Mieszanka różnych testów

A

Anonymous

Re: av-test.org/certifications

Dlaczego pomijacie BitDefender w komentarzach, kiedy on również wypadł bardzo dobrze lepiej niż Symantec czy F-Secure:
Ochrona: 5.5
Lecznie 6.0

Likwis

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Okolice Krk

BitDefender: Internet Security Suite 2011 104857 yes 5.5 5.5 4.5

Leczenie ma 5.5 ,, na poziomie 6 leczenie ma tylko KIS, mowa o teście na platformie Vista :)

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76

i o pisie nikt nie wspomniał, a jeśli pominąć tak istotną kwestię jak użyteczność to zostaje 5,5 - 5,0 -> a to lepiej niż fis i na poziomie nis .....

Czyli wykrywanie i leczenie:
KIS 5,5 - 6.0
BIS 5,5 - 5,5
NIS /// PIS 5,0 - 5,5 /// 5,5 - 5,0
FIS 5,0 - 5,0

4th quarter of 2010 - Vista

Likwis

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Okolice Krk

Wspomniałem ,że Panda trzyma fason. Prezentuje w sumie bardzo równą formę we wszystkich testach . Tak samo Bitdefender. Od tamtego roku złapali się ostro do roboty , czołówka jak na razie . Jakbym posiadał mocniejsze łącze to na Pandę bym się skusił :)

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76

bis i panda za każdym podejściem jakie do nich miałem fatalnie wpływały na neta, panda 2009 dodatkowo podczas aktualizacji (zarówno sprawdzania jak i samego aktualizowania) strasznie zamulała mi kompa.
Dlatego ostrożnie do nich podchodzę.

Kamelka

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
42760
Miasto
Gdzieś w Polsce

U mnie panda od dawien dawna zamula kompa, choć chyba raz kiedyś był wyjątek. Ale w okresach jej używania nie pamiętam by mi w blaszaku zagościł jakiś robal i to jest plus. A swoją drogą BD z roku na rok jest coraz lepszy a mocno zaskakuje pozycja Comodo.
W chwili obecnej używam OA++ i szkoda, że nie ma go w teście

A

Anonymous

Oczywiście najnowsza certyfikacja jest na Vistę , ale żeby całościowo spojrzeć na sprawę , to należy wziąć pod uwagę wszystkie 3 certyfikacje. Zresztą niektórzy "specjaliści" od zabezpieczeń twierdzą , że testy AV są mało warte. Osobiście uważam , że dają podstawowy pogląd na skuteczność i funkcjonalność pakietów zabezpieczających.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
28848
Miasto
Trololololo

niektórzy "specjaliści" od zabezpieczeń twierdzą , że testy AV są mało warte

Tak są mało warte jeśli są sponsorowane.... tak jak ( podobno ) Matousec i parę innych, zresztą.Co do innych testów nie mam żadnej pewności czy są lewe czy prawe ale totalną porażka jest PC Tools który zrobił program ( podobno ) pod testy Matousec. Podobno MRG ma też coś za uszami :p . Ciekawe ile w tym prawdy a ile kopania się po kostkach :szok

Znaleźli sobie sposób na ssanie kasiorki

Z twojego siga
Ludzie mądrzy potrafią sami ocenić.........

A

Anonymous

@Oxy

Widzisz , dlatego najlepiej jest , moim zdaniem , przetestować , wyciągnąć wnioski i ocenić samemu.
Każdy test może ( ale nie musi ) dać jakiś wstępny pogląd , ale nie należy go traktować jako wyrocznie. ;)

Likwis

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Okolice Krk

Szczerze mnie latają wyniki testu czy ze stajni AV-Test czy VirusBulletin czy innych który tyczy się platformy której nie używam. Dla mnie liczy się to jak radzi sobie dany program zabezpieczający na systemie którego używam. Jakby Kaspersky uzyskał noty po 3 na platformie Vista, mi to lotto, tak jej nie używam, nie muszę się martwić,że mnie nie ochroni należycie. Używam XP, dla mnie liczy się jak dany program radzi sobie pod xpkiem. Taki daję przykład. Tak samo VB ma, testy na platformie Windows Xp, Windows serwer 2003, Vista, Linux itp. Wyniki są uśredniane i to jest mylne bo na powiedźmy np. G data zajmie w teście na platformie XP 1 miejsce, na linuxie 6 więc uśredniony wynik wyjdzie między 3-4 miejscem i się powie średni wynik. A na xpku wygrał, ale kto będzie myślał i wiedział,że wygrał jak patrzą się przeważnie wszyscy na wynik uśredniony umieszczony w tabelce czy wykresie , lokata 4 wiec program wypadł co najwyżej dobrze a nie bardzo dobrze :)

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
28848
Miasto
Trololololo
Dennis Technology Labs: PC Total Protection Suites 2011

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Avira Premium Security Suite 2011
BitDefender Total Security/Internet Security 2011
ESET Smart Security 4
F-Secure Internet Security 2011
G Data TotalCare/InternetSecurity 2011
Kaspersky PURE/Internet Security 2011
McAfee Total Protection/Internet Security 2011
Panda Global Protection/Internet Security 2011
Symantec Norton 360 v5/Internet Security 2011
Trend Micro Titanium Maximum Security/Internet Security 2011
Webroot Internet Security Complete 2011

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
28848
Miasto
Trololololo
Testy programów zabezpieczających

PassMark: Consumer Antivirus Performance Benchmarks 2011
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Naits

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
6
Re: PassMark: Consumer Antivirus Performance Benchmarks 2011

NIS :)

Likwis

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Okolice Krk
Re: PassMark: Consumer Antivirus Performance Benchmarks 2011

Ehh, testowali starą wersje Kisa z CF1, przecież Cricital Fix 2 już jest jakiś czas z najnowszymi łatami i udoskonaleniami , to sporo zmienia :)

Do góry