Microsoft Office Starter 2010 PL

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Przed chwilą zainstalowałem Office Starter również na Windows 8.1. Sposób instalacji i film przedstawię później.
Zmodyfikowany inicjator do Windows 8.1 w polskiej wersji można pobrać tutaj:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

slawus

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Mam pytanie "prawie na temat".
Dysponuję komputerem z WIN 7, który miał i ma zainstalowany legalny MS Office Starter. Swego czasu pobrałem i zainstalowałem Office 2013 na te 2 miesiące próbne (oczywiście Startera nie odinstalowałem :)). Dwa miesiące minęły i musiałem Office 2013 od instalować. Teraz (nie wiem, czy dobrze się wyrażę) pliki office nie są skojarzone z MS Office Starter. Sam MS Office Starter działa poprawnie i po otwarciu np. WORD'a Starter można uruchomić dokument, ale "na zewnątrz" po kliknięciu w ikonkę dokumentu już nie można dokumentu otworzyć :(. Oczywiście wszystkiego próbowałem typu "Uruchom za pomocą... ", poprzez trwałe przyporządkowanie rozszerzeń plików w ustawieniach WINDOWS itd. - nic nie pomogło. Chyba coś w rejestrze może należy pomajstrować, ale mnie to już przerasta.
Czy macie jakiś pomysł?
Z góry dziękuję...

slawus

saper1972

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
1
Z ciekawości odinstalowałem Offica 2013 starter którego instalowałem Online i próbowałem zainstalować offline z plików tu omawianych i pobranych do innego katalogu i tu następuje błąd z komunikatem, że Offica należy zainstalować na dysku Q, system Win 7 x64 po pobraniu tego ostatniego pliku zmodyfikowanego przez Emmersa komunikat jest identyczny.
Ps.W oknie Komputer pojawił się dysk Q , oczywiście nie mam do niego dostępu.

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
saper1972 napisał:
Z ciekawości odinstalowałem Offica 2013 starter którego instalowałem Online i próbowałem zainstalować offline z plików tu omawianych i pobranych do innego katalogu i tu następuje błąd z komunikatem, że Offica należy zainstalować na dysku Q, system Win 7 x64 po pobraniu tego ostatniego pliku zmodyfikowanego przez Emmersa komunikat jest identyczny.
Ps.W oknie Komputer pojawił się dysk Q , oczywiście nie mam do niego dostępu.

Dysk Q pojawia się w każdym systemie na którym instalujemy ten soft i naturalnie nie ma do niego dostępu, a sam pakiet instaluje się bez problemu na dysku C, inicjator instalacji uruchamiamy jako administrator i cierpliwie czekamy aż wszystko się zainstaluje. Na moich filmach widać to dokładnie. Po pierwszym uruchomieniu akceptujemy umowę ii dane użytkownika. Nie działa na XP, dlatego że aplikacje napisane są już na nowsze systemy od Vista SP1 wzwyż...
Również taka uwaga, że po pierwszym uruchomieniu którejś z aplikacji pakietu system może dłuższy czas nie odpowiadać ze względu na pobieranie niezbędnych do pracy pakietu uzupełnień i ich doinstalowanie.

slawus napisał:
Mam pytanie "prawie na temat".
Dysponuję komputerem z WIN 7, który miał i ma zainstalowany legalny MS Office Starter. Swego czasu pobrałem i zainstalowałem Office 2013 na te 2 miesiące próbne (oczywiście Startera nie odinstalowałem :)). Dwa miesiące minęły i musiałem Office 2013 od instalować. Teraz (nie wiem, czy dobrze się wyrażę) pliki office nie są skojarzone z MS Office Starter. Sam MS Office Starter działa poprawnie i po otwarciu np. WORD'a Starter można uruchomić dokument, ale "na zewnątrz" po kliknięciu w ikonkę dokumentu już nie można dokumentu otworzyć :(. Oczywiście wszystkiego próbowałem typu "Uruchom za pomocą... ", poprzez trwałe przyporządkowanie rozszerzeń plików w ustawieniach WINDOWS itd. - nic nie pomogło. Chyba coś w rejestrze może należy pomajstrować, ale mnie to już przerasta.
Czy macie jakiś pomysł?
Z góry dziękuję...

slawus

Każda wyższa odsłona Office zainstalowana nawet na próbę robi bałagan w rejestrze. Jedyna rada usunąć całą gałąź rejestru odnoszącą się do nowego Office odinstalowanie i ponowna instalacja Startera. Ten inicjator instalacji Office jest tym samym który był użyty podczas preinstalacji systemu na twoim komputerze przy pierwszej instalacji i jest równie oryginalny jak ten z twojego komputera. Obydwa pobierają właściwe pliki instalacyjne z serwerów Microsoftu. Jeśli na komputerze jest partycja Recovery możesz przywrócić komputer do ustawień fabrycznych przeprowadzając reinstalację tym samym Starter Office zainstaluje się na nowo i na czysto.
Ja na ósemce mam zainstalowany zarówno Office 2007 jak i Starter 2010. Z Office 2007 korzystam również z tej samem lokalizacji na dysku D kiedy się przełączam na Windows Xp. Właściwie to wszystkie programy działają u mnie i na ósemce i na XP z tej samej lokalizacji. To jest bardzo wygodne i spora oszczędność miejsca.
Wygląda to tak:
dyski.jpg

Wszystkie programy instaluję na partycji Programy i korzystam z nich i wtedy gdy mam uruchomioną ósemkę i kiedy mam uruchomionego Xpeka.

memnon

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4253
Dla tych co mieli wątpliwości co do legalności używania tego softu .
Twierdzili że można używać go tylko na sprzęcie na którym był preinstalowany.
Odpowiedź z niemieckiego Chipa ,który nie ma żadnych wątpliwości :

. :ok
W artykule napisano że można go zainstalować na pamięci USB .
Czy może ktoś już to robił a jeśli tak to jaką pojemność minimalną powinien mieć "pędrak" ?
Mam wolny 8GB i czy to nie będzie za mało ?
No i czy wersja pl też ma możliwość instalacji na pamięci przenośnej ?

badgerman

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Wiem, że temat archiwalny, ale wszystkie linki po popadały - ma może ktoś kompletną polską wersję ?

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
badgerman napisał:
Wiem, że temat archiwalny, ale wszystkie linki po popadały - ma może ktoś kompletną polską wersję ?

Proszę bardzo linki będą ważne 30 dni. Instalka pobiera pliki instalacyjne i instaluje Office bezpośrednio z Microsoftu
instalka polskiej wersji (przystosowana do systemów 8 wzwyż) wymaga uruchomienia jako administrator:

poprawka (przystosowana do systemów 8 wzwyż) instaluje się tuż po instalacji Office, wymaga restartu systemu

lub można pobrać bezpośrednio z Microsoftu:

usuwacz reklam (usuwa reklamy z Office)

Funkcja kopiowania Office na urządzenie przenośne jest częścią Office Starter 2010 , skrót jest dostępna z Menu Start

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Aha i jeszcze jeden szczegół: Jeśli ktoś ma zainstalowaną legalną czy nielegalną wersję 64 bitową Office na swoim komputerze wystąpi błąd przy próbie instalacji pakietu Office 2010 Starter

alfredtyrtania

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Witam.
Mam prośbę o udostępnienie linku do polskiej wersji Office Starter 2010 na Windows 7. Padł mi dysk w lapku,i na nowym zainstalowałem czystą 7. Nie mam teraz offica, a jedyne co udało mi się ściągnąć to wersja angielska (żona nie jest zadowolona) :dziwak .
Z góry dziękuje.

ace

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Dołączam się do prośby o ponowne zamieszczenie linku do Office Starter 2010 na Windows 7 64 bit. Przy okazji mam pytanie czy jest możliwość zainstalowania wspomnianego Offica po przejściu z Win7 do Win10? W tej chwili właściwie tylko to mnie powstrzymuje do instalacji Win10.

fidelc

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Czy mógłbym prosić o ponowne wrzucenie instalki PL. Zrobiłem format systemu i straciłem Office'a. Z góry dzięki.

Do góry