Farstone RestoreIT za darmo !

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
OXYGEN THIEF napisał:
Tadek59 napisał:
OXYGEN THIEF napisał:
a tego to już nie wiem, kiedyś gdzieś czytałem że można defragmentować jak się ma RestoreIT ale znaleźć tego już pewnie nie znajdę.

Dzięki , a może inny program do defragmentacji ? :scratch
:nea

To ciekawe , zainstalowałem program Defraggler i ten zrobił to czego nie zrobił PerfectDisc Pro , zdefragmentował wszystkie 3 partycje i komp załącza się szybciej :wariat

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30882
Miasto
Trololololo
Tadek59 napisał:
To ciekawe , zainstalowałem program Defraggler i ten zrobił to czego nie zrobił PerfectDisc Pro , zdefragmentował wszystkie 3 partycje i komp załącza się szybciej :wariat

:scratch :scratch :scratch Więc w tym przypadku darmowe okazało się lepsze niż płatne, a może wysatrczyło w PD Pro coś włączyć lub wyłączyć aby śmigało, ale zresztą skoro działa to mniejsza z tym.

antbil

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4547
Miasto
Gdynia Orłowo
Dopiero po 5 dniach przyszedł mail z licencją, ale przyszedł. Oczywiście interweniowałem, ale też i oni sami pytali o możliwość wysłania licencji na fejsie.
Jest OK.

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Nie wiem, może coś przeoczyłem przeglądając tutorial, ale po godzinie po zainstalowaniu nie mogę się zorientować jak usuwać poszczególne migawki? Oczywiście, teraz to nie jest problem. Pytam na przyszłość, gdy będę chciał zrobić porządki. :scratch

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Manila napisał:
Nie wiem, może coś przeoczyłem przeglądając tutorial, ale po godzinie po zainstalowaniu nie mogę się zorientować jak usuwać poszczególne migawki? Oczywiście, teraz to nie jest problem. Pytam na przyszłość, gdy będę chciał zrobić porządki. :scratch

O to nie musisz się martwić , kiedy zrobi się ciasno , to program automatycznie usuwa te najstarsze migawki , o czym informuje stosowny napis , który pojawia się po prawej stronie na dole twojego monitora .
Sądzę że można też odinstalować je ręcznie ale jeszcze tego nie robiłem :)

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Dzięki Tadek za odpowiedź. Widziałem ten napis, ale chyba działa przyzwyczajenie z przywracania systemowego, gdzie te punkty na bieżąco kasowałem. Późno zainstalowałem ten program, bo nie wiedząc czego się po nim spodziewać, porobiłem aktualne kopie partycji. Jakbyś wpadł na to jak likwidować te migawki ręcznie to daj znać. Pozdrawiam. :england

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Witam !

Napisałem do firmy Farstone Technology , bo nie dawało mi to spokoju czy można defragmentować dysk , mając zainstalowany ten program , czy nie , oto moje pytanie : I'm interested in whether a defrag is possible with RestoreIT 7 ?

A to ich odpowiedz : RestoreIT cannot defrag disk but you can use our cloning in DriveClone or TotalRecovery Pro. These two products can defrag computers.

Wychodzi na to że ten produkt nie może być defragmentowany ale pozostałe dwa tak : / DriveClone i TotalRecovery Pro/

Myślę że Oxy potwierdzi moje tłumaczenie ! Wychodzi na to że trzeba wykluczyć z defragmentacji tę partycję na której ma swój ukryty obszar Farstone RestoreIT . Proszę o potwierdzenie mojego wywodu .

A

Anonymous

Chyba coś im źle napisałeś, bo odpowiedzieli że restoreIT nie ma opcji defragmentacji dysku i jeśli chcesz możesz użyć tych dwóch bo one posiadają.
Ale z tego wynika że można defragmentować skoro polecają swoje programy do tego :wariat

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
marsellus napisał:
Chyba coś im źle napisałeś, bo odpowiedzieli że restoreIT nie ma opcji defragmentacji dysku i jeśli chcesz możesz użyć tych dwóch bo one posiadają.
Ale z tego wynika że można defragmentować skoro polecają swoje programy do tego :wariat

To jakie pytanie powinienem zadać i jak to powinno brzmieć po angielsku ?

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Moim zdaniem pytanie jest zadane poprawnie : I'm interested in whether a defrag is possible with RestoreIT 7 ?

Interesuje mnie czy jest możliwa defragmentacja z RestoreIT 7 , czyli jeżeli mam RestoreIT 7 to czy mogę defragmentować dysk ?

Hm a może się mylę :scratch

Teraz już zgłupiałem :wariat

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Wczoraj z ciekawości uruchomiłem Purana Defrag na partycji systemowej i wszystko OK. No ale Tobie Tadek bardziej pewnie chodzi o tę partycję, gdzie się schował RestorelT. Partycji D jeszcze nie ruszałem, bo nie mam tam na razie co defragmentować.

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Manila napisał:
Wczoraj z ciekawości uruchomiłem Purana Defrag na partycji systemowej i wszystko OK. No ale Tobie Tadek bardziej pewnie chodzi o tę partycję, gdzie się schował RestorelT. Partycji D jeszcze nie ruszałem, bo nie mam tam na razie co defragmentować.

A z ciekawości ile wyciął tobie z dysku D Farstone RestoreIT ? , u mnie jak się okazało to 30,4 GB - w sumie mało .

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
waldemar1965 napisał:
Tadek59 spytaj się, czy możesz defragmentować partycję na której jest ....... programami do defragmentacji, lub czy możesz stosować programy do defrag. jeżeli używasz Farstone RestoreIT.
PS. na tej stronie jest instrukcja po angielsku.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Dzięki za pomoc , znalazłem tam instrukcję jak instalować i używać ale ani słowa o defragmentacji , zresztą instrukcja jest do Farstone RestoreIT Pro a nie do RestoreIT 7 , a po drugie mogę klikając myszką ocenić program , ale kiedy próbuję uzyskać pomoc techniczną to mnie przerzuca na coś innego , no nic :dziękuję

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Manila napisał:
Ponad 46 GB. :ireful

To pewnie dlatego że miałeś mało rzeczy zainstalowanych na tej partycji , ale z drugiej strony to dobrze , będzie więcej migawek :klawik.

Do góry