Masz jakiś sprawdzonyy tutorial co i jak poblokować?WPS jak to Chińczyk lubi sobie dodać parę usług w autostarcie i parę niekoniecznych połączeń ze swoimi serwerami , ale można przecież poblokować. (...) W praktyce zostaje mi WPS Office i stwierdzam, że przez parę lat da się ciągnąć na promocjach od Kingosoft na wersje Premium.
Promocje na wersje premium WPS office wcale nie są częste. Bardzo rzadko się u pojawiają, a wypatruję ich na tym forum bo WPS jest dobrym pakietem. Raz miałem wersję premium i dawno nie widziałem na nią promocji.
. Sam niedawno wrzucałem info o becie SoftMaker Office 2018. To co napisałem wtedy, że stylistycznie w końcu jest ładny i funkcjonalny, że ma wysoką zgodność formatów z Office oraz nijak nie da mu się dograć polskiego interfejsu i słownika (choć teoretycznie jest) podtrzymuję. Potestowałem i się pożegnałem, bo WPS dla mnie jest funkcjonalniejszy (m.in. z powodów, o których wspomniałeś, ale także z powodu obecności na wszystkich platformach). WPS jak to Chińczyk lubi sobie dodać parę usług w autostarcie i parę niekoniecznych połączeń ze swoimi serwerami , ale można przecież poblokować. Libre mi nie leży z powodu stylistyki interfejsu, chociaż NotebookBar daje pewne nadzieje. Apache OpenOffice fajny był na początku, krótko po tym jak Oracle przejął Sun Micorsystems, ale teraz to już umierający produkt. MS Office to wciąż bezdyskusyjny numer 1, ale że cena mi nie odpowiada, a za studenta nie zamierzam się podszywać. W praktyce zostaje mi WPS Office i stwierdzam, że przez parę lat da się ciągnąć na promocjach od Kingosoft na wersje Premium.