A
Anonymous
Nie chciałem ciągnąć wątku kibiców w poście o Żołnierzach Wyklętych. Ciekawe co teraz zrobi polski rząd dla obywateli Polski pobitych w Hiszpanii? Wczoraj przed meczem został napadnięty bus z kibicami Śląska. Napastnicy byli uzbrojeni w sprzęt (czyt. noże, maczety itp. co w Polsce uznawane jest za bardzo niehonorowe zachowanie). Wiele nie wiadomo, ale pewne jest, że każdy kto był w busie wylądował w szpitalu. Później okazało się, że napastnikami byli kibice sevilli. Polskie portale nic o tym nie piszą, więc ciężko stwierdzić jaki jest stan naszych rodaków. Dodatkowo po meczu na trybunę zajmowaną przez WKS wpada prewencja, bije naszych pałkami (również kobiety!!), dziesięć osób ląduje w areszcie (nie wiadomo za co), są połamane ręce i porozbijane głowy...
W internecie nie zauważyłem nawet wzmianki o tym. Za to na wp jako główna jest informacja o aresztowaniu 10 ozób za transparent Lecha podczas meczu z Zalgirisem..Oczywiście o tym co litwini robili podczas pierwszego meczu jest cisza...
Jeżeli ktoś chce śledzić co się dzieje w sprawie Śląska niech śledzi fanpejdże kibicowskie na FB (Stadionowi Oprawcy, Kibice- nasze kibicowskie życie, Ultras itp.).
CIEKAWE CO POLSKI RZĄD ZROBI W TEJ SPRAWIE?
W internecie nie zauważyłem nawet wzmianki o tym. Za to na wp jako główna jest informacja o aresztowaniu 10 ozób za transparent Lecha podczas meczu z Zalgirisem..Oczywiście o tym co litwini robili podczas pierwszego meczu jest cisza...
Jeżeli ktoś chce śledzić co się dzieje w sprawie Śląska niech śledzi fanpejdże kibicowskie na FB (Stadionowi Oprawcy, Kibice- nasze kibicowskie życie, Ultras itp.).
CIEKAWE CO POLSKI RZĄD ZROBI W TEJ SPRAWIE?