Hamas wali w Izrael / iZrael wali w Hamas / Iran też wali / iZrael wali w Liban/ Liban też walnął

al

Marszałek Forum
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
11833
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Mowisz zatem ze Wielce Szanowny Pan Hanyana Naftali, cyfrowe usteczka cadyka Netanyahu - lgal w swoim slitasnym tweecie jako ten niekoszerny pies? Jak taka sobaka wredna, prawdy nie szanujaca? Bezczelnie klamal?
Nietopra mowic ze Zydzi klamia, to zupelnie niepooczebne teras...
F8rBXB7WEAABYPx

Dla przypomnienia: zaczeli sie zarzekac: To nie my, to tamte sprotniasze - jak sie okazalo ze zabili kupe cywili, w tym dzieciakow.

Ja nie wiem ale w obecnych czasach screen z tweeta nic dla mnie nie znaczy bo to jest do "zrobienia" w parę chwil. Chciałbym zobaczyć "żywego" tweeta z datą bo tu dziwnie jej nie ma :)

spamtrash

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
6174
Miasto
To tu to tam....
Ja nie wiem ale w obecnych czasach screen z tweeta nic dla mnie nie znaczy bo to jest do "zrobienia" w parę chwil. Chciałbym zobaczyć "żywego" tweeta z datą bo tu dziwnie jej nie ma :)
Przepraszam, ja leniwy jestem, myslalem ze wystarczy... ale skoro nie, to prosze uprzejmie:
"wyjasnienie" historii od samego zainteresowanego.
W skrocie:
- pszem Pana, ja nie jezdę powiazanom z Izraelę, a te fszyskie goje co muwiom inaczej to niekoszerne som. Ja to we wogole niejeze Zymianinem, ja z dziada pradziada aryjczyk.
- pierdolłem se tłita w uniesieniu aby pochwalić Izrael za zbombienie szpitala bo REUTERS tak napisał (kunia z rzędem temu co znajdzie że Reuters tak napisał, ale idźmy dalej).
- zaro jak siem okazało że dzieciny niewinne, jak to ujął mój najmojszy przyjaciek, Netanyahu w (też usuniętym) tłicie że to "walka przeciwko dzieciom ciemności" (też idzie znaleźć w sieci, polecam) - tompochwalił bombienie szpirtala i dzieci ciemności (leniwy jestem ale TEZ znajde, jak potrzeba).
- ale jak się okazało że świat widzi nas, ucierpiany na wiele sposobów Naród Wybrany i Najwybrańszy jako morderców równych ss manom którzy wytłukli szpital na Woli - tom tłita zaro usunął więc proszem sie rozejść bo to wcale niepoczebne jest żeby rozpisywać.
Pełna wersja wyjaśnień:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Ale.... zastanowmy sie do czego ma niby zmierzac dociekanie tego kto wystrzelil albo rakiete w szpital, albo rakiete "misfired"?
W przypadku jesli rakiete wystrzelil Izrael - sytuacja jest prosta: Izrael to kraj ludobojcow.
W przypadku jesli byla to misfired rakieta wystrzelona przez Palestynczykow - Izrael jest winny jako kraj ludobojcow ktory zamknal Palestynczykow w gettcie, odcial im prad, wode i gaz - dokladnie tak jak SS odcielo warszawskie getto, przyjmujac teze o odpowiedzialnosci zbiorowej i zmuszajac ucisnionych do obrony.

I na zakonczenie: kazdy kto nazywa Palestynczykow terrorystami - powinien nazwac terrorystami organizatorow i uczestnikow zamachu na Kutschere.

• Lubię to
Reactions: MLJ

al

Marszałek Forum
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
11833
Miasto
Przepraszam, ja leniwy jestem, myslalem ze wystarczy... ale skoro nie, to prosze uprzejmie:
"wyjasnienie" historii od samego zainteresowanego.
W skrocie:
- pszem Pana, ja nie jezdę powiazanom z Izraelę, a te fszyskie goje co muwiom inaczej to niekoszerne som. Ja to we wogole niejeze Zymianinem, ja z dziada pradziada aryjczyk.
- pierdolłem se tłita w uniesieniu aby pochwalić Izrael za zbombienie szpitala bo REUTERS tak napisał (kunia z rzędem temu co znajdzie że Reuters tak napisał, ale idźmy dalej).
- zaro jak siem okazało że dzieciny niewinne, jak to ujął mój najmojszy przyjaciek, Netanyahu w (też usuniętym) tłicie że to "walka przeciwko dzieciom ciemności" (też idzie znaleźć w sieci, polecam) - tompochwalił bombienie szpirtala i dzieci ciemności (leniwy jestem ale TEZ znajde, jak potrzeba).
- ale jak się okazało że świat widzi nas, ucierpiany na wiele sposobów Naród Wybrany i Najwybrańszy jako morderców równych ss manom którzy wytłukli szpital na Woli - tom tłita zaro usunął więc proszem sie rozejść bo to wcale niepoczebne jest żeby rozpisywać.
Pełna wersja wyjaśnień:

Ale.... zastanowmy sie do czego ma niby zmierzac dociekanie tego kto wystrzelil albo rakiete w szpital, albo rakiete "misfired"?
W przypadku jesli rakiete wystrzelil Izrael - sytuacja jest prosta: Izrael to kraj ludobojcow.
W przypadku jesli byla to misfired rakieta wystrzelona przez Palestynczykow - Izrael jest winny jako kraj ludobojcow ktory zamknal Palestynczykow w gettcie, odcial im prad, wode i gaz - dokladnie tak jak SS odcielo warszawskie getto, przyjmujac teze o odpowiedzialnosci zbiorowej i zmuszajac ucisnionych do obrony.

I na zakonczenie: kazdy kto nazywa Palestynczykow terrorystami - powinien nazwac terrorystami organizatorow i uczestnikow zamachu na Kutschere.

Ja tam w tym konflikcie nie pochwalam żadnej strony żeby było jasne. Szkoda mi tylko tych zwykłych ludzi za których terroryści z Hamasu podjęli decyzję że wojna i wy ludzie guano macie do gadania. Będziecie tu siedzieć a jak was zaatakują to powiemy światu że też są terrorystami jak i my. Nie nazywam Palestyńczyków terrorystami. Hamas który nawet nie rządzi w kraju podjął decyzję, że zaatakujemy ludzi na koncercie i wytniemy wszystkich. Reakcja (i nie napiszę że Izraela) upokorzonego Benjamina z najlepszym wywiadem na świecie i z całą nowoczesną technologią była głupia i pochopną z całkowitym przerostem formy nad treścią.
Jednocześnie niech ktoś mnie zapewni że Hamas np. nie stawia sobie jakichś działek czy innych wyrzutni koło drzwi przedszkolaka czy szpitalu i nie naparza w Izrael licząc że tamci nie odważą się odpowiedzieć ogniem bo jak trafią w szpital to zginą niewinni i w świat pójdzie informacja o ataku na to miejsce. Niech ktoś mi da gwarancję że nie chowają się w domach starców czy żłobkach i perfidnie nie wykorzystują tych miejsc bo kto się odważy w takie miejsca uderzyć.
Nie ma i nie będzie w tym konflikcie wygranych ale wielu będzie przegranych, niestety jak to często bywa niewinnych osób.

spamtrash

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
6174
Miasto
To tu to tam....
Ja tam w tym konflikcie nie pochwalam żadnej strony żeby było jasne. Szkoda mi tylko tych zwykłych ludzi za których terroryści z Hamasu podjęli decyzję że wojna i wy ludzie guano macie do gadania. Będziecie tu siedzieć a jak was zaatakują to powiemy światu że też są terrorystami jak i my. Nie nazywam Palestyńczyków terrorystami. Hamas który nawet nie rządzi w kraju podjął decyzję, że zaatakujemy ludzi na koncercie i wytniemy wszystkich. Reakcja (i nie napiszę że Izraela) upokorzonego Benjamina z najlepszym wywiadem na świecie i z całą nowoczesną technologią była głupia i pochopną z całkowitym przerostem formy nad treścią.
Jednocześnie niech ktoś mnie zapewni że Hamas np. nie stawia sobie jakichś działek czy innych wyrzutni koło drzwi przedszkolaka czy szpitalu i nie naparza w Izrael licząc że tamci nie odważą się odpowiedzieć ogniem bo jak trafią w szpital to zginą niewinni i w świat pójdzie informacja o ataku na to miejsce. Niech ktoś mi da gwarancję że nie chowają się w domach starców czy żłobkach i perfidnie nie wykorzystują tych miejsc bo kto się odważy w takie miejsca uderzyć.
Nie ma i nie będzie w tym konflikcie wygranych ale wielu będzie przegranych, niestety jak to często bywa niewinnych osób.
Jakkolwiek nie popieram konfliktu, to popieram ludz ktorzy maja dosc zycia pod okupacja, ktora dodatkowo robi sobie rozrywke i polowania na "granicy", wysiedla mieszkancow oraz pozoruje dostarczanie pomocy humanitarnej, racjonujac przy tym zywnosc.
Zreszta, pobawmy sie tekstem, zmienmy daty... i wrzucmy w

W kazdym wiezieniu predzej czy pozniej wybucha bunt wiezniow. Czy bedzie to getto w Warszawie w 1943, czy Warszawa w 1944, czy Gaza w 2023. I tak, z jednym sie zgodze: zbuntowani wiezniowie tak naprawde juz wszystko stracili wiec nie beda prowadzili walki w sposob humanitarny.

Natomiast sam pomysl urzadzenia radosnego festiwalu muzyki tuz przy granicy okupowanej strefy to takie male xD jak mniemam, nie wiem o takim przypadku kiedy Niemcy robili grilla pomiedzy Auscwitz i Birkenau, ale moge sie mylic...

al

Marszałek Forum
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
11833
Miasto
Dziennikarka Al Arabiya przeprowadziła wywiad z liderem Hamasu Khaledem Meshaalem. Przykładowe pytania

"Siedzi Pan sobie poza Gazą, w klimatyzowanym pokoju i opowiada o wojnie, dżihadzie, o bombardowaniach..."
"Ludzie w Gazie budzą się teraz i mierzą się z tragedią - dlaczego zdecydowaliście o tym sami?"
"Przeprosicie za to, co zrobiliście Izraelczykom 7 października?"
"Jak możecie prosić świat o wsparcie Palestyńczyków po tym, co zrobiliście Izraelczykom?"
"Jak niby miałby zareagować Izrael? Czego się spodziewaliście?"

spamtrash

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
6174
Miasto
To tu to tam....
Dziennikarka Al Arabiya przeprowadziła wywiad z liderem Hamasu Khaledem Meshaalem. Przykładowe pytania

"Siedzi Pan sobie poza Gazą, w klimatyzowanym pokoju i opowiada o wojnie, dżihadzie, o bombardowaniach..."
"Ludzie w Gazie budzą się teraz i mierzą się z tragedią - dlaczego zdecydowaliście o tym sami?"
"Przeprosicie za to, co zrobiliście Izraelczykom 7 października?"
"Jak możecie prosić świat o wsparcie Palestyńczyków po tym, co zrobiliście Izraelczykom?"
"Jak niby miałby zareagować Izrael? Czego się spodziewaliście?"

I znowu analogia... mozna napisac:
W siedzibie Sztabu Generalnego odbyl sie wywiad ze Stanislawem Mikolajczykiem, przeprowadzony przez...
"siedzi Pan sobie poza Polska, w klimatyzowanym pokoju w hotelu "Rubens" i opowiada pan o wojnie, Powstaniu i bombardowaniach..."

Bardzo duzo tych analogii...:jaranko

Lucca

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1262
Miasto
Kraków

Pewnie masz znajomych i przyjaciół, którzy zadają pytania. Możesz wysłać im ten tekst:

1) Przed współczesnym krajem Izraela był mandat brytyjski, a nie palestyński.

2) Przed brytyjskim mandatem

Imperium Osmańskie istniało, nie państwo Palestyńskie.

3) Przed Imperium Osmańskim istniało całkowicie islamskie państwo Egipt, a nie państwo palestyńskie.

4) Przed Państwem Islamskim Egiptu istniało Imperium Ajubidu, a nie państwo Palestyńskie. Gofri IV z Bolansky, znany jako Godfrey de Bulion, podbił Jerozolimę w 1099 roku

5) Przed Imperium Jobidu istniało chrześcijańskie Królestwo Jerozolimy, a nie państwo Palestyńskie.

6) Przed Królestwem Jerozolimy istniały imperia Umayad i Fatimid, a nie państwo Palestyńskie.

7) Przed imperiami Umaidów i Fatimidu było Imperium Bizantyjskie, a nie państwo Palestyńskie.

Przed Imperium Bizantyjskim istniało Imperium Rzymskie, nie państwo Palestyńskie.

9) Przed Imperium Rzymskim istniało państwo ośmiornicy, a nie państwo palestyńskie.

10) Przed państwem Szamańskim było to państwo Słowikid, a nie palestyńskie.

11) Przed Imperium Słowików istniało Imperium Aleksandra Macedonii, a nie państwo palestyńskie.

12) Przed Imperium Aleksandra Macedonii istniało Imperium Perskie, a nie państwo palestyńskie.

13) Przed Imperium Perskim istniało Imperium Babilonu, a nie państwo palestyńskie.

14) Przed Imperium Babilonu były królestwa Jezusa. A Judea nie była państwem palestyńskim.

15) Przed królestwami Izraela i Judei było królestwo Izraela, a nie państwo palestyńskie.

16) Przed królestwem Izraela była dziesięcioletnia teokracja izraelskich kolan, a nie państwa palestyńskiego.

17) Przed dziesięcioletnią teokracją Izraela była aglomeracja niezależnych miast Kanaańskich, a nie państwa palestyńskiego.

W rzeczywistości ten zakątek ziemi był wszystkim oprócz państwa Palestyńskiego.

הקבוצות והצאטי.

Do góry