Konkurs - ABBYY FineReader 11 Professional Edition

tedii

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
5
Witam,

czytając inne posty w tym konkursie stwierdzam, że nie mam szans w części "najlepszy komentarz" - zbyt silna konkurencja. Być może uda się w losowaniu. :ok
Program testowałem za dawnych lat, nie pamiętam w jakiej wersji, ale nie miał sobie równych. Był chyba jeszcze Readiris. Sprawował się znakomicie. Program przyda się bo posiadam skaner i dość często muszę coś zrzucić z wersji papierowej do kompa. Najczęściej są to jakieś materiały ze szkoleń i kursów.

pg5643

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
'11' testowałem i różnicę widać w porównaniu do 10 nie mówiąc o wcześniejszych wersjach. Ostatnio stosunkowo często go używałem do różnych zadań - np różne materiały ze studiów mam do skanowania. Licencja byłaby bezcenna... Pozdro :)

witwoj77

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Krótko i na temat . Testowałem go kiedyś i po prostu mnie powalił swoimi możliwościami . Szukałem najbardziej zbliżonego programu do przetwarzania tekstu do ideału i ten okazał się bez błędny . Myślę że grzechem by był dla mnie gdybym nie skorzystał z szansy wystartowania w konkursie można wygrać licencję na ten program . Polecam go wszystkim i pozdrawiam wszystkich walczących - niech wygra jeden .

K2o

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Chciałbym wygrać ABBYY FineReader 11, gdyż jest to najlepszy program do przekształcania zeskanowanych dokumentów do plików edytowalnych.

ToGor

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
200
Miasto
Mazowieckie, Polska, Europa, Świat.
Przejrzałem Wasze posty /jeszcze bez konsultacji z "Wielebnym Oxy-m"/i ewentualne korekty Waszych wpisów nadal są możliwe. Ponownie polecam przeczytać dokładnie "Zasady konkursu", byście mogli zwiększyć swoje szanse na zdobycie licencji. Wierzcie mi - w wielu przypadkach opisy nie spełniają zaleceń, nawet jeśli myślicie tylko o "losowym" rozwiązaniu /random.org/, a już o Tych postach "do wybrania" - nie wspomnę. :nea :p :p :p
Życzę powodzenia :yahoo

Szuri21

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Chciałbym wygrać ten program ABBYY już nigdy nie musieć niczego przepisywać.

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
Czy krótki komentarz to najlepszy ??
chcę :szef

A skoro zapewne nie jest najlepsiejszy to wpisuje się przynajmniej na losowanie randomizowane ...

Michał

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Please count me in! :D

berni42

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Chciałbym wygrać ten program, ponieważ nie lubię przepisywać długich elaboratów ręcznie. Szięki temu programowi miałbym nieco luziku :hippie

slawus

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Używałem tego programu i teraz pragnę mieć tę "nówkę" bowiem, jest znacznie szybsza od poprzednich, a ja już się starzeję i wszystko mi wolno idzie ;) - oczywiście mam na myśli przepisywanie (też). W mojej pracy dydaktycznej to narzędzie jest w obecnych czasach wręcz niezbędne. Posługiwanie się tylko skanami bez przeróbek to już archaizm.
Jeszcze a propos starości - można łatwiej stworzyć sobie e-booka. Teraz tylko program do czytanie i jestem w raju ;)
Pozdrawiam
slawus

axc

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Bo to perfekcyjny program, który wyprzedza konkurencję o lata świetlne, a przy tym pozostaje na akceptowalnym poziomie zajmowanej pamięci. Wieloletnie doświadczenie firmy uczyniło z niego szybkie, niezastępowalne narzędzie, zmieniające komputer w niezrównaną pomoc w wszelkiego rodzaju papierkowych sprawach. Ma on też działanie zdrowotne, gdyż zmniejsza czas stracony przed komputerem :)

wiaqiak

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Doskonały program dla osób pracujących z tekstem lub innymi dokumentami. Pozwala zaoszczędzić wiele czasu, bo po jego użyciu nie trzeba ręcznie przepisywać tekstu. Dodatkowo ABBYY FineReader zachowuje w miarę oryginalny wygląd przetwarzanego dokumentu, wszystkie tabele, przypisy, numeracja stron, spisy treści itp. są na swoim miejscu. Próbowałem różnych programów OCR (Nitro PDF z OCR, Microsoft Office Document Imaging) ale zawsze stworzone przy ich pomocy dokumenty potrzebowały poprawek źle rozpoznanych słów, tabl (które były zamieniane w ciągi bezsensownych znaków) i formatowania, ABBYY FineReader zawsze dawał w tej materii rezultaty lepsze o całe lata świetlne. Jego dodatkowym atutem jest przemyślany interfejs, doskonale przystosowany do pracy tego typu, oba dokumenty (rozpoznawany i ten tworzony) znajdują się w jednym oknie, co w połączeniu z wbudowanymi słownikami bardzo ułatwia redagowanie. Jedyną funkcją której trochę brakuje w tym programie jest odczytywanie kodów CAPTCHA, które są moją osobistą zmorą w dzisiejszym internecie (dosłownie co chwilę trzeba potwierdzać że jest się człowiekiem przepisując jakieś bezsensowe, mało czytelne słowa), o ile więcej czasu zaoszczędził by nam ABBYY FineReader z taką opcją, ale to raczej mało prawdopodobne, bo te kody są specjalnie zniekształcane żeby nie dało się ich przeczytać automatycznie. Dzięki za wyśmienity konkurs!

k1ub2a

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Chciałbym wygrać aby...
...móc siedzieć mniej przed komputerem :wariat

grr

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
96
Thanks Oxygen & ToGor for this giveaway.

I have loads of pdf scans for my GMAT preparation and it gets very frustrating as they all are non-searchable.

Here ABBYY FineReader will be very helpful for me as it would convert all these scanned pdfs into a much more convenient searchable documents, giving me peace of mind and more ease to study.

Having said that I really appreciate if you could please consider me for a license.

Thanks,
Grr

Do góry