Pojedynek dwóch wizji. Dla jednych Plichta to oszust, na którego nabrało się wielu ludzi, bo po prostu każdy chce zarobić i uwierzył w slogany. A dla innych część układu, która przypadkiem stała się widoczna. Spoko, można i tak na to patrzeć. Tak samo można tłumaczyć wszystko to, czego się nie dostało, ale się uważa że powinno się mieć. Miejsce na multipleksie? Jasne, układ nam blokuje. I tak jest ze wszystkim.Hornet napisał:Pkolasa-jesteś naiwny jak dziecko...albo za dużo oglądasz WSI24Plichta wpadł nie dlatego,że jest :"kryminalistą" czy "zajęto się nim zbyt późno" tylko dlatego,że w złodziejskim układzie nie zagrał jakiś trybik i sprawa wyszła na wierzch...Plichta to zwykły figurant,słup,marionetka którą bezpośrednio potrząsali drobny gangster o pseudonimie "Tygrys" i jakiś były major SB z Wybrzeża...a kto potrząsał nimi ?? Dlatego nie trywializuj i nie zwalaj afery Amber Gold na ludzką naiwność...mi chodzi o mechanizmy i strukturę powstawania takich patologii.Ty piszesz o skutku a ja o przyczynie
.
Zgodzę się że wzrost pensji w ministerstwach to jest problem. Ale to problem od 20-lat.Hornet napisał:A jakoś na : 100% wzrost wynagrodzeń w wielu resortach ministerialnych w ciągu 4 lat-rząd ma.Bądźmy poważni...
Rozumiem, że w innych krajach numery tego typu się nie zdarzają, tylko u nas generuje je salon do spółki z układem, albo układ w salonie, czy inni nienależący do grona "prawdziwych" Polaków.Hornet napisał:Chyba żyjemy w innym kraju...faktycznie za niezapłacenie 2000 zł. urzędowi skarbowemu,można trafić do aresztu ale już za "Aferę e-podręcznikową"-sztos warty ponad miliard złotych-nie...bo prawie nikt o niej nie słyszał.
A może po prostu powiesz wprost: lemingiem?Hornet napisał:BTW.Podejrzewam Pkolasa,że jesteś : młodym,wykształconym z wielkiego miasta stąd twój młodzieńczy optymizm i proste pojmowanie otaczającego nas świata![]()
Każdy kto myśli sam, a nie tylko wszystko kwalifikuje wprost w kategorie, jakie przypisywane im są w tzw. drugim obiegu, od razu musi być młody, głupi, naiwny, czy też "wykształcony", bo to Ci się najgorzej kojarzy? Czy też może raczej po prostu jeszcze chce mu się robić cokolwiek poza byciem zgorzkniałym?
Plichta wpadł nie dlatego,że jest :"kryminalistą" czy "zajęto się nim zbyt późno" tylko dlatego,że w złodziejskim układzie nie zagrał jakiś trybik i sprawa wyszła na wierzch...Plichta to zwykły figurant,słup,marionetka którą bezpośrednio potrząsali drobny gangster o pseudonimie "Tygrys" i jakiś były major SB z Wybrzeża...a kto potrząsał nimi ?? Dlatego nie trywializuj i nie zwalaj afery Amber Gold na ludzką naiwność...mi chodzi o mechanizmy i strukturę powstawania takich patologii.Ty piszesz o skutku a ja o przyczynie
.
Słuchasz się Pkolasa ??
,popełniacie tylko jeden błąd-chociaż pozujecie na takich-niezależnych,nowoczesnych i światłych...to zawsze jak Was słucham....to mam przed oczami Waszego Pana czyli Donaldu Tusku

Jakieś przykłady?