ja miałem podobny problem z muleniem na 10 t-ce , po aktualizacji myslalem ze szybko wroce do 7 demki, później okazało się ze odpowiedzialna za długie uruchamianie była Zemena AMBizon napisał:Dlatego daję sobie na razie z nim spokój, być może jest jakiś problem z którymś z programów.
Może w wolnej chwili albo na drugim kompie spróbuję znowu zainstalować.
U mnie na początku po instalacji windows 10 był konflikt z sterownikami od myszki i klawiatury ,wgrałem najnowsze i system śmiga , były co trochę zawiechy i mulenie kompa .Dlatego daję sobie na razie z nim spokój, być może jest jakiś problem z którymś z programów.
Może w wolnej chwili albo na drugim kompie spróbuję znowu zainstalować.
Bizon napisał:Dobra, przekonaliście mnie.![]()
Skoro już zrobiłem ponowną instalkę Win 7 to zabrałem się jeszcze raz za Dziesionę.
Czysta instalka Siódemy plus Firefox i CCleaner i wsio...do tego wszystkie aktualizacje z Windows Update, najnowsze stery do karty sieciowej no i jazda, odpałka jako aktualizacja systemu i...poooszło.![]()
Odpukać,śmiga jak należy, oczywiście z AG, SSFW i SB na pokładzie.
Zainstalowałem DoNotSpy10, poustawiałem sobie w Ustawieniach co uważałem za stosowne i teraz pytanie do Was a do Horneta w szczególności, co i jak jeszcze powywalać z tego wynalazku, żeby było lekko i jak najbardziej prywatnie?![]()
Bizon-poradnik al_arsena jest eleganckiBizon napisał:Zainstalowałem DoNotSpy10, poustawiałem sobie w Ustawieniach co uważałem za stosowne i teraz pytanie do Was a do Horneta w szczególności, co i jak jeszcze powywalać z tego wynalazku, żeby było lekko i jak najbardziej prywatnie?
Hornet napisał:Bizon-poradnik al_arsena jest eleganckiBizon napisał:Zainstalowałem DoNotSpy10, poustawiałem sobie w Ustawieniach co uważałem za stosowne i teraz pytanie do Was a do Horneta w szczególności, co i jak jeszcze powywalać z tego wynalazku, żeby było lekko i jak najbardziej prywatnie?.
Można powyłączać o wiele więcej (tak jak ja to zrobiłem) ale cóż z tego jak system se załaduje do pamięci co innego w miejsce wyłączonych usługwięc trochę : syzyfowa praca.
Co do prywatności...to kiszka po całości...te softy którymi się bawicie/bawimy wyłączają niektórych szpiegów ale rządowy system wydaje ciągle łatki (niby bezpieczeństwa) i myk...znowu mamy szpiega.
Poza tym nie wiem za bardzo czego używasz i co Ci jest potrzebne z usług do komfortowego użytkowania systemu.
Ile ten system Ci ssie RAM-u i ile masz wszystkich usług w MZ ?