Internet Download Manager --->> KONKURS !!! <<---

Status
Zamknięty.

helium

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
2617
Miasto
Kraków
6ebf836f45047965.png
IDM_title.gif
e276418979991192.png
f39679da0470d404.png

Internet Download Manager (IDM) jest narzędziem do zwiększania prędkości pobierania plików nawet do 5 razy, pliki mogą być pauzowane, wznawiane i dodawane do harmonogramu pobrań. W przypadku problemów z siecią i nieoczekiwanym problemem z zasilaniem, IDM jest w stanie ponowić pobieranie pliku. Prosty graficznie interfejs użytkownika sprawia, iż program jest przyjazny dla użytkownika i łatwy w obsłudze. Dzięki segmentacji plików możliwe jest bezpieczne pobieranie wieloczęściowe tak aby przyspieszyć sam proces pobierania.

Internet Download Manager obsługuje serwery proxy, FTP i HTTP. IDM bezproblemowo integruje się z Microsoft Internet Explorer, Netscape, MSN Explorer, AOL, Opera, Mozilla, Mozilla Firefox, Mozilla Firebird, Avant Browser, MyIE2 i wszystkie inne przeglądarki, które obsługują proces pobierania plików. Można także przeciągnąć i upuścić pliki do programu oraz skorzystać wiersza polecania do wprowadzenia adresu. Ciekawą funkcją jest możliwość ustawienia programu tak, aby wyłączył komputer po zakończeniu pobierania. Ponadto aplikacja oferuje funkcję Grabber. Działa ona w następujący sposób: użytkownik podaje adres URL witryny a następnie określa jakiego typu pliki mają być pobieranie. Dodatkowo można ustalić poziom linków.

Dodatkowe funkcję w programie to: wsparcie wielu języków, podgląd plików zip, obsługa protokołu HTTPS oraz wzmocnienie ochrony antywirusowej po zakończeniu pobierania.

Odnowiony silnik pobierania, obsługę protokołu MMS oraz pełną integrację z Windows 7/8/8.1. Odświeżono moduł FLV grabber, który służy do zapisywani filmów z YouTube, Google Video, MySpace TV, itd. Rozszerzono wsparcie dla serwisu RapidShare oraz usprawniono funkcję automatycznego odnawiania starych linków do pobrania. Ponadto wprowadzono lepszą integrację z wieloma programami: Panda Antivirus, AOL Desktop, LavaSoft Firewall, Kaspersky Antivirus, ZoneAlarm, AVG i Avast Internet Security. Menadżer pobierania gotowy jest na obsługę najnowszej przeglądarki Firefox.
źródło instalki.pl

Producentem programu jest firma Tonec Inc. o którym możemy dowiedzieć się coś więcej tutaj.
http://www.internetdownloadmanager.com/support/about_us.html
Program jest dostępny w wersji testowej gdzie możemy go testować przez 30 dni. Wersja testowa jest w pełni funkcjonalna a możemy ją pobrać tutaj.
http://www.internetdownloadmanager.com/download.html
Jeżeli komuś program przypadnie do gustu to może go zakupić w promocyjnej cenie 24.95$ (zamiast 29.95$) pod wskazanym adresem.
https://secure.internetdownloadmanager.com/buy_idm.html

a2c770072bf5bbf7.png

Internet Download Manager to program którego nie trzeba reklamować. Każdy kto pobiera różnego rodzaju treści z internetu na pewno miał styczność z tym programem albo przynajmniej o nim słyszał. IDM to punkt odniesienia, każdy program tego typu prędzej czy później zostanie porównany właśnie do Internet Download Manager. Osobiście używam Internet Download Manager od wielu lat i szczerze mówiąc to ciężko by mi było wyobrazić sobie różnego rodzaju czynności związane z pobieraniem plików z internetu bez niego. Oczywiście wszelkiego rodzaju menadżerów pobierania czy też dodatków do przeglądarek nie brakuje ale ja twierdzę że IDM to najlepsze narzędzie tego typu.

Program jest bardzo prosty w instalacji w zasadzie wszystko sprowadza się tylko do zresetowania przeglądarki. Nieco więcej czasu ale niewiele wymaga zintegrowanie go z przeglądarką w wersji portable np. Firefox. W tym celu musimy ręcznie wskazać plik rozszerzenia (idmmzcc2.xpi) który znajduje się w katalogu instalacyjnym programu IDM. Integracja z przeglądarką to w zasadzie jedyna trudność jaka może stanąć na drodze potem zostaje już tylko skonfigurowanie programu pod siebie.

2286568ec874ea2a.jpg

4eb0c49dd8c925ca.jpg

bd2ba95c46ba10ff.jpg

Okno główne programu jest bardzo czytelne. Z lewej strony znajdują się kategorie które możemy edytować dostosowując je do własnych preferencji.

5d7885545de000bc.jpg

Tworzenia własnych kategorii ściąganych plików to bardzo przydatna opcja wpływająca na przejrzystość naszych plików. Program identyfikuje ściągane pliki na podstawie rozszerzenia więc musimy wskazać do którego katalogu ma trafić dane rozszerzenie.

a08b0f065224c7a8.jpg

3579ca8d38acbeab.jpg

81c54509433dad57.jpg

Program posiada wbudowanego menadżera haseł. Podczas pierwszej autoryzacji program pyta nas czy zapisać hasło. To bardzo wygodne narzędzie które zaoszczędzi nam sporo czasu.

5925cedb78b4e0e2.jpg

W zależności od posiadanego łącza internetowego możemy określić ilość równoczesnych pobierań. Pobierany plik jest wówczas dzielony na ustaloną ilość części i pobierany niezależnie co skraca proces pobierania

5da581b853a9cb17.jpg

Grabber to narzędzie które umożliwi nam przechwycenie wszystkich linków na stronie internetowej. Niekoniecznie musimy pobierać wszystkie linki ze strony. Możemy np. zdefiniować tylko obrazy lub tylko audio czy też wideo.

8ba0f1f7e5fcefeb.jpg

To tylko urywek tego co potrafi Internet Download Manager. Zachęcam co pobrania darmowej 30 dniowej wersji próbnej i wypróbowania możliwości programu.
http://www.internetdownloadmanager.com/download.html

Dzięki uprzejmości Dave z firmy Tonec Inc. jest do wygrania 5 rocznych licencji na rewelacyjny program Internet Download Manager

Jak zauważyliście linki nie są kodowane, niekodowanie linków było jednym z warunków przekazania licencji przez firmę Tonec Inc.

Zasady konkursu :

1. Napisz dlaczego chciałbyś zostać posiadaczem licencji na Internet Download Manager
2. Komentarz w języku Polskim lub Angielskim.
3. Zakończenie konkursu odbędzie się dnia 10.11.2015 o godzinie 21 czasu Polskiego.

Competition rules:

1. Write down why you want to become a license holder for Internet Download Manager
2. Comment in Polish or English.
3. Completion of the contest will be held on 10.11.2015 at 9 PM time Polish.

Powodzenia Good luck !

1518f9167018ae56.jpg

A

Anonymous

IDM używam od prawie dwóch lat - obydwie licencje udało mi się zgarnąć w konkursach - i jeżeli ktoś mówi, że DTA czy inne EagleGet-y mogą zastąpić IDM to znaczy, że zaczyna mieć urojenia i powinien czym prędzej zasięgnąć porady specjalisty. Ten program nie ma sobie równych, gdyż wyciska siódme poty z mojego światłowodu, kiedy zasysam najnowsze produkcje audio-wizualne albo książki kulinarne dla małżonki (wszystko z EMPiK-u oczywiście ;)) dlatego grzechem by było nie dać sobie szansy na zdobycie licki na kolejny rok.
Dzięki za super konkursiwo i z całego serca życzę pozostałym uczestnikom, żeby szczęście im nie dopisało :szydera

P.S.
Podczas takich konkursów żałuję, że nie mam multikonta na PZD :yhy

senior38

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
238
Miasto
Świętokrzyskie
Ja również używam tego programu od dwóch lat i nie powiem złego zdania o nim.Obecną licencję uzyskałem na tym forum po zamianie na inny program ,ale niebawem się skończy.Dlatego biorę udział w konkursie i oby szczęście mi dopisało.Dziękuję za konkurs. :dziękuję

ToGor

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
200
Miasto
Mazowieckie, Polska, Europa, Świat.
Dzięki za ten konkursik - biorę udział. :dziękuję
Najlepszy /śmiem twierdzić menadżer do pobierania/ - używałem przez rok - potem próbowałem innych - do "pięt mu nie dorastały" /cokolwiek i ktokolwiek by twierdził inaczej/. Wszystkie wywaliłem. Teraz jest szansa powrócić do "starego dobrego pobierania". Jak znam życie chętnych będzie "multum", ale jeśli nie spróbuję - to na pewno nie wygram. :dziwak
Życzę szczęścia w konkursie pozostałym uczestnikom. :hippie

mavio

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
12
Używałem go kiedyś i śmiem twierdzić podobnie jak moi poprzednicy, że jest to najlepszy menadżer pobierania plików.Ładnie integruje sie z przegladarkami, ma czytelny interfejs. Dlatego dziękując organizatorowi za konkurs, zgłaszam sie do rywalizacji.

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
Dziękuję helium za konkurs i recenzję!

Chciałabym wygrać licencje na Internet Download Manager, bo jest to najlepszy download manager z jakim kiedykolwiek miałam do czynienia. Do tego potrafi przyspieszać pobieranie plików, co ma dla mnie duże znaczenie, ponieważ mam małą prędkość z uwagi na ograniczenia instalacji w budynku.

Orion

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
336
Miasto
somewhere in cyberspace....
Używałem już dwukrotnie licencji uzyskanych w drodze wymiany. Niestety już wygasły. Teraz używam półrocznej licencji z KŚ ale przydałoby się móc dalej korzystać z tego świetnego programu, który jest dla mnie absolutnym "number one" jeśli chodzi o menedżery pobierania. Testowałem wiele różnych programów, ale IDM zostawia je daleko w tyle za sobą.

Tomasz Bielski

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
32
Miasto
Szczecin
Z wielką chęcią chciałbym wziąć udział w tym konkursie i otrzymać licencję programu Internet Download Manager. Od zarania dziejów nie miał sobie równych i wszystko na to wskazuje, że żadna inna aplikacja nie może rywalizować z Internet Download Manager. Firma Tonec Inc., stworzyła niemal doskonały produkt, który idealnie się sprawdza w tym do czego został zaprojektowany - czyli do pobierania danych z internetu. Charakteryzuje się, prostotą w użytkowaniu, niezwykle czytelnym i bardzo przyzwoitym interfejsem użytkownika i co jest dla mnie najważniejsze - pobieraniem plików z niemal wszystkich źródeł dostępnych na stronach internetowych (i nie tylko).

Nie ukrywam, iż posiadając licencję na ten doskonały program usprawni moją zdalną pracę przez internet. Bowiem, w ciągu każdego dnia pobieram na dysk ogromną ilość różnych plików - zwłaszcza tych o dużej pojemności. Nie mam szybkiego internetu i gdy obecnie używam go w wersji próbnej - bardzo szybko pobiera mi pliki z sieci (dzieli je na części - co powoduje przyśpieszenie ściąganych danych).

Oprócz tego, Internet Download Manager jest mi niezbędny przy pobieraniu materiałów wideo z YouTube oraz muzyki. Bardzo sobie go cenię i chciałbym uzyskać licencję :)

pipo77

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Akcelerator wyciskający siódme poty z posiadanego łącza.Super konkurs na który również się zapisuje.

alberto

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
218
Chciałbym wygrać IDM, bo odkąd go poznałem (dopiero po zapisaniu się na to forum) wygrywając w konkursie. Bardzo wygodny,prosty w obsłudze i spełniający moje oczekiwania.
Dzięki za konkurs!!! :england

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
Żaden inny - tylko Internet Download Manager i wszystko jasne, proste i przyjemne. Filmy schodzą o zaplanowanej godzinie, najczęściej nocą, lub gdy jestem w pracy. Jest jeszcze jeden ważny plus tego programu, a mianowicie taki że IDM "widzi" znacznie więcej plików multimedialnych na stronie internetowej od programów konkurencyjnych z dostępnymi wtyczkami razem wziętymi :hippie
Wielkie dzięki helium za zorganizowanie konkursu :dziękuję No i życzę wszystkim powodzonka w losowaniu :yhy

jawy1962

Wygadany
Reakcje/Polubienia
5
Najlepszy program do pobierania. Mam bardzo pozytywne doświadczenia z IDM. Bardzo wygodna nakładka - np. przy każdym oknie z video umieszcza przycisk do natychmiastowego ściągania pliku.
Dzięki za zorganizowanie konkursu. :)

LechP

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
77
No niestety, brakuje takiego bossa do pobierania. Kilka razy był u mnie incognito. Ale koniec. Teraz bardzo go potrzebuję.Jak się uda, to bezwzględnie wezmę - jak "hallo-win".

angellomichel387

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
1059
helium dzięki za konkurs
Gram dla pewnej osoby która już od dłuższego czasu próbuje zdobyć ten program więc jak uda mi się wygrać dostanie go :klawik. . Jest to najlepszy program do pobierania w internecie i znacznie przyspiesza pobieranie......... i znacznie więcej .. :klawik.

grr

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
96
Thanks Helium for the giveaway.
I use IDM on daily basis, but inside a sandbox due to trial limitations.

My main use of IDM is for downloading files, videos from youtube & other sites and doing a site grabbing for study purpose.

Status
Zamknięty.
Do góry