Norton AntiVirus za darmo ( + kilka innych programów )

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29512
Miasto
Trololololo
Promocja dla użytkowników Facebooka, kilka programów za darmo w tym Norton Antivirus , McAfee, Trend Micro, Sophos
Licencje 6 miesięczne
Strona z promocją

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Tutaj bezpośredni link do Norton Antivirus na 6 miesięcy.

krzysiek33

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Oxy napisz mi, skoro to jest promocja dla użytkowników Facebooka, a ja nie jestem jego użytkownikiem, to czy jak mam ten program już zainstalowany, to jestem w pełni legalnym posiadaczem tego programu? Sorry, może głupie pytanie, ale chcę dokładnie wiedzieć.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29512
Miasto
Trololololo
krzysiek33 napisał:
Oxy napisz mi, skoro to jest promocja dla użytkowników Facebooka, a ja nie jestem jego użytkownikiem, to czy jak mam ten program już zainstalowany, to jestem w pełni legalnym posiadaczem tego programu? Sorry, może głupie pytanie, ale chcę dokładnie wiedzieć.
tak możesz spokojnie instalować :szef

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29512
Miasto
Trololololo
nie :eek:

krzysiek33

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Mam pytanie: jak wyłączyć w tym Nortonie ''Szybkie skanowanie'' ( co kilka godzin ) komputera. Nie widzę tej opcji w ustawieniach. Powyłączałem już wszelakie funkcje, które mogą działać podczas bezczynności komputera, a to i tak swoje robi ( skan jest właśnie przeprowadzany podczas bezczynności, tak mi się wydaje ).

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
głęboko zaszyta jest opcja zarządzanie czasem bezczynności
tam można coś poustawiać, nie wiem co, bo mi nie przeszkadzało, że sobie w idle skanuje, więc nie szukałem jak to wyłączyć

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29512
Miasto
Trololololo
krzysiek33 napisał:
( skan jest właśnie przeprowadzany podczas bezczynności, tak mi się wydaje ).

Włączanie lub wyłączanie funkcji Skanowania podczas bezczynności

Opcja Skanowania podczas bezczynności jest automatycznie włączona po zainstalowaniu programu Norton Internet Security. Gdy opcja Skanowania podczas bezczynności jest włączona, program Norton Internet Security wykrywa okresy nieużywania komputera. Program Norton Internet Security inteligentnie uruchamia wówczas skanowanie, w zależności od historii skanowania komputera. W niektórych przypadkach wymagane może być jednak wyłączenie funkcji Skanowania podczas bezczynności.
Aby wyłączyć funkcję Skanowania podczas bezczynności :

W oknie głównym programu Norton Internet Security kliknij pozycję Ustawienia.

W oknie Ustawienia, w lewym okienku kliknij pozycję Skanowanie komputera.

W wierszu Skanowania podczas bezczynności wybierz z listy rozwijanej opcję Wył.

Kliknij przycisk Zastosuj.

Aby włączyć funkcję Skanowania podczas bezczynności :

W oknie głównym programu Norton Internet Security kliknij pozycję Ustawienia.

W oknie Ustawienia, w lewym okienku kliknij pozycję Skanowanie komputera.

W wierszu Skanowania podczas bezczynności wybierz żądaną opcję z listy rozwijanej. Do wyboru są następujące opcje:

Co tydzień

Co miesiąc

Co kwartał

Kliknij przycisk Zastosuj.

Skanowania podczas bezczynności - informacje

Program Norton Internet Security chroni komputer przed zagrożeniami, automatycznie uruchamiając skanowania na komputerze przy użyciu funkcji Skanowania podczas bezczynności. Skanowania podczas bezczynności wykrywają bezczynność komputera i inteligentnie uruchamiają skanowania w zależności od historii skanowania komputera.

Opcja Skanowania podczas bezczynności jest automatycznie włączona po zainstalowaniu programu Norton Internet Security. Chociaż funkcja Skanowania podczas bezczynności automatycznie uruchamia skanowania, użytkownik może dostosować ustawienia funkcji Skanowania podczas bezczynności. Program Norton Internet Security decyduje o czasie uruchamiania skanowań podczas bezczynności w zależności od ustawień użytkownika i kilku innych predefiniowanych parametrów.

Poniższa lista przedstawia szczegóły dotyczące ustawień konfigurowanych przez użytkownika i predefiniowanych parametrów:

Limit czasu bezczynności

Umożliwia określenie czasu, po którym program Norton Internet Security ma identyfikować komputer jako bezczynny Można wybrać wartość z zakresu od 1 do 30 minut. Gdy użytkownik nie używa komputera przez ten czas, program Norton Internet Security sprawdza inne predefiniowane parametry i uruchamia skanowania podczas bezczynności.

Predefiniowany parametr

Niektóre z predefiniowanych parametrów sprawdzanych przez program Norton Internet Security to czas bezczynności procesora, użycie dysku i typ zasilania komputera.

Użytkownik może na przykład określić limit czasu bezczynności równy 10 minutom i oglądać wideo online przez 11 minut, nie robiąc niczego poza tym. W takim przypadku skanowania podczas bezczynności nie zostaną uruchomione ze względu na zadanie znacznie obciążające procesor.

Komputer musi być zasilany prądem zmiennym, aby program Norton Internet Security uruchomił skanowania podczas bezczynności.

krzysiek33

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Oxy, przykro mi stwierdzić, ale tej opcji nie ma w Norton Antivirus 2012.

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
jest, zobrazuje to:
MXkwi.png

krzysiek33

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Conti, spoko, dzięki. Zastosuję to. A odnośnie tego antywira są gdzieś w sieci nowe obiektywne testy na wykrywalność. Mam jeszcze licencję na Avirę Premium, ale testuję Nortona, bo może w przyszłości..., jak by się niechcący Avira zepsuła co do jakości, choć wątpię.

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Norton AntiVirus 2012 na 6 miesięcy

Witam !

Za darmo Norton AntiVirus 2012 na 6 miesięcy

Link :

:)

sebt

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Witam! Pragnę poinformować, iż promocja trwa nadal, dlatego warto skorzystać : ) Dodam jeszcze, że mimo anglojęzycznego interfejsu strony program pobiera się i instaluje w języku polskim.

Do góry