Mam Win 10 a chcę Win 7 / mulenie kompa na W 10

A

Anonymous

Re: Mam Win10 a chcę Win7

Bizon napisał:
Goownodows 10 dzisiaj wyleciał po dwóch dniach z kompa.
Pierwszego dnia z godziny na godzinę coraz wolniej chodził i zamulał a wczoraj po nawet nie 5 minutach od włączenia system mroziło, stał w miejscu i na nic nie reagował.
Po powrocie na Win 7 wszystko chodzi pięknie.
Czyli ewidentnie płynność działania 10 i problemy z tym związane zależą od configu sprzętowego...albo jak Bóg da :dziwak
U mnie ten system skrojony pod służby specjalne USA (jak twierdzicie) chodzi o niebo płynniej od 7/8.1 i uruchamia się dwa razy szybciej.Od ponad miesiąca nie mam żadnej zwiechy czy innego zonka (oczywiście system jest wyrzezany z wszystkich systemowych apek + wyłączone multum usług).

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144

Ja Windows 10 mam od 31 lipca i powiem ze jestem zadowolony jest szybszy i mniej konfliktowy od 7 z której się przesiadłem :klawik.

Bizon

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
320
Miasto
Nagykutas

System był instalowany na czysto, do tego DoNotSpy10, AG, SSF, SB, CCleaner i doopa straszna, chodził jakby to był sprzęt gimbusa, który od roku klika i instaluje wszystko co mu się pokaże na monitorze, masakra.
Nie mam pojęcia skąd taka kaszana z tym systemem u mnie.

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12356
Miasto
Somewhere over the rainbow.

Bizon napisał:
System był instalowany na czysto, do tego DoNotSpy10, AG, SSF, SB, CCleaner i doopa straszna, chodził jakby to był sprzęt gimbusa, który od roku klika i instaluje wszystko co mu się pokaże na monitorze, masakra.

To przez CCleanera jak nic. :guma

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
623
Miasto
okolice internetu

Tadek59 - nie wiem na ile jest to miarodajne, ale u mnie 10 - ka uruchamia się w ~40 sekund. Wynik w/g WiseCare Turbo

A

Anonymous

Bizon napisał:
AG + SSF + SB ? Kto Ci doradził takie combo ?? Prawie wszystko się pokrywa :dziwak .Bez tego bunkra tak samo Ci mulił ?

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144

TajnyAgent napisał:
Tadek59 - nie wiem na ile jest to miarodajne, ale u mnie 10 - ka uruchamia się w ~40 sekund. Wynik w/g WiseCare Turbo

Czasu mu nie mierzyłem ale na oko widzę że jest dużo szybciej :ok

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
623
Miasto
okolice internetu

Ten czas to od wciśnięcia przycisku zasilania do pełnego otwarcia wszystkich procesów i okien

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58

Hornet napisał:
AG + SSF + SB ? Kto Ci doradził takie combo ?? Prawie wszystko się pokrywa :dziwak .Bez tego bunkra tak samo Ci mulił ?

Na W7 nic mi nie muli przy takim "bunkrze". Na maszynie wirtualnej, gdzie mam W10 również przy tym zestawie wszystko jest w porządku (mimo, że miałoby prawo nieziemsko mulić przy przydzielonej pamięci 1,8 GB na 64-bit).
One niby się pokrywają, ale jednak w pewnych okolicznościach się przydają i uzupełniają :klawik.

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144

Proponuję dyskusję związaną z tematem (Mam Win10 a chcę Win7) , Panowie proszę się trochę ogarnąć :yhy :papież

Bizon

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
320
Miasto
Nagykutas

Hornet napisał:
Bizon napisał:

Doradzał mi tu nie jeden :wariat i żebym nie musiał pokazywać palcem :yhy zresztą wszystko lekkie, bezproblemowe i chodzi jak ta lala na Win 7. Gdyby coś było nie tak to wywalałoby jakieś dziwne komunikaty...tylko AG czasem wrzeszczał na onedrive, reszta to standard jak przy 7-mie, SSFirewall też bekał jak zawsze...Tadek ma podobne combo i co?
Myślałem, że może DoNotSpy10 coś kiepści ale powyłączałem go i dalej lipa była...Firefox to tak mulił i mroził, że szlag trafiał, czy to przez Sandboxie czy bez, Edge taki sam przymuł.

al_arsen napisał:
Bizon napisał:

To przez CCleanera jak nic. :guma

Oświecisz szerzej?

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12356
Miasto
Somewhere over the rainbow.

Bizon napisał:
Oświecisz szerzej?
Nie lubię CCleanera więc pomyślałem, że zrzucę na niego winę. Ale poważnie to nic to nie ma wspólnego z Twoim problemem.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29945
Miasto
Trololololo

AG + SSF + SB to przecież bardzo dobry i nie mulący zestawik, w sumie teraz w SSFW jest jakiś sandbox ale z prawdziwym sandboxem jakim jest Sandboxie równać się jak na razie nie może.

Zobacz czy czasem jak jest to mulenie to dysk nie mieli na okrągło.

Bizon

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
320
Miasto
Nagykutas

OXYGEN THIEF napisał:
AG + SSF + SB to przecież bardzo dobry i nie mulący zestawik, w sumie teraz w SSFW jest jakiś sandbox ale z prawdziwym sandboxem jakim jest Sandboxie równać się jak na razie nie może.

Zobacz czy czasem jak jest to mulenie to dysk nie mieli na okrągło.

No właśnie wyglądało inaczej, tzn. jakby dysk wyłączał się całkowicie, nic cisza, dioda też zgaszona...już myślałem, że dysk klęknął i doopa ze sprzętem, ale Win 7 odpalił i jest gitara z mandoliną. :wariat

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29945
Miasto
Trololololo

a tego win 10 instalowałeś na czysto czy jako aktualizację wcześniejszego systemu ??

Do góry