Norman Security Suite za darmo

sebastian1988

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Siemanko Wariaty!
Nie podaliście info na ile jest licencja!!!!

Dobra ogarnąłem - licencja do 2017 tylko co sądzicie tym Normanie, brzmi jak podrobka Nortona. Coś jak Nokla zamiast Nokii.

pkolasa

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
8
sebastian1988 napisał:
Siemanko Wariaty!
Nie podaliście info na ile jest licencja!!!!
Jakby Ci się chciało zajrzeć na linka od Oxy, to byś widział na ile. Nawet, kurde, na obrazku byś zobaczył. :sarkazm

Norman to norweski producent, niestety promo jest na starszą generację (v8), a już od września masz nowszą (v9). A test Normana, od ReviewsAntivirusa masz tutaj: TEST

Według mnie wykrywalnością nie powala, taki BD bije go raczej na głowę.

sebastian1988

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Dzieki stary:)
Tak ogarniam temat i chyba jednak nie warto:p Ale czy będzie upgrade na wersje v9?
Mam obecnie na lapie Trend Micro Titaniu 2012, jest lepszy od Normana? Sorry ale jestem geekiem w temacie

pkolasa

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
8
Sprawdzę czy da się jakoś z tego wyciągnąć klucz i czy to zadziała na v9.

Jak masz na laptopie TrendMicro, to już bym tak to zostawił. Chyba jednak od niego TrendMicro jest lepszy. Chociaż podobna liga obydwa.

sebastian1988

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
pkolasa napisał:

Jak masz na laptopie TrendMicro, to już bym tak to zostawił. Chyba jednak od niego TrendMicro jest lepszy. Chociaż podobna liga obydwa.

Dzięki za pomoc. Daj znać czy to zadziała. :piwko

sebastian1988

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
pkolasa napisał:

I jak udało się sprawdzić?

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Fajne promo program na 4 lata i z już wbudowanym kluczem , czyli można zainstalować , kiedy się chce czy to dziś czy za parę miesięcy.
Ta wersja jest pozbawiona kilku dodatków ale to co ważne ma czyli antywirus , firewall i antyspam oraz kontrolę rodzicielską .
Co ciekawe kiedyś Norman cieszył się dużą popularnością i znajdował się w czołówce programów chroniących komputery teraz jest trochę gorzej ale darowanemu koniowi jak mówi przysłowie .......
:yahoo

sebastian1988

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Tadek59 napisał:
Fajne promo program na 4 lata i z już wbudowanym kluczem , czyli można zainstalować , kiedy się chce czy to dziś czy za parę miesięcy.
Ta wersja jest pozbawiona kilku dodatków ale to co ważne ma czyli antywirus , firewall i antyspam oraz kontrolę rodzicielską .
Co ciekawe kiedyś Norman cieszył się dużą popularnością i znajdował się w czołówce programów chroniących komputery teraz jest trochę gorzej ale darowanemu koniowi jak mówi przysłowie .......
:yahoo

Witaj Tadek,

Sprawdzałeś czy da radę wyciągać :yahoo ?? serial i aktywować go z wersją 9?

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Hm nie sprawdzałem , powiem szczerze nie jestem w tym dobry , tu trzeba fachowca :zawsty
Ale może komuś się uda myślę tylko tak na logikę że ten klucz będzie działał tylko z ta starszą wersja dlatego dali na 4 lata i pewnie upgradu do wersji nowej zrobić się przez owe cztery lata nie da , to taka sztywna instalka na 4 latka :scratch

sebastian1988

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Tadek59 napisał:
Hm nie sprawdzałem , powiem szczerze nie jestem w tym dobry , tu trzeba fachowca :zawsty
Ale może komuś się uda myślę tylko tak na logikę że ten klucz będzie działał tylko z ta starszą wersja dlatego dali na 4 lata i pewnie upgradu do wersji nowej zrobić się przez owe cztery lata nie da , to taka sztywna instalka na 4 latka :scratch
Obawiam się że jest jak mówisz.

No dobra - prośba do ekspertów. Spróbujcie wyciągnąc serial i spróbowac go aktywowac z wersja 9

Dzięki z góry za to :piwko

pkolasa

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
8
Zedytuję to, jeśli się nie powiedzie, ale serial w wersji v8 tej z promo jest bardzo łatwo dostępny - sekcja Install and Update w głównym oknie i tam u samego dołu przycisk License Wizard - wyskakuje nowe okienko z pokazanym serialem. Wkleiłem go na stronie Normana, konkretniej
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
w to białe pole i wyświetliło się OK - a nad polem napisali wyraźnie, że w przypadku potwierdzenia spokojnie można pobierać uaktualnienie.

Co ciekawe - domyślnie pobrany produkt można zainstalować jedynie w języku angielskim i norweskim, ale na Install and Update jest też opcja Change language i z listy do wyboru polski! Sprawdziłem - pobiera sobie go ładnie z serwera i po restarcie kompa (dwóch, bo zaraz po starcie systemu znowu wołał mi o restart) wita nas polski Norman - to dla tych, którzy zdecydują się zostać przy wersji 8.

UPDATE: Nie wiem czy to przypadek, czy nie, ale po wybraniu instalacji polskiej wersji językowej na kompie po restarcie objawiła się wersja 9.00 :D I pewnie temu wołał o restart po raz drugi. Zaraz jeszcze go odinstaluję i sprawdzę czy z tym samym serialem jaki tam był wyświetlony zainstaluje się instalka wersji 9.

sebastian1988

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
pkolasa napisał:
Zedytuję to, jeśli się nie powiedzie, ale serial w wersji v8 tej z promo jest bardzo łatwo dostępny - sekcja Install and Update w głównym oknie i tam u samego dołu przycisk License Wizard - wyskakuje nowe okienko z pokazanym serialem. Wkleiłem go na stronie Normana, konkretniej
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
w to białe pole i wyświetliło się OK - a nad polem napisali wyraźnie, że w przypadku potwierdzenia spokojnie można pobierać uaktualnienie.

Co ciekawe - domyślnie pobrany produkt można zainstalować jedynie w języku angielskim i norweskim, ale na Install and Update jest też opcja Change language i z listy do wyboru polski! Sprawdziłem - pobiera sobie go ładnie z serwera i po restarcie kompa (dwóch, bo zaraz po starcie systemu znowu wołał mi o restart) wita nas polski Norman - to dla tych, którzy zdecydują się zostać przy wersji 8.

UPDATE: Nie wiem czy to przypadek, czy nie, ale po wybraniu instalacji polskiej wersji językowej na kompie po restarcie objawiła się wersja 9.00 :D I pewnie temu wołał o restart po raz drugi. Zaraz jeszcze go odinstaluję i sprawdzę czy z tym samym serialem jaki tam był wyświetlony zainstaluje się instalka wersji 9.

Oby się udało - wtedy mamy licencje na nowy pordukt do 2017

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30072
Miasto
Trololololo
pkolasa napisał:

Dzięki za info :ok

Do góry