Konkurs - MapaMap 8.8

ORGANIZAT0R

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
595
Mam dla Was 3 licencje na program MapaMap.
Licencje na konkurs dostarczyła Pani Karolina Frącz której składam serdeczne podziękowania.

Pierwsze miejsce miejsce: MapaMap Polska for Android™ LTM
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Drugie i trzecie miejsce: MapaMap Polska for Android™ 365

------------------------------------------------------------------------------------------

MapaMap 8.8
Już trzeci raz w tym roku producent nawigacji MapaMap przygotował aktualizację swojego oprogramowania. Nowa wersja przede wszystkim wprowadza świeży pakiet map cyfrowych Polski z III kwartału 2015. Nowe mapy zawierają ponad 43 tysiące nowych obiektów POI oraz prawie 10 tysięcy kilometrów nowych dróg. W uaktualnionej sieci drogowej uwzględnione zostały nowe inwestycje drogowe. Można do nich zaliczyć między innymi:

- Ekspresową obwodnicę Janek i Raszyna,
- Odcinek drogi expressowej Bielsko Biała – Żywiec,
- Obwodnicę Czarnkowa, Bobowej oraz Lidzbarka,
- 3 etap obwodnicy Mielca ,
- nowy most i przebieg drogi w Węgorzewie,
- obwodnica Nowego Sącza – odcinek miejski.

Nowe funkcje ostrzegania.
Nowa wersja nawigacji MapaMap oznaczona numer 8.8 wprowadza także kilka usprawnień w działaniu aplikacji. Można do nich zaliczyć między innymi dźwiękowe ostrzeganie o przekraczaniu dozwolonej prędkości. Do tej pory taka funkcjonalność była udostępniona, ale ostrzeżenia były tylko w formie graficznej, teraz na prośbę użytkowników dodano także ostrzeganie dźwiękowe. Opcja dźwiękowego ostrzegania została dodatkowo rozbudowana o możliwość definiowania własnych ustawień. Użytkownik może zdefiniować czy system ma go ostrzegać tuż po przekroczeniu dozwolonej prędkości, czy dopiero po określeniu danej wartości, o którą prędkość zostanie przekroczona np.: o 10, 20, 30 lub więcej km/h.
W wersji 8.8 został także rozbudowany system ostrzegania przed odcinkowymi kontrolami prędkości, które już wkrótce zostaną w Polsce uruchomione. Nowa wersja tej funkcjonalności będzie wyliczała użytkownikowi jego aktualną prędkości średnią z jaką pokonuje dany odcinek kontrolny oraz będzie informowała jaka odległość pozostała do końca odcinkowej kontroli drogowej. Dodatkowe usprawnienia w wersji 8.8 to poprawione lokalizowanie użytkownika na drodze w sytuacji słabego sygnału GPS.

Aktualne mapy.
Wraz z nową aktualizacją map oznaczoną symbolem Q3_2015 zasób mapowy dla terytorium Polski dostępny dla systemów nawigacyjnych MapaMap charakteryzuje się następującymi parametrami: 7,2 miliona adresów, 510 tysięcy km dróg, 21 471 planów miast i miejscowości, 399 tysięcy obiektów POI, ponad 46 tysięcy ścieżek rowerowych i szlaków turystycznych. Dodatkowo mapy zaopatrzone są w następujące atrybuty:

- strefy płatnego parkowania zaznaczone w 130 miastach
- ograniczenia prędkości na wszystkich drogach krajowych i w 160 miastach
- asystent pasa ruchu na 39 tysiącach odcinków drogowych
- rzeczywiste tablice drogowe (SignPost_info) w ponad 3800 miejscach
- na bieżąco uaktualniane informacje o fotoradarach, wypadkach i korkach

Nowy zestaw map jest już dostępny dla systemów nawigacyjnych MapaMap na smartfony i tablety z systemem Android, a kolejne platformy sprzętowe będą sukcesywnie udostępniane. Poniżej publikujemy link pod którym można sprawdzić czy dla Państwa nawigacji MapaMap jest już dostępna nowa wersja 8.8.

Mapy ON-BOARD
Po pełnym procesie instalacji cały system nawigacyjny MapaMap wraz z pełnym pakietem map Polski zostanie zainstalowany w pamięci urządzania lub na karcie pamięci SD. Dzięki temu wszystkie mapy będą dostępne bez potrzeby kosztownego pobierania ich z Internetu w czasie nawigacji. Ma to swoją dodatkową zaletę gdyż nawigacja będzie działała zawsze, nawet w miejscach, w których nie ma dostępu do Internetu.
iSACB9K.jpg

SYSTEM INFORMACJI O KORKACH
Nawigacja MapMap dla systemu Android oferuje system informacji o korkach. Prezentuje on na mapie natężenie ruchu na drogach w Polsce w formie graficzne oraz dostarcza informacje ON-LINE o miejscowych utrudnieniach w ruchu drogowym spowodowanych wypadkami, remontami dróg lub innymi zdarzeniami losowymi.

źródło:

Funkcjonalność nawigacji MapaMap:

------------------------------------------------------------------------------------------

Strona programu:

Zasady konkursu :
1. Napisz sensowny komentarz dlaczego chcesz program MapaMap.
2. Komentarz w języku Polskim lub Angielskim.
3. W konkursie mogą brać udział użytkownicy którzy zarejestrowali się przed 1 czerwca 2015 roku.
4. Zakończenie konkursu odbędzie się dnia 21.11.2015.

Osoby które otrzymają licencje, zostaną wylosowane poprzez portal random. //
The persons who receives a licenses, will be drawn by random portal.

Zgłoszenia niezgodne z zasadami konkursu zostaną usunięte

prenrzyk

Wygadany
Reakcje/Polubienia
9
Używałem Mapy Map przez kilka lat na sprzęcie WCE.Program zawsze doprowadzał do celu bez problemu.Prosty przejrzysty interfejs.Aktualne i dokładne mapy.
W tej chwili przesiadłem się na telefon z androidem.Z chęcią kontynuował bym swoja przygodę z tym programem.

Kamelka

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
47897
Miasto
Gdzieś w Polsce
Fajny konkurs, dobra nawigacja, którą używam od lat na Larku (WinCE). Sprawnie i szybko do celu. Przydałaby mi się aktualizacja, ale... nie mam nic z androidem. Może w przyszłości coś na windowsa będzie, z chęcią wtedy wezmę udział.

Zawisza Czarny

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
65
Miasto
Trójkąt Bermudzki
Mapy Map - mapy których używałem w mojej pierwszej nawigacji - jak dla mnie bardzo dobre mapy i na dodatek przystępne cenowo. Na androida wrzuciłem z uwagi że kiedyś sprawdziły się w nawigacji. Używałem tych map tylko w Polsce, tam gdzie jechałem nie miałem z nią problemów.

Bizon

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
321
Miasto
Nagykutas
Dobry i przydatny soft, więc warto spróbować szczęścia w losowaniu. :england

ToGor

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
200
Miasto
Mazowieckie, Polska, Europa, Świat.
:guma Super konkurs ... dla pierwszego miejsca :zaciesz :ok
No trudno - dla 2 i 3 ... :friends
A tak poważnie - miałem super nawigację na Nokii - odkąd firmę przejął M$ nie było nawet jednej aktualizacji. A po Europie prowadziła super.
Przesiadłem się na smartfona z androidem - i Pro nawigacja zdecydowanie się przyda ... Ta z Google Maps jakoś mnie nie przekonuje ... :nea

helium

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
2617
Miasto
Kraków
Nie posiadam żadnej nawigacji z prawdziwego zdarzenia jedynie smartfon służy mi za "kompas" na drodze. Gdy zachodziła potrzeba to posiłkowałem się darmowym BE-ON-ROAD ale przyznam że nie jest on zbyt intuicyjny. Bardzo chętnie skorzystam z okazji i spróbuję szczęścia w konkursie. Bez dwóch zdań MapaMap to pierwsza liga w temacie nawigacji. Wielkie dzięki dla darczyńcy i organizatora konkursu.

yaneck

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Hmm nigdy nie miałem okazji przetestowac mapamap ciekawy jestem jak sprawuje się w trasie...czy zamiast w góry nie pojadę w doliny a jak zdecyduję w doliny to nie znajdę się mad morzem:)

marek7001

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
49
Miasto
Ostrołęka
U mnie tak bardziej życiowo...mam 45 lat i używałem Waszej nawigacji na urządzeniu z Windowsem od 4 lat ? /aktualizowana co kwartał/ jako

...mam szansę?
;)

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
11
Testowałem kilka darmowych rozwiązań na androida ale żadna aplikacja nie zagościła u mnie na dłużej. Aktualizacje i dokładność to atuty MapaMap więc biorę udział w konkursie.
Podziękowania dla Pani Karoliny i Organizatora za konkurs :ok

LechP

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
77
Mam AutoMapę na urządzeniu Peinga. Mam też Androida na którym nie mam nawigacji. Może warto spróbować pojechać na telefonie. Jeżeli się uda skorzystam z okazji. Pozdrawiam.

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa
Przede wszystkim serdeczne dzięki za zorganizowanie konkursu, dla naszego ORGANIZAT0R'a oraz Pani Karoliny za sponsorowanie licencji. Biorę udział w konkursie. Jakkolwiek rzadko jeżdżę autem, ale jak już gdzieś jadę, to zwykle w tereny dla mnie obce. Stąd przydałby się sensowny system nawigacyjny z dobrymi mapami.
Życzę powodzenia przystępującym do konkursu! :ok

eMCe

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Ś-Wsch
Dzięki za super konkurs :piwko Niebawem kończy mi się roczna licencja na ten program a odkąd go używam to nie wyobrażam sobie korzystania z innej nawigacji. Może i nie mam wielkiego porównania bo przed MapaMap korzystałem tylko z Map Google ale ten program zaspokaja wszystkie moje potrzeby wiec po co szukać alternatywy.
Ajjj fajnie by było wygrać lickę lifetime :yhy

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
Gratuluję Ci Organizator konkursu na bardzo dobry i przydatny program :ok , a pani Karolinie Frącz dziękuję za licencję :dziękuję
Niedługo kończy mi się licencja na ten soft, a jestem bardzo z niego zadaowolony i chciałbym korzystać dalej. Dzięki zaimplementowaniu kilku funkcjonalności: olbrzymiej bazie obiektów POI, systemie ostrzegania o korkach, fotoradarach, odcinkowych kontrolach prędkości, wypadkach oraz bieżącym uaktualnianiu map - nawigacja MapaMap potrafi zastąpić kilka aplikacji. Program z pewnością wart rekomendacji. MapaMap Polska LTM - marzenie, ale pozostałe wersje to też znakomity prezent. Startuję zatem i powodzenia dla wszystkich. :piwko

decimus

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
104
Obecnie nie posiadam żadnej nawigacji ze zaktualizowanymi trasami (brak aktualizacji od kilku lat). Dlatego ciężko jest mi przemieszczać się autem, w dalsze podróże. Przez ten czas bardzo wiele sie zmieniło i ostatnio bardzo często zdarza mi się słyszeć komunikat "jesteś poza trasą" :)
Ten soft zapewnia inny komfort podróży poprzez dokładne mapy i częste aktualizacje oprogramowania.
Dziękuję za organizację konkursu :dziękuję

Do góry