę podczas gdy dzwoniłem w sprawie licznika . Zmieniali liczniki ,a że podawałem sam stan licznika nie miałem takiej możliwości bo na moim kncie na eboku widniał stary licznik. Umowa jest przesłana na firmowym druku

FARMER

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Piernikowo
OXYGEN THIEF napisał:
skoro umowa doszła jak napisałeś
Umowa doszła do mnie po około 1,5 miesiącu
to powalcz o jej unieważnienie, chiński pacjent z którym rozmawiałeś pewnie nawijał kiedy ta umowa dojdzie do ciebie i zapewne było to kilka dni a nie kilkadziesiąt.Jako dowód masz kopertę z datą.
Walczę . A umowa miał dojść w ciagu 30 dni .

A

Anonymous

Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów to po pierwsze
po drugie
1. Nigdy nie godzimy się na zawieranie umów przez telefon
2.zawsze czytamy dokładnie umowę przed podpisaniem(szczególnie dokładnie to co jest napisane małym druczkiem)

nasze "prawo" jest koszmarnie nieprecyzyjne, i przez to daje mozliwosc i niestety przyzwolenie na wszelkiego rodzaju przekręty którego jednym z przykładów jest twoja niezbyt "sympatyczna" przygoda z szemrana firmą
włączajcie myślenie przed zawieraniem umowy
zaufanie jest czymś wielkim , ale w dzisiejszym świecie oznacza słabość i podatność na manipulacje...a konczy sie to wszystko dla nas przeważnie ... sraczką :hippie

FARMER

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Piernikowo
helium napisał:
FARMER napisał:
Tak z ciekawości to ile miało być taniej u innego dystrybutora ? Z tego co mi się obiło o uszy to różnice są niewielkie. Gra nie warta świeczki no chyba że ktoś naprawdę czerpie "przemysłowo".
W moim mieście rządzi Energa nie ma żadnej konkurencji . A umowa polegała na tym , że w razie podwyżek energia nie miała iść w górę przez 4 lata .

Bizon

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
321
Miasto
Nagykutas
Takie sukinsyny...proponuję Ci od razu uderzać do Rzecznika Konsumentów, np. miejskiego czy powiatowego.

Do góry