KONKURS! - Internet Download Menager - GIVEAWAY!

grr

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
96
Thanks for bringing us all one of the best download Manager. :yahoo

I have tried & used Free Download Manager, Download Accelerator Plus, Download Accelerator Free, Get Right and IDM. Not to forget the default download manager for each of the browser I used. Out of all these IDM is always the fastest for the same download link, and no changes in network or PC. That's why I'll rate IDM as the best.

Good Points: :suuper

1. Small download size.
2. No crap included in the download.
3. No-brian installation. I say as there is mere next-next-next clicks & it's installed.
4. It catches all downloads as soon as you press download/attempt a download.
5. It pre-recognized the category of a download link-video, setup-files, compressed files, music, and others. You can add you own custom category and even delete the pre-defined categories as well.
6. You can set the download location for each category above. Once set it always downloads that specific category to the specified folder.
7. It also supports to initiate the download at a later time, rather than immediately. This is very useful as we could let the download start once we are down with some inportant work/browsing.
8. The interface is easy to navigate and use. Nothing fancy though.
9. Once the main window is closed it sits in the tray.
10. If you try download the same file/link it pop-ups that the link/file already exists, do you want to overwrite. Again very useful.
11. If you download a video file it also shows the resolution, length - even before you download. This is very useful preventing you to download cut movies,shows etc. Example below:
AVI: Res. 512x384, 25 samp per sec, Length 43 min 59 sec
12. From the interface>Tasks you can opt to show drop target near the tray/clock. Then you can drag/drop downloads to this area also.
13. It allows batch download and import of links from notepad, as I tested.
14. It allows you to control speed, from "Speed Limiter" option. Here you can specify speed of each download.
15. The site grabber could be used to collect everything on a weblink. I'm not sure how good it works for the entire link, as I just grabbed some 5Gb of data using this. But in past I have used HTTrack Website Copier for 20-25Gb data.
16. It is Multilingual and supports 13 languages.
17. It pop-ups a window whenever there is an update.
18. The updates are very frequent. Almost 1 new build comes out every 15 days.
19. It supports integration of all popular browsers I know about.
20. You can configure in the option to scan the downloads with your virus scanner.
21. It also supports comman line.

Shortcomings: :wariat

1. Somewhat fancy interface.
2. Speed Limiter should allow a user to set speed in Kb/sec also. Now it is only KB/sec.
3. It becomes irritating sometimes when I am browsing a webpage with videos or listening a liveradio station (on net), I shows that "Download Video from this page" bar. I wish to have a hotkey to disable/enable it.
4. The help file is still having pics of version 4. High time to update the pics and other relevant information.
5. It takes 10-15 seconds of time to join the segments download, to give a complete download file.
6. Default maximum connections is just 16. I wish it to be 20 and more. FDM has 20.
7. There is no Cancel button on any of the settings page. If I happen to change some setting by mistake, it cannot be undone- unless I close that window.
8. No option to export/import the existing settings. So if there is a re-install, we have to start from the scratch.

In nutshell, IDM is for one & all who do care of long download times. It worked perfectly for my needs and is the BEST out in the market. :yahoo

I will be extremely delighted if I could win a license for personal use. :friends

Thanks,
Grr

andrzej-888

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Trochę to nie sprawiedliwe, że tylko dla tych co mają 30 postów. Jestem już zwami trochę i korzystam z programów, chociaż nie piszę postów. Ale wy ustalacie regulamin i trzeba się podporządkować. Mam nadzieję że weźmiecie to pod uwagę i może wezmę udział w losowaniu.

baja1001

Świeżak
Reakcje/Polubienia
1
Nigdy nic nie wygrałem :) Żadne losowania typu Lotto itp. nie przyniosły mi szczęścia :) Tak i teraz na nic nie liczę ale piszę posta, bo czytałem mnóstwo opinii na temat IDM. Z góry gratuluję zwycięzcom :piwko "Katsuyuki", zachęcam do dalszej współpracy na

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
:)

johnd

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
I want it, please count me in.
It is very fast to download, plus to download videos from YouTube, Google Video, MySpaceTV, and other popular sites.

john d

tedii

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
5
Program ma bardzo dobre opinie na forach. Niestety nie miałem okazji go przetestować. W tego typu programach najlepsze jest wyszukiwanie kliku źródeł pliku do pobrania oraz możliwość pauzowania pobierania dużych plików.

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Szczerze powiedziawszy program bardzo przydatny dla starych warezowych wyjadaczy :dziękuję Na mniejsze pliki i sporadyczne ściągi nie widzę sensu jego instalacji - to tak jak byśmy do przepłynięcia przez rzekę wezwali lotniskowiec :spider ( to tylko moja opinia :gwizdek ) Używałem kilkakrotnie triala a obecnie jadę na JDownloaderze ( tez super program nieraz nawet przewyższający skutecznością IDM ) , lecz do IDM mam sentyment i byłbym bardzo :yahoo gdyby licka sie trafiła

Podziękował za konkursiwo :hi

Likwis

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Okolice Krk
Witam,

Chciałbym wygrać Internet Download Manager ( IDM ), ponieważ jest to skuteczna aplikacja służąca do zwiększenia prędkości pobieranych plików. Sporym plusem programu jest bezproblemowa integracja jego z przeglądarkami internetowymi m.in Mozilla, Opera, Internet Explorer , itd. Na uwagę zasługuje również posiadania polskiej wersji językowej co usprawni obsługę programu :dziwak Aplikacja jest nieodczuwalna dla systemu co jest bardzo ważne. Kolejnym plusem jest możliwość pobierania plików video ze znanych serwisów m.in Youtube :jezyk Najbardziej podoba mi się współpracowanie IDM z serwerami proxy, oraz możliwość kontynuowania pobierania plików w razie wystąpienia jakichkolwiek problemów. Tak w ogóle program bardzo przydatny, powinien być zainstalowany na każdym komputerze :) Dzięki za konkurs , pozdro :ok

numpayak

Świeżak
Reakcje/Polubienia
2
Chciałbym wygrać IDM pełną wersję, bo jestem aktualnie za pomocą JDownloader, aby zarządzać download, i jest on powolny. Potrzebuję wielowątkowego pobierania jak IDM w celu ułatwienia mojej pobrać z serwisów hostingowych pliku. IDM zintegrowany również z prawie wszystkich serwisów hostingowych plik premium.IDM jest narzędziem do zwiększenia prędkości pobierania danych w moim do 5 razy.
Doceń dużo dla tego gratisy.

A

Anonymous

numpayak napisał:
Chciałbym wygrać IDM pełną wersję, bo jestem aktualnie za pomocą JDownloader, aby zarządzać download, i jest on powolny. Potrzebuję wielowątkowego pobierania jak IDM w celu ułatwienia mojej pobrać z serwisów hostingowych pliku. IDM zintegrowany również z prawie wszystkich serwisów hostingowych plik premium.IDM jest narzędziem do zwiększenia prędkości pobierania danych w moim do 5 razy.
Doceń dużo dla tego gratisy.

fabba napisał:
Używałem go w wersję próbną i było świetnie. Umożliwia pobieranie plików z popularnych serwisów takich jak YouTube, MySpaceTV, Google Video jest bardzo prosty i co najważniejsze, integruje się z większością popularnych przeglądarek internetowych (Explorer, Firefox, Opera, Google Chrome, Safari, Netscape)
Oferuje on wznowić proces pobierania, technologii, dynamiczny segmentacji, że pobrane pliki (w celu przyspieszenia pobierania), pozwala na podgląd zawartości archiwów ZIP, a także posiada funkcję planowania i oczywiście, zawsze ciągnie z maksymalną prędkością.

Please write in English and do not use Google translator :)

Andy

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
64
Chciałbym wygrać ten program z kilku względów. Pierwszy jest taki, że znam jego wartość gdyż używam go ponad rok. Tak, tak rok temu wygrałem na niego licencję na naszym forum i bardzo się do niego przyzwyczaiłem, była to moja pierwsza wygrana licencja, niestety ważność licencji dobiegła końca i nie mogę aktualizować do najnowszych wersji. Aktualizacja programu IDM jest dla mnie bardzo ważna gdyż aktualizacje zapewniają, że program IDM będzie zawsze dobrze się integrował z najnowszymi wersjami Firefox’a oraz innymi przeglądarkami, których czasami używam.
Co w nim lubię i co podoba mi się najbardziej. Prawdę mówiąc prawie wszystko ale najważniejsze jest dla mnie planowanie kolejkowania pobierania danych oraz możliwość ściągania danego pliku w zaplanowanym czasie ponadto bardzo dobrze integruje się z większością przeglądarek. Za zaletę programu uważam również możliwość ustawienia limitu szybkości pobieranych plików co bardzo często się przydaje zwłaszcza przy średniej szybkości Internetu. Program Internet Download Manager lubię i cenię za dużą liczbę funkcji i prostotę w ich używaniu. Dowodem łatwej obsługi może być np.: możliwość zapisania filmów z różnych serwisów takich YouTube.
Na zakończenie dodam, że bardzo lubię interfejs programu. Zwłaszcza dość duże Ikonki najważniejszych funkcji.

V

vhick

Internet Download Manager is one of the best download manager with its unique technology in downloading your files faster and less hassle. Despite of its simplicity, its very powerful to manager all your downloads over the internet.

Thanks for the giveaway!

FARMER

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Piernikowo
Żeby nie było za łatwo i była większa konkurencja zapisuję się na ten konkursik. Niedługo kończy mi się roczna licencja na aktualizacje programu dlatego warto by mieć kolejny roczek. Wiele używałem menadżerów pobierania plików z internetu , ale Internet Download Manager przebił je wszystkie. IDM obsługuje serwery proxy, ftp i HTTP co czyni go bezkonkurencyjnym . Do tego dochodzi integracja z większością przeglądarek takich jak :
-Internet Explorer
-Opera
-Firefox
Chrome i wielu innych popularnych przeglądarek.
Program posiada kilka kategorii do których zapisywane są pobierane pliki: skompresowane, muzyka , dokumenty ,programy, filmy , niedokończone. Ja akurat nie używam tych kategorii i mam je skasowane , a pliki zapisuję w folderze ogólnym , który wskazuję w opcjach ustawień. Dzięki segmentacji dłuższe pliki są dzielone dzięki czemu pobieranie jest szybsze. Dzieki IDM możemy pobierać filmiki flash z takich witryn takich jak YouTube, MySpaceTV i Google Video. Program posiada opcję wznawiania pobierania plików , która się sprawdza gdy niespodziewanie przerwie nam ściąganie w wyniku nagłego braku internetu. Pobrane już pliki możemy przeskanować programem antywirusowym , który wskazujemy w ustawieniach. Dodatkowe -plusy tego programu to:
-planowanie ściągania
-wyłączenie przez program komputera po zakończeniu pobierania pliku
-dostosowanie wyglądu IDM poprzez dodawanie-usuwanie przycisków w pasku narzędzi . -Pobierania dodatkowych stylów toolbarów dzięki czemu wyglad programu możemy dopasować do własnych potrzeb
- i najważniejsza cecha tego programu aktualizacje. Program informuje nas o dostępnych aktualizacjach i pobiera je dla nas.
Więcej nie będę się rozpisywał bo po co. Jest zrobiony bardzo dobry opis przez kolegów. :ok Dzięki za ten konkurs i proszę o zapisanie mnie do niego . :)

1qaz

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
89
Bardzo chciałbym wygrać IDMa bo lubię testować nowe oprogramowanie. Jeżeli udało by mi się wygrać to chętnie sprawdził bym jak działa. Oczywiście żartuję :) Przyznam się, że jeszcze nie miałem zainstalowanego IDMa na swoim komputerze. Pewnie pomyślicie sobie: To zainstaluj triala będziesz wiedział czy ci się ten program przyda! Odpowiem: Nie muszę! Dlaczego? Po przeczytaniu opisu nie można nie wiedzieć jak działa i "do czego jest zdolny". Program oferuję obsługę (m.in.) kont premium różnych hostingów - i to mi się podoba. Ponieważ dzień bez downloadu to dzień stracony - program u mnie nie będzie leżał bezczynnie. Gdy wygram od razu zostanie "zagoniony do roboty". Jak powiedziała słynna postać (znana pewnie każdemu internaucie): Nie ma opierda... się! IDMa zatrudniam od zaraz. Święta czy dni powszednie bez znaczenia, musi u mnie robić! - i to nie raz po więcej niż ustawowe 8 godzin! A co?! Niech organizatorzy konkursu wiedzą w jakie ręce (ewentualnie) oddają licencję. Nie chciałem wypisywać jakie to czy tamto, z czym się integruję itp. Dlaczego? Nie chcę mi się bawić w copy + paste, a miał bym z czego zrobić bo ten Wasz opis to jakaś "IDM Bible". (Nie zarzucam nikomu z uczestników, że tak zrobił!, ponieważ widzę, że naprawdę go używali - w przeciwieństwie do mnie). Jeżeli nie wygram (a na to się zanosi) nie będę płakał bo już niedługo (czyli za jakieś 2 miesiące) ogłoszenie wyników na Soft**** gdzie może się uda.

Do góry